|
Sklizeň rajčat 2013, 20.6.2013  Tak o část sklizně se mi postaralo nynější počasí. Ve starém skleníku i přes rozptylové drátosklo mi sluníčko spálilo vrcholy u 9 rajčat z 24. Nikdy předtím se mi to nestalo. U některých rostlin to odneslo jedno květenství u jiných i dvě což je... celý příspěvek > |
 |
Papriky - 2013, 18.6.2013 Máte krásné papriky. Mohu se zeptat jakou máte kapkovou závlahu a jak jste s ní spokojen, případně nějaké postřehy. Díky |
 |
|
 |
Slimáci, 18.6.2013 Mě připadá, že pomáhal donedávna a teď už vůbec. Cukety zasypané ferramolem byly ráno obalené slimáky. Oproti včerejšku přece jenom zlepšení, zlikvidoval jsem jich rovných 200 a šel spát. |
 |
Mravenci ve skleníku, pasti vyschnou, 17.6.2013  Můj arzenál na mravence funguje perfektně. |
 |
Slimáci, 17.6.2013 Já bojuju hlavně podle směny. Minulý týden když jsem šel do práce každý den v 5:15 procházel zahradu a bylo jich tak do 20. Při odpolední ve 22:15 jich nacházím kolem 100 každý den. Teď mám noční a v 6:15 byla tahle spoušť. Zahradu máme udržovanou i... celý příspěvek > |
 |
Co je s třešněma?, 17.6.2013 Na monilii jsem nepomyslel, asi to bude ono
|
 |
Sklizeň rajčat 2013, 17.6.2013  Přidám jednu anomálii, kterou mi vytvořila odrůda Tangerine. Jinak letos to odhaduji tak na 3 až 4 týdny zpoždění oproti loňsku. |
 |
Co je s třešněma?, 17.6.2013 U nás v okolí takto dopadlo mnoho třešní. Chemický postřik mohu 100% vyloučit, protože všude kolem jsou akorát louky a postižené stromy jsou takřka v pásu, takže se se sousedy domníváme, že nám namrzly. Zajímavé je, že se to projevilo až cca po... celý příspěvek > |
 |
Slimáci, 17.6.2013  Zdá se že pomalu prohrávám boj se slimáky, ze začátku sezony mi Ferramol fungoval perfektně, ale v dnešní době už ho ignorují a žerou o 106 na co přijdou. Komplet mi zlikvidovali okrasné dýně, jiřiny, slunečnice, macešky, afrikány taky skoro všechny.... celý příspěvek > |
 |
Zaštipované keříčkové rajče, 16.6.2013 Nejsem si zcela jistý, ale řekl bych že nestandartně ukončený růst. |
 |
|
 |
Zaštipované keříčkové rajče, 15.6.2013  Tyčková odrůda Ciliegio di Pachino mi u jedné rostliny ve skleníku udělala toto. Uvidím zda i přes poctivé vyštípání zálistků obrazí.
|
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 15.6.2013 Mě zatím jenom kvete :-( |
 |
Zaštipované keříčkové rajče, 15.6.2013 Abych zamezil podobnému případu zakázal jsem jakoukoliv manipulaci s rajčaty ve skleníkách a venku mám keříčková rajčata označena červenou páskou. Jak píše Mirek někdy vyrazí nové zálistky, ale mám i zkušenost, že nevyrazily, takže na rostlině byly... celý příspěvek > |
 |
Miscanthus sinensis zebrina, 12.6.2013 Nijak speciálně trávy nehnojím, občas přidám do zálivky kristalon start. |
 |
Miscanthus sinensis zebrina, 12.6.2013 Mě každý rok prvně vyroste a až potom vytvoří proužky. První rok jsem byl taky trošku vyděšený, ale už jsem se s tím smířil |
 |