|
Příspěvky uživatele - 215.11
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Aká je to choroba? SK, 24.7.2009 Podle mě je to nedostatek draslíku. Použijte listové hnojivo, Kristalon podzim, hnědý či oranžový 10g/l nebo síran draselbý 5g/l. Na podzim zapravte síran draselný co nejhlouběji do půdy. |  | Nestejné bobule révy, 23.7.2009 Řekl bych, že tam máte hálčivce (s velikostí bobulí to nesouvisí). Aplikujte v polovině srpna Omite. |  |
|  | Je to nemoc, nebo nedostatek neceho, 20.7.2009 Tak to nebude chloróza, ale pravděpodobně nedostatek hořčíku. Nějaké info o chorobách a výživě révy lze nalézt např na galati.sk, rebschutzdienst.at (Krankheiten) |  | Je to nemoc, nebo nedostatek neceho, 20.7.2009 Žluté jsou staré, nebo naopak nové listy? |  | Sprchávání, škůdce nebo choroba?, 15.7.2009 Jsem na tom stejně - část bobulí normální velikosti, část cca poloviční a hodně propadu. Přikládám to počasí v době kvetení - na začátku bylo u nás teplo, pak se ale na delší dobu výrazně ochladilo s častými dešti a větrem. Chrupka, kterou mám na... celý příspěvek > |  | Termín pro osečkování, 11.6.2009 Tedˇjsem si všiml, že jsem nebyl přihlášen - vjk. Ještě k tomu zkrácení za 4.-5. listem - nenapadá mě jediný rozumný důvod, proč by se při běžném způsobu pěstování měl ponechávat takto malý počet listů. Z čeho bude réva dělat cukr? |  | Termín pro osečkování, 11.6.2009 Osečkování je obecně zkrácení letorostů. Nikde není psáno, že je to pouze zkrácení na 4.-5. list za hroznem. Takhle malý počet listů se ponechává např. na vedení vertiko. Zde se ale letorosty zkracují ještě před květem, aby se podpořil vývoj... celý příspěvek > |  | Kvetení révy, 11.6.2009 Zajímalo by mne, jak jsou na tom ostatní pěstitelé révy s kvetením. U mě dokončuje kvetení Olšava, v plném květu je Opál, začíná Prim, Panonia. Zatím nekvete Ametyst, Chrupka červená. Lokalita Chomutov, jižní stěna domu. |  | Termín pro osečkování, 11.6.2009 Já osečkuji vždy, když réva přeroste asi 50-60cm horní drát. Respektive neprovádím klasické osečkování, ale zaštípnu růstový vrchol. Výhon se ještě kus natáhne a je pak asi 0,75m nad horním drátem. Takže např. Panonii už mám osečkovanou :-) |  | škůdci na kaktusu, 8.12.2008 Děkuju za radu, Lído. |  |
|  | škůdci na kaktusu, 5.12.2008 Hotovo, chyrurgický zákrok se zdařil, ale bylo to bolestné.Mám z něj 3 řízky a 2 výrustky. Doufám že se alespoň něco chytne. Ještě prosím o radu po zaschnutí jak je mám hluboko zasadit a jestli je mám zalít. Děkuju. |  | škůdci na kaktusu, 5.12.2008 Barvu změnil po celém obvodu nadzemní části, ale zároveň se scvrkl. |  | škůdci na kaktusu, 4.12.2008 Tak už vím název mé rostlinky, pan Josef to skoro uhádl.Jmenuje se euphorbia acrurensis. Takže řízkování mě asi nemine. Jen teď váhám jak ho nařízkovat. Možná ho přeříznu v polovině a dolní oddenky také zasadím. Co myslíte? Děkuji za rady,... celý příspěvek > |  | škůdci na kaktusu, 3.12.2008 Dobrý den, prosím někoho o radu.Vlastním jeden velký, zhruba 1m dlouhý kaktus, je čtyřhraný s ostny,(bohužel neznám název) a začal se odspodu zcvrkávat a měnit barv.Je v těch místech nažloutlý až bílý a hrubý na dotyk. Zalévám ho jednou měsíčně.Je... celý příspěvek > |  | Ametyst, Vitra - chuťové vlastnosti, 18.11.2008 Máme tedy naprosto rozdílné zkušenosti ohledně Vitry a Chrupky červené. Moje chrupka červená je skoro naprosto stejná, jako v Encyklopedii révy vinné od P. Pavlouška, nebo v on-line atlase. Fotografie na str. 12 je jako by byla focená u mně ve stavu... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|