|
Borax - hořká pihovitost jablek, 5.6.2012 A mně zase toto vlákno připomělo, že mám ke svým ořechům vysazeným před třemi lety nějaké to železo zakopat. Rodiče to tak dělali.
Mr Big |
 |
Borax - hořká pihovitost jablek, 4.6.2012 Já tedy žádnou pranostiku o zakopání železných předmětů k ořešákům neznám. Vím jen, že se traduje (nevím kolik generací zpátky), že zakopané železo má příznivý vliv na úrodu ořešálů. Asi k tomu naši předci svými zkušenostmi nějak došli i když jistě... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Soudečkové tyčkové rajče do skleníku - jakou odrůdu?, 4.6.2012 Já jsem měl vždycky pocit, že Stupické skleníkové má větší plody, a že Stupické polní rané je odrůda polodeterminantní pěstovaná na více výhonů. U Stupického skleníkového je uváděna velikost 60-65 g.
... celý příspěvek > |
 |
Odstraňování listů u rajčet, 3.6.2012 Pokud nemáte na mysli zálistky, potom zdravé listy se neodstřihují. Pokud hrozí, že by zvýšenou vlhkostí spodních listů mohlo dojít k šíření plísně bramborové tak se nejspodnější listy těsně u země vylomí, stejně tak jako listy zežloutlé ev.... celý příspěvek > |
 |
Černání a vadnutí listů, 3.6.2012 Už jsem to tady někde psal:
Na podzim v roce 2008 jsem koupil hrušně Boscova a Williamsova. Na jaře jsem je zastřihl, krásně vyrašily a v druhé polovině května listy zčernaly a byl konec.
Na podzim 2009 jsem znovu koupil hrušně Boscova... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat, 3.6.2012 Škoda, nemám skleník ani vytápěný skleník tak se "prvního rajčete 2012" nezúčastrním.
Mr Big |
 |
Skleník ze skla nebo polykarbonátu?, 3.6.2012 Toto už jednu chybu má a to, že nevíte nic o prostupnosti polykarbonátu infrazářením. A toto je vlastnost, pro kterou se pro výstavbu skleníků používá polykarbonát a ne např. polyetylen a různé jiné poly, které jsou podle mne daleko... celý příspěvek > |
 |
Černání a vadnutí listů, 2.6.2012 Mohlo by to být také fytoplazmové chřadnutí hrušně. Je to karanténní choroba a docela solidně je popsána na tomto webu.
Mr Big
|
 |
Soudečkové tyčkové rajče do skleníku - jakou odrůdu?, 2.6.2012 A co Stupické skleníkové? To jste nezkoušel? Viděl jsem, že semena jsou opět v prodeji. Sám s nimi pochopitelně nemám zkušenosti (nemám skleník).
Mr Big |
 |
Skvrny na listech jabloní, 2.6.2012 Citace jednoho textu (obrázek nemám):Vlivem silnějších mrazů skupiny buněk listových čepelí přestávají růst a následkem toho se listy vyvíjejí nerovnoměrně. Silněji poškozené listy žloutnou, odumírají a opadávají. Takto deformované listy jsou pak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajcata a pestovani v kyblu - jakou zeminu?, 1.6.2012  Velké zklamání. Omylem jsem do 5 l kbelíku zasadil místo balkónového rajčete Minibel nějaké tyčkové rajče. Teď jen doufám, že to nebude něco z okruhu rajčat San Marzano nebo Beefmaster. Ale v každém případě jsem si přidal další práci, řešit kam je... celý příspěvek > |
 |
Padlí na rezistentních odrůdách angreštu, 1.6.2012 Loni jsem je objevil až těsně před sklizní, takže jsem s tím už nic nedělal. Část plodů byla znehodnocena, vrcholk jsem odstříhal. Letos asi tak před třemi týdny se mně zdálo, že na nových přírustcích toho Niesluchowského nějaký náznak je, tak jsem... celý příspěvek > |
 |
Zelené hnojení, 1.6.2012 Díky, poptám se.
Mr Big |
 |
Skleník ze skla nebo polykarbonátu?, 1.6.2012 Polykarbonát má speciálně upravenou jednu stranu tak, aby energie Vámi uváděných vlnových délek jím také neprocházela stejně jako sklem.
Mr Big |
 |
Nemocna cuketka?, 1.6.2012 Myslel jsem si, že diskuze byla již skončená- pokud cuketa stále roste není z 99% nemocná. Pokud se Vám zdá, že obě rostliny nejsou identické, potom za předpokladu, že jste si je nevysévala sama (nevíte odrůdu) tak Vám někdo prodal (nebo dal) dvě... celý příspěvek > |
 |