|
Nazov slivky, 1.9.2011 No možná se pletu, ale mě připomínají plody obyčejné mirobalány. I ta pecka by odpovídala. |
 |
Koniklec, 23.8.2011 Ano občas se to u konikleců stává (obecně remontace). Značí to, že jsou koniklece v plné síle. Dost často k tomu napomůže počasí, když je vlhčí počasí tak jak na jaře a některý koniklec to splete. |
 |
|
 |
Švestka Valor - Prunus domestica , 21.8.2011  Tak jak tady čtu o záměnách odrůd již u prodejců, tak bych byl rád, kdyby mi někdo potrvdil, že tyto odrůdy jsou opravdu Valor a Haganta. Letos mají stromky prvních pár plodů. Foceno je to dnes. U toho Valoru jsem si schoval jmenovky tří stromků... celý příspěvek > |
 |
Pěstování mandlovníku, 21.8.2011  Byl jsem dnes překvapený, jaká je variabilita mezi madloněmi v termínu dozrávání mandlí. Zatímco některé mandloně mají ještě mandli pevně zavřenou ve slupce (Sladkoplodá kr.), tak další strom původní bezejmené mandloně s menšími, zato ale chutnějšími... celý příspěvek > |
 |
Slivon Zurna, 14.8.2011 U měl dopadl velk. mirobalán Obilnaja dobře (tady jsem dal fotky). Myslí, že by z toho pálit šlo. Cukru sice nemají jako švestky, ale když se trošku přidá... K pálení mají několik dobrých předpokladů - plody Obilnaji jsou velké, takže dobře přibývají... celý příspěvek > |
 |
Co je to za ryngli?, 14.8.2011  Na Oullinskou jsem usoudil na základě podobnosti obrázku na stránkách prodejce strmků v Uherském Ostrohu (původní odkaz na fotky rynglí mi smazali - asi to považovali za reklamu). Vypadají podobně. Podle pomologie však mají jít od pecky, což ty moje... celý příspěvek > |
 |
Co je to za ryngli?, 13.8.2011  Tuhle ryngli jsem objevil u cesty. Je teď zralá. Podle mne by to měla být Oulinská. Honza |
 |
Zkroucené listy jabloní, 13.8.2011 Palo dík. Že to budou larvy slunéček, to bych nečekal. Stříkat to nebudu, jednak jsem líný, a pak by to nemělo smysl. Zeformované listy už se nespraví a nové už snad napadány nebudou. Ptal jsem se na chemii pro případ, že by se mě to nějak... celý příspěvek > |
 |
Flamingo, 13.8.2011  U mě Flamingo též boduje. Pukání pecek jsem si nevšiml (možná zhnily a spadly). V porovnání s dalšími 10 odrůdami zasazenými ve stejný rok, je Flamigo už velký stromek, úrodu dává brzo, letos byla slušná. Monilióza letos řádí velmi na všech... celý příspěvek > |
 |
Co je to za stromek - bříza?, 12.8.2011 Bříza. Co jiného by to taky mohlo být. Fotky jsou docela malé. Mladá bříza v bujném růstu má trošku jiné listy než dospělá. |
 |
|
 |
Zkroucené listy jabloní, 12.8.2011  Poradí, někdo co za potvůrku mi to kroutí listy letos naroubovaných sloupovitých jabloní? Uvnitř zkrouceného litu je něco malého oranžového. Co na to zabere? Dík. |
 |
Ockovanie, 7.8.2011 Letos na jaře jsem přesazoval v srpnu 2010 naočkované višně (pouze ujaté očko). Všechny višně na jaře z očka vyrašily. U višně, kterou jsem nepřesazoval narostl letos daleko silnější a vyšší špičák než u těch přesazovaných (byl asi... celý příspěvek > |
 |
Neznama rastlina, 6.8.2011 V loňském roce jsem tento Mračňák T. poprvé viděl na Jižní Moravě v kukuřici. |
 |
Choroba meruňky - identifikace, 4.8.2011  Tak jsem záhadu odumírající meruňky definitivně vyřešil - hobová choroba ve kmenu. Skundárně napadené dřevo ještě nějakým hmyzem. Zřejmě se při loňských srpnových větrech, kdy se i pár stomů vyvrátilo, utrhl některý kořen a infekce mohla vniknout do... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 3.8.2011 A zase ty vášně. Je zajímavé, jak tento rýč dokáže rodělit (nejen) zahrádkářskou veřenost. Vznikají fandové Fy a nantyFy. Jiří patří jasně k těm druhým. Jediný rozdíl mezi těmito dvěma skuminami je v tom, že Fy tyto rýče mají a antiFy ne. |
 |