|
Starostlivosť o pôdu pod révou, 4.6.2013 Reva potrebje velice nutne hodne vzduchu ke korenum. Staci okopavat jenom pas pod revou. Hodne potom pomaha mulcovani. Udrzuje vlhkost v pude.Ikdyz letos dost prsi a teploty se porad drzi pomerne nizko, jenom kolem 30 oC. A v noci to vcera dokonce... celý příspěvek > |
 |
Vinic do severnej oblasti, 4.6.2013 5. kvetna jsme tady meli mraz. Rano ve 4 oo bylo -4 oC. Ale uz odpoledne bylo + 25 oC. Presto to dost poskodilo hodne kvetu.Neposkodilo to odrudu King of the North, Nektere kere Cayuga White to poskodilo dost hodne a jine skoro vubec a to same i u... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co vaše réva? (2013), 30.4.2013 Trosicku prehanis. Odhaduje se, ze na svete je jenom neco prez 20 000 odrud.
|
 |
Bezsemené stolní odrůdy, 30.4.2013 Americky Jupiter je modry, podlouhla bobule. Je vyslechtenej v Arkansasu, ale ikdyz su v Arkansasu, nerostl u me dobre. V Daskabatech u Olomouce roste vyborne. Mnohem spokojenejsi jsem s Venus, taky vyslechtenou v Arkansasu. |
 |
Co vaše réva? (2013), 29.4.2013 Ja tady mam uplne vyborne pocasi pro pestovani revy. Tak treba. Minuly tyden ze ctvrtka na patek jsem mel -4 oC ale uz odpoledne bylo +25 oC. Mlady listky u nekterych odrud byly ozehly, ale treba Cayuga White vubec nic. A poupata vypadaji naprosto... celý příspěvek > |
 |
Pojmy ohledně chuti hroznů, 29.4.2013 Nechod moc do detailu. Jsou tri zakladni chute. Chutna, nic moc, nechutna. A az casem sam se naucis jednotlivy detaily. |
 |
Interspecifické moštové odrůdy do 500 m.n.m, 26.4.2013 Resis to spravne. Nutno vsecko zkusit. Kdo nic nezkusil, nic nepokazil, ale ani nic neziskal. Ja znam jenom americky odrudy, protoze mne tady evropsky nepreziji. Treba vcera rano bylo -4 oC a odpoledne +25 oC. Ale urcite ta sezenes Leon Millot a... celý příspěvek > |
 |
Poškození révy vinné jako by nádor, prasklý kmínek, 18.4.2013 Taky verim, ze je to bakteriova nadorovitost revy. Taky se mne to stalo a zkousel jsem to ruzne vylecit. i vyrezavanim a dezinfikovanim. Rostlina rostla, ale slabe. Nakonec jsem ji zlikvidoval a nasadil na stejne misto jinou. Byla to odruda Black... celý příspěvek > |
 |
Prodat vinný sklípek nebo nechat?, 9.4.2013 Kdyz prodas, jako kdyz ztratis!! |
 |
Co vaše réva? (2013), 27.3.2013 Edelweis a St Croix dozrava v 600 mnm. Muj bratranec tak vysoko zije a pestuje je. Alwood dozrava ve 450 mnm a vypada, ze by nemel problemy dozravat i vys. Moje sestra ma plno odrud a moje dcera v Prostejove ma odrudu St Croix. Druha moje sestra a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co vaše réva? (2013), 26.3.2013 Glenora je americka odruda a jako vsecky americke odrudy musi skoro prezrat. pak teprve maji tu vynikajici chut. Pokud nejsou maximalne vyzraty, pak jejich chut nestoji za nic. |
 |
Co vaše réva? (2013), 26.3.2013 Tomu rikas vykyvy teplot? tady mame bezne rano -3 az - 5 oC a odpoledne + 15 az + 20 oC.Ted je tady sprosta zima prez den to s bidou vyleze na + 10 oC. Ale uz nam slibujou jaro. Ze uz v pondeli ma byt + 25 oC. Jinak tady neni problem vykyvy 30 oC.... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 26.3.2013 V Evrope je pry maji polaci. Jinak je maji moji pribuzni. Moje sestra letos hned v lednu nabizela rizky techto odrud zdarma. Ale snad jenom tri lidi si prijeli. A am reva je meksi a snadno se vede zavesovym zpusobem. Ja revu vedu na dvojdrati, 70 cm... celý příspěvek > |
 |
Hibernal, 12.3.2013 Ja jsem zkousel vsecky moznu zpusoby vedeni a ted revu pestuju zavesovym zpusobem. Vedu dva draty cca 70 cm vedle sebe a po nich vedu revi a nechavam vyhony volne viset. O fazochy se nestaram. Draty vedu 180 cm nad zemi, ale jenom z toho duvodu, ze... celý příspěvek > |
 |
Sazenice ze sklepa a hlášení nových mrazů, 12.3.2013 Tady uz 3 tydny kvetou narcisy, 2 tydny kvetou japonske kdoule, ruze uz zacinaji rasit a reva porad nic. Dalsi vyhoda americkych odrud. S rasenim moc nespechaji. A minuly tyden na jednu noc klesly teploty na -10 oC a v sobotu bylo + 27 oC. Ted uz... celý příspěvek > |
 |