|
Rajčata ven?, 27.5.2013  Tady ráno 5°C a přes celý den se to nedostalo přes 8°C. Sice už neprší, ale všude je bažina. Rajčata mám krom 10 už všechna nějakou dobu zasazená a to 31 ve skleníku u zdi, 24 ve druhém skleníku, 4O venku v barelech a 6 v truhlíkách. Přísadu jsem měl... celý příspěvek > |
 |
Co je to za zemědělskou plodinu?, 26.5.2013  Docela by mě zajímalo co to pěstují. Těsně za Vlašimí směrem na Benešov jsou po levé straně pole plná červeně kvetoucích rostlin připomínajících jetel. Neměl jsem sebou foťák a tak jsem si natrhal do vázy a vyfotil doma. Věděl by někdo.
|
 |
|
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 26.5.2013 I bych celkem věřil tomu že prodávají různá semena. Už podle toho že loni mi u čtyř odrůd od zmiňovaného prodejce vyrostla zcela jiná rajčata než bylo na obrázku. |
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 26.5.2013  Moje Datterino vypadá takto. |
 |
Oregano - kdo mu škodí?, 25.5.2013 Mě na třásněnky velice dobře zabral Biool
|
 |
Roubování melounů a okurek 2012, 25.5.2013 Také nevím co dělám špatně. Zkoušel jsem 3 metody roubování a to proti děložnímu lístku, tady mi roub sice přirostl, ale už jaksi nechtěl dále růst. Se stejným problémem jsem skončil u metody do rozštěpu, tam roub také pevně držel, ale nerostl.... celý příspěvek > |
 |
Roubování melounů a okurek 2012, 25.5.2013 Paní Jiřino velice Vás obdivuji. Mě se ani v druhém kole pousů o roubování nezadařilo. Uvidím zda se ještě budu pokoušet v příští sezoně, ale asi jo ještě mi zbyla semena podnoží. Jen tak mimo u jabloní i švestek mám letos 100% úspěšnost, tak nevím... celý příspěvek > |
 |
Ukousnuté sazenice rajčat, 22.5.2013 Řekl bych slimák nebo šnek, podobně jsem přišel také o pár rajčat, která už neobrazila.Přistihl jsem pachatele přímo při činu a za odměnu jsem mu rozšlápl domeček. Povedlo se mi je zachránit zakořeněním vršků. Rostliny jsou tak třetinové oproti... celý příspěvek > |
 |
Hnojení rajčat, 12.5.2013 To slyším poprvé, že by kopřivy účinkovaly i na plíseň. Já jsem používal výluh z kopřiv jako postřik na mšice, ale moc mě to nepřesvědčilo. |
 |
Co do skleniku, 12.5.2013 Já tam s úspěchem pěstuji i fazolky. |
 |
|
 |
Pěstování rajčat 2013, 12.5.2013 Pěstovat brambory pod rajčaty mi nepřijde zrovna vhodné. Budete muset pečlivě ošetřovat proti plísni. |
 |
Grilování na kameni, 11.5.2013 Ještě bych doporučil po okraji kamenu vyříznout drážku, aby mastnota nestékala do ohně. Já jsem kamen dostal jako poděkování za odvedenou práci. Letos ještě spí, zatím jsme měli jenom špekáčky a klobásy |
 |
Postrik proti pilatce, 10.5.2013 Včera z večera jsem ošetřil velkou modrou blumu (odrůdu neznám) Calypsem proti pilatce. Každý rok krásně kvetla a plody žádné nebo mac 2-3 na celý strom, letos už měla smyčku kolem kmene. Až jsem narazil na podobobný problém zde na fóru a zjistil, že... celý příspěvek > |
 |
Převislá rajčata do truhlíků, 10.5.2013  Loni jsem pěstoval převislé odrůdy Tumbling Tom Red a Yellow v závěsnch květináčích po 4 ks. Byla to první rajčata co uzrála, chuť dobrá, sladká, rajčatová. Letos je mám opět a přidal jsem ještě odrůdy Pear Drops a Tumbler. Jinak na 60cm bych dal 2... celý příspěvek > |
 |
Okurky - salátovky, 9.5.2013 Mirku ty koleje už jsou tam od setí, kdy secí mašina vynechává v patřičných rozestupech koleje právě pro průjezd postřikovače. Ušetří se tím osivo |
 |