|
Příspěvky uživatele - 215.11
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Ametyst, Vitra - chuťové vlastnosti, 21.9.2008 Pod Krušnými horami v n.v. 365 m pěstuji u stěny domu révu odrůdy Vitra, Olšava, Opál, Panonia Kincse, Ametyst, Pastel, Chrupka červená. Tyto plodí nejméně druhým rokem, letos jsem zasadil Prim, Diamant, sháním Vostorg a V-25-20, uvažuji nad Arkadií.... celý příspěvek > |  | Sametka, 12.9.2008 Ano, děkuji, to je přesně ono, podle fotografií na internetu. Dočetl jsem se, že požírá vajíčka hmyzu? Mám jí tedy likvidovat, nebo nechat být? |  |
|  | Červený pavouček, 7.9.2008 Na révě čas od času naleznu červeného pavoučka velikosti cca 1,5-3 mm. Poměrně čile se pohybuje, takže se mi ho stále nedaří nafotit. Ví někdo, co to je? Hledal jsem na netu, ale na nic jsem nenarazil. Dík. |  | Co trápí révu?, 24.8.2008  Díky za reakci, pro upřesnění přikládám foto keřů z obr.1,2 a obr. 3 |  | Co trápí révu?, 22.8.2008  Chtěl bych požádat zkušené o radu, co schází nebo naopak přebývá révě na následujících obrázcích:
Obr.1: Hnědé skrvny na některých listech se objevily cca 2-3 dny po postřiku hnojením na list. Stříkal jsem večer, po západu slunce, takže spálené by... celý příspěvek > |  | Re: Koncentrace, 22.8.2008 S tím přepočítáním na počet rostlin na 100m2 mě to taky napadlo. Budu tedy stříkat tak, jak jsem to zatím dělal-koncentrace dle návodu a stříkám tak dlouho, dokud není celý keř "osprchován" a postřik zkapává. Možná v tom hledám zbytečně... celý příspěvek > |  | Koncentrace, 21.8.2008 Ještě bych se rád zeptal k té koncentraci - uvádí se většinou na množství postřikové látky na 100m2. Jaké množství a v jaké koncentraci mám ale připravit, když potřebuji postříkat jen jednu rostlinu na středním vedení? Já jsem použil cca 0,5l... celý příspěvek > |  | Použitelnost po expiraci, 16.8.2008 Díky napadení révy padlím (podrobnosti v jiném vlákně) jsem byl nucen zakoupit Falcon, bohužel jsem jej sehnal pouze v balení 50ml. Vzhledem k počtu hlav by mi teoreticky toto balení stačilo asi tak na 5-10let. Máte někdo zkušenosti s používáním... celý příspěvek > |  | Nějaký škůdce, 16.8.2008 Nejsem si již zcela jist, ale myslím, že stejná vajíčka jsem měl asi před měsícem na révě také, asi 20cm od vrcholu letorostu. Raději jsem je hned mechanicky odstranil. |  | Hálčivec a padlí?, 16.8.2008 Dík. Falconem jsem postříkal dva dny poté, co jsem založil příspěvek. Začalo se to šířit i na ostatní hrozny, i když zatím jen tak 3-4 bobule. Po dalších 5-ti dnech jsem to postříkal znovu. Teď to vypadá, že se to již nešíří. S tím Omite nemám raději... celý příspěvek > |  |
|  | Hálčivec a padlí?, 3.8.2008  Nevím proč šly vložit jen dva obrázky. |  | Hálčivec a padlí?, 3.8.2008  Dobrý den, mohl by mi někdo prosím poradit s následujícím?:
1. Na odrůdě Olšava mám drobné žluto-zelené průhledné skvrny téměř na všech listech, nejvíce jsou patrné při pohledu na spodní stranu listu proti světlu. Některé nové listy jsou mírně... celý příspěvek > |  | Řez hrušně Naschi, 23.9.2007 Prosím o radu, jak a kdy zastřihnout čerstvě zasazený stromek Naschi. Je to pouze prut bez koruny asi metr vysoký. |  | vlašský ořech - přesazování, 13.9.2006 Děkuji za odpověď! - Lenka |  | vlašský ořech - přesazování, 3.9.2006 Přeji krásný den!
Asi před čtyrmi roky dostala má známá několik ořechů větších rozměrů, zasadila je a jeden z nich se ujal. Tento rok povyrostl do výše asi 120cm. Chtěla bych strom přesadit na místo, které není daleko-podmínky jsou tam stejné.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|