Příspěvky uživatele - 176.214

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nazov slivky, 1.9.2011
No možná se pletu, ale mě připomínají plody obyčejné mirobalány. I ta pecka by odpovídala.
Koniklec, 23.8.2011
Ano občas se to u konikleců stává (obecně remontace). Značí to, že jsou koniklece v plné síle. Dost často k tomu napomůže počasí, když je vlhčí počasí tak jak na jaře a některý koniklec to splete.
Švestka Valor - Prunus domestica , 21.8.2011 Obsahuje fotku
Tak jak tady čtu o záměnách odrůd již u prodejců, tak bych byl rád, kdyby mi někdo potrvdil, že tyto odrůdy jsou opravdu Valor a Haganta. Letos mají stromky prvních pár plodů. Foceno je to dnes. U toho Valoru jsem si schoval jmenovky tří stromků... celý příspěvek >
Pěstování mandlovníku, 21.8.2011 Obsahuje fotku
Byl jsem dnes překvapený, jaká je variabilita mezi madloněmi v termínu dozrávání mandlí. Zatímco některé mandloně mají ještě mandli pevně zavřenou ve slupce (Sladkoplodá kr.), tak další strom původní bezejmené mandloně s menšími, zato ale chutnějšími... celý příspěvek >
Slivon Zurna, 14.8.2011
U měl dopadl velk. mirobalán Obilnaja dobře (tady jsem dal fotky). Myslí, že by z toho pálit šlo. Cukru sice nemají jako švestky, ale když se trošku přidá... K pálení mají několik dobrých předpokladů - plody Obilnaji jsou velké, takže dobře přibývají... celý příspěvek >
Co je to za ryngli?, 14.8.2011 Obsahuje fotku
Na Oullinskou jsem usoudil na základě podobnosti obrázku na stránkách prodejce strmků v Uherském Ostrohu (původní odkaz na fotky rynglí mi smazali - asi to považovali za reklamu). Vypadají podobně. Podle pomologie však mají jít od pecky, což ty moje... celý příspěvek >
Co je to za ryngli?, 13.8.2011 Obsahuje fotku
Tuhle ryngli jsem objevil u cesty. Je teď zralá. Podle mne by to měla být Oulinská. Honza
Zkroucené listy jabloní, 13.8.2011
Palo dík. Že to budou larvy slunéček, to bych nečekal. Stříkat to nebudu, jednak jsem líný, a pak by to nemělo smysl. Zeformované listy už se nespraví a nové už snad napadány nebudou.  Ptal jsem se na chemii pro případ, že by se mě to nějak... celý příspěvek >
Flamingo, 13.8.2011 Obsahuje fotku
U mě Flamingo též boduje. Pukání pecek jsem si nevšiml (možná zhnily a spadly). V porovnání s dalšími 10 odrůdami zasazenými ve stejný rok, je Flamigo už velký stromek, úrodu dává brzo, letos byla slušná. Monilióza letos řádí velmi na všech... celý příspěvek >
Co je to za stromek - bříza?, 12.8.2011
Bříza. Co jiného by to taky mohlo být. Fotky jsou docela malé. Mladá bříza v bujném růstu má trošku jiné listy než dospělá.
Zkroucené listy jabloní, 12.8.2011 Obsahuje fotku
Poradí, někdo co za potvůrku mi to kroutí listy letos naroubovaných sloupovitých jabloní? Uvnitř zkrouceného litu je něco malého oranžového. Co na to zabere? Dík.
Ockovanie, 7.8.2011
Letos na jaře jsem přesazoval v srpnu 2010 naočkované višně (pouze ujaté očko).  Všechny višně na jaře z očka vyrašily. U višně, kterou jsem nepřesazoval narostl letos daleko silnější a vyšší špičák než u těch přesazovaných (byl asi... celý příspěvek >
Neznama rastlina, 6.8.2011
V loňském roce jsem tento Mračňák T. poprvé viděl na Jižní Moravě v kukuřici.
Choroba meruňky - identifikace, 4.8.2011 Obsahuje fotku
Tak jsem záhadu odumírající meruňky definitivně vyřešil - hobová choroba ve kmenu. Skundárně napadené dřevo ještě nějakým hmyzem. Zřejmě se při loňských srpnových větrech, kdy se i pár stomů vyvrátilo, utrhl některý kořen a infekce mohla vniknout do... celý příspěvek >
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 3.8.2011
A zase ty vášně. Je zajímavé, jak tento rýč dokáže rodělit (nejen) zahrádkářskou veřenost. Vznikají fandové Fy a nantyFy. Jiří patří jasně k těm druhým. Jediný rozdíl mezi těmito dvěma skuminami je v tom, že Fy tyto rýče mají a antiFy ne.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika