Zkroucené listy jabloní

HONZAD - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (497) - 176.214 (?)
13.8.2011 8:21

Palo dík. Že to budou larvy slunéček, to bych nečekal. Stříkat to nebudu, jednak jsem líný, a pak by to nemělo smysl. Zeformované listy už se nespraví a nové už snad napadány nebudou.  Ptal jsem se na chemii pro případ, že by se mě to nějak kalamitně rozšíšilo na všechny jabloně.

Voška je tuším česky mšice. Vypozoroval jsem, že mšice se na jaře (myslím že to je v období, kdy začíná kvést bez) začnou intenzivně množit a je jich všude plno a jsou na všem. Pak to slunéčka nestíhají. Do měsíce je téměř po mšicích, oni pojdou více-méně samy věkem nebo na nepřízeň počasí. Jen sem tan něco zbyde. Stříkám Pyrimorem jen v tomto kryzovém období. Jiné prostředky se mi neosvědčily.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
HONZAD - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (497) - 176.214 (?), 12.8.2011 22:10, zobrazeno: 17272x

Poradí, někdo co za potvůrku mi to kroutí listy letos naroubovaných sloupovitých jabloní? Uvnitř zkrouceného litu je něco malého oranžového. Co na to zabere? Dík.

Zkroucené listy jabloní
Zkroucené listy jabloní

host - 166.32 (?), 12.8.2011 23:26
Vaša otázka naznačuje, že máte chuť striekať insekticídom. Skúste rozbaliť pár lístkov, čo tam nájdete? Ak sú tie oranžové potvôrky larvy slniečok, tak si ich likvidáciou nepomôžete. Pravdepodobne ste ich pristihol, ako požierajú pôvodcov Vašich problémov- listové vošky. Tento rok si slniečka "zamakali". Práve dnes som doma skonštatoval samovyliečenie zavoškavených koncov konárov broskyne Flamingo aj maliny. Práve týto oranžoví predátori nám usnadňujú prácu a šetria naše postrekovače aj peňaženky. Po 2 týždňoch som nenašiel ani jednu vošku. A nič pre to nerobím, iba sa občas pozerám... Paľo

HONZAD - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (497) - 176.214 (?), 13.8.2011 8:21

Palo dík. Že to budou larvy slunéček, to bych nečekal. Stříkat to nebudu, jednak jsem líný, a pak by to nemělo smysl. Zeformované listy už se nespraví a nové už snad napadány nebudou.  Ptal jsem se na chemii pro případ, že by se mě to nějak kalamitně rozšíšilo na všechny jabloně.

Voška je tuším česky mšice. Vypozoroval jsem, že mšice se na jaře (myslím že to je v období, kdy začíná kvést bez) začnou intenzivně množit a je jich všude plno a jsou na všem. Pak to slunéčka nestíhají. Do měsíce je téměř po mšicích, oni pojdou více-méně samy věkem nebo na nepřízeň počasí. Jen sem tan něco zbyde. Stříkám Pyrimorem jen v tomto kryzovém období. Jiné prostředky se mi neosvědčily.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo16:14
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz