|
Příspěvky uživatele - 141.32
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pěstování rajčat 2013, 4.1.2013 Dnes jsem vyhlásila pěstitelskou sezonu, vysela jsem zatím 6 odrůd po dvou až čtyřech semenech, všechna semínka jsou určena ke "klonování", řízkováním chci namnožit asi deset sazenic z jednoho semínka. Chci přátelům nabídnout sazenici poživatelného... celý příspěvek > |  | Kolik utrácíte za semínka?, 4.1.2013 Dobrý chléb, dobré máslo a dobré rajče to je jedna z nejlepších kombinací chutí pod Sluncem. Zdraví Jiřina |  |
|  | Houby z lesa na zahrade, 27.12.2012 Letos mi vyrostly na zatravněném dvorku pod třicetiletou thují čtyři plodnice bedly. Asi jsem tam někdy dříve hodila odřezky při čištění bedlí, protože se mi nechtělo jít na kompost. Místo jsem nadále sledovala až do podzimu, houby se znovu... celý příspěvek > |  | Pěstování rajčat 2013, 15.12.2012 Tomatoberry a Red currant mi donesl známý, jehož syn žije a pracuje v Londýně, tam je objednal přes internet. Než se prokousávat složitostmi platby pay-pal, to raději někoho zmermomocním, aby mi semínka přivezl.
Philovu též plánuji vysévat a... celý příspěvek > |  | Pěstování rajčat 2013, 13.12.2012 Zakládám nové vlákno, protože vlákna Nejchutnější rajčata a další jsou již velmi dlouhá a nepřehledná. Již mi byla doručena semínka z Ruska i z Londýna, takže si v hlavě tvořím osevní plán pro příští rok jak pro venek tak pro skleník. Mám omezené... celý příspěvek > |  | Angold, 14.11.2012 Angold mám naštěpován od r. 1996, každoročně plodí u nás přiměřeně velké plody uspokojivé chuti. U ostatních odrůd mám spíše problém s malými plody v zatravněném sadu bez možnosti zálivky. Letos odrůda jablek bídná co do množství i kvality po mrazu z... celý příspěvek > |  | Fotky vaší sklizně 2012 - od ředkviček po melouny, 21.10.2012  Přikládám fotky z dnešní definitivní sklizně paprik, rajčata ponechávám ještě několik dní. Jiřina
|  | Matčino, 18.10.2012 Dle mne též nejde o Matčino. /Čtyři plody na fotce pana Václava/. J.
|  | Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 15.10.2012 Další postřehy z pěstování rajčat Philova a Phantazia u své známé, která ode mne zjara dastala několik sazenic, bylo to Stupické, Bejbino, Děvočka..a dvě výše jmenované. Viděla jsem se s ní už před dvěma týdny, nedostala jsem se hned k... celý příspěvek > |  | Jablon Gravštýnské, 30.9.2012 Připojuji chválu odrůdy Grávštýnské. U nás se používá krajový název Rozmarýnka? Existuje i celočervená mutace této odrůdy. Tato odrůda je považována ovocnářskými odborníky za předkonanou, přesto ji považuji za velmi vhodnou do extenzivních... celý příspěvek > |  |
|  | Zkožovatělé listy, 25.9.2012  Dobrý den, asi 10 let pěstuji tyto rostliny, nějaký druh tenury?, nyní však při dvou malých dětech rostliny zanedbávám, takže jednou je nezaliji třeba 14 dní, pak zase, abych to dohnala je přeliji, zkrátka ani nevím, zda je nynější zkožovatění listů... celý příspěvek > |  | Co z rajčat - kečup, pomádu nebo omáčku?, 13.9.2012 Zahušťování kečupu řeším léta následujícím způsobem. Odpoledne a večer si připravím 4 kg rajčat, dále jablka, cibuli, červenou řepu na obarvení. V monožství dle rozpisu, pokrájím, dám do kastrolu, do pytlíku z gázy zašiju odpočítané koření.... celý příspěvek > |  | Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 8.9.2012 Philovy jsem letos rozpěstovala z jednoho semínka asi 12 rostlin, většinu jsem rozdala, s plísní se u nikoho nesetkala, takže odolnost nelze hodnotit, pokus pokračuje, plíseń může ještě přijít. Tato cherry rajčátka všem chutnají a chtějí je pro... celý příspěvek > |  | Sklizeň rajčat 2012, 4.9.2012  Přikládám další foto úrody, některé odrůdy mi o víkendu popraskaly. Nepopraskalo Stupické a Pollicino, ale moskovskij Delikates a Corzáro.
|  | Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 3.9.2012  Konečně jsem se dostala k částečnému zhodnocení tolerantních rajčat. Mám odrůdy Philov, Phantasia a Sportivo. Z těchto odrůd má být nejodolnější plísni bramborové Philova, méně Phantasia, Sportivo je odolné všemu možnému, ale plísni bramborové... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|