|
Vyroba plecky, 4.11.2013 Dobrý den. Je to klasická Martínkova plečka, která se prodávala už za minulého režimu. Na sázení brambor ještě ploužek jde, ale na ohrnování už ne, zem padá přes nízké boky. Vzpomínám si, že jsem to tehdy nechal navařovat, aby byl ploužek vyšší. Co... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 3.11.2013 Dobrý den. Čudujete se zbytečně. Je to o velmi vysoké kvalitě. Jsem zahradník a věřte mi, že mám všechny možné mechanizmy. A přesto velmi pravidleně používám rýč a to právě ten popisovaný a to rýčů mám tuším 6 druhů. Žádný malý mechanizmus se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Přilba k motorové pile, 3.11.2013 Snad jen blbec si při kácení vzrostlého stromu nevezme kvalitní přilbu. Zeptejte se dřevařů, co umí udělat ulomená suchá větěv padající z výšky káceného stromu. Stanislaw |
 |
Vylévaní močůvky na zahradu, 1.11.2013 No, píšete sice nesmírně učeně, nicméně paní jasně naznačuje, že používá odpovídající mikroorganizmy, které velmi vydatně pomáhají v rozkladu fekálií. To ostatně dělám taky a není téměř co vypouštět. A pokud se opravdu něco nashromáždí, tak o zápachu... celý příspěvek > |
 |
Vyplatí se bruska na retězy motorových pil?, 6.10.2013 Řetěz z výroby určitě není tupý, ale je zcela přesně nabroušený tak, jak má být. To by byl výrobce sám proti sobě, kdyby nabízel špatně nabroušené nové řetězy. Stanislaw |
 |
Kala - plod (semeník), 4.10.2013 Dobrý den paní Ivano. Ve Vašem případě je zaschlý toulec i obal semen, takže můžete zcela bez problému semena vyluštit. Těchto rostlin si jen tak pro svoji radost pěstuji jistě několik stovek kusů a jen těch uzrálých semeníků mám letos plnou nižší... celý příspěvek > |
 |
Orientovaná sadba česneku, 3.10.2013 Dobrýd en. Přiznám se, že toto nevím. Sázím vlastně orientovaně, ale já nějak nemusím extra šetřit místem, takže dávám řádky na 30cm od sebe a jak jsou potom listy je mi jedno. Stanislaw |
 |
Orientovaná sadba česneku, 3.10.2013 Orientovaná sadby česneku znamená, že se jednotlivé stroužky sází vždy kořenovým podpučím dolů a stranově stejným směrem směřují i samotné stroužky. Určíme si, kterým směrem bude směřovat např. venkovní oblá strana stroužku a snažíme se to důsledně... celý příspěvek > |
 |
Jak zabíjíte slimáky?, 28.9.2013 Rýčem, jen ho tak spustím a je to. |
 |
Božskokvět, 13.9.2013 Dobrý den. Je to jen krátký oddenek. Kdysi jsem ji měl, ale je to dle mého náročné na vlhké stanoviště, tak jsem o ni přišel. Ale je to už dávno. Stanislaw |
 |
|
 |
Určení jalovce, 29.8.2013 Dobrý den. Dle mého je to Juniperus scopulorum a jeho nějaký kultivar. Je jich několik a bývá zamotané je od sebe odlišit. Známý je kultivar "Skyrocket" |
 |
Svazenka vratičolistá, 23.8.2013 Dobrý den. Za sebe mohu napsat, že vzejde kdykoli si umane. Na ploše, kde jsem ji loni záměrně pěstoval a pak to vše rotavátorem zapravil letos na jaře vyklíčila zcela spontáně. Nechal jsem ji vykvést a chodil se koukat na vše co na tom létalo. Byla... celý příspěvek > |
 |
Kdy zastipnout horni cast rajcat aby dozrala?, 15.8.2013 Mám to přímo od šlechtitele rajčat. Na tyčkovém venku nechat 4 až 5 květních vijanů a dál dva listy nad tím horním zaštípnout. Stanislaw |
 |
Nedokonalé vyzrávání plodů rajčat v okolí stopky, 12.8.2013 tento můj dotaz vzešel právě z toho, že se nám to děje u odrůdy Tornádo! Co se nedostatku draslíku týká, tak si myslím že problém v půdě nebude. Jedná se o zahradu, kde se posledních 30 let žádná plodina nepěstovala.
Zkusím rajčata otrhat jak... celý příspěvek > |
 |
Solo v Mountfielde, 4.8.2013 No a já to vidím trochu jinak. Protože je jasné, že tato firma prodává na našem trhu vůbec největší množství techniky, tak to vypadá, že při používání naprostými amatéry je spousta těch, kteří nečtou ani návod k obsluze. No a výsledk ve formě... celý příspěvek > |
 |