Příspěvky uživatele - 207.92

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rada na keře, 6.12.2007
Co takhle skalníky? Nízké opadavé druhy jako např. skalník vodorovný (Cotoneaster horizontalis) se na podzim zbarvují do červena a ještě více jsou červené jejich "bobulky" a to prakticky po celou zimu. I většina stálezelených druhů má od... celý příspěvek >
Araucaria araucana (Blahočet čilský) - zazimování, 4.12.2007
Pane 178.185 z Ostravy, Vy si trochu protiřečíte: v Ostravě Vám roste bez problémů, v Brně horko-těžko. Co Vy na to? (Ale to nechci rýpat, jen mne to tak zaujalo.) Josef.
jméno rostliny, 27.11.2007
Určitě půjde snadno namnožit řízky - odštípanými výhonky při zaštipování této pokojové bonsaje. Vložit do skleničky s vodou, pak zasadit do běžné spíše propustné hmózní kompostové země, nepřelévat, na zimu pokud možno spíše chladnější zimování.... celý příspěvek >
Re: Jak se zbavit starých ořešáků, 26.11.2007
Dotaz hosta 5.49 vypadá na to, že se chce zabavit ořešáku který není jeho ("bez kácení") - chemie. (Je to u sousedů anebo na veřejném prostranství?) Josef.
Plíseň sněžná teď? A jak na ni?, 26.11.2007
Určitě ano, pokud není sníh: postřik přípravkem HERITAGE. Josef.
jabloně - vysokokmeny, 22.11.2007
Při nákupu stromků pro vysokokmeny musíte hlavně koukat na to, aby byly na silných podnožích, například pláně či semenáč, A2 apod. Je jich daleko více, vezměte si ovocnářskou knihu, tam to nastudujete. Josef.
Araucaria araucana (Blahočet čilský) - zazimování, 22.11.2007
Přesně tu (Escalonii z Litomyšle) jsem kdysi měl  - zmrzla hned první zimu. (Ale to jsem ji nijak nezazimoval). Josef. Jinak se nedá plně spoléhat na to, že něco roste společně: některé rostliny mají širší požadavky či toleranci, jiné... celý příspěvek >
Neznámý stromeček, 22.11.2007
Fatshedera to nebude, má listy tmavozelené a kožovité jako břečťan (což je jeden z jejích rodičů) a jiné výhony. S Jatropou bych taky nepočítal, spíš nme napadl "melounový strom" papája - ale starší listy jsou podstatně více dělené. Takže zatím... celý příspěvek >
Araucaria araucana (Blahočet čilský) - zazimování, 21.11.2007
Zaujala mne poznámka kolegy z Ostravy o bezproblémovosti sekvoje vždyzelené (s poznámkou z dobrého klonu - co takhle vložit foto?).  Zatím jsem se s ní u nás nikde nesetkal ve výsadbě. Jenom u nás v zahradnictví je prodávali, ale nevěřím tomu,... celý příspěvek >
Araucaria araucana (Blahočet čilský) - zazimování, 21.11.2007
Celkem bych nechtěl stěhovat větší araukárie (ale raději budu používat pěkné české jméno blahočet) do baráku, jednak kvůli místu, jednak kvůli váze (přesněji hmotnosti) rostliny s velkým květináčem. Přibližně nejpozději od výšky asi tak 1,5... celý příspěvek >
Je to pepřovník?, 20.11.2007
Já to zase popletl!!! Josef.
Omlouvám se Mileně Kráľové z Dašic, že jsem ji přestěhoval. Josef
Ujasněme si termíny: Český název PEPŘOVNÍK se používá pro rostliny rodu Piper. Z nich se ještě tak nejčastěji pěstuje pepřovník černý - Piper nigrum (ze kterého je známé koření černý a bílý pepř); je olistěním trochu podobný běžnému... celý příspěvek >
Myrta v zimě, 20.11.2007
Ferdo, to jsme se ale setkali ve stejný čas, že? Taky mám zkušenosti s jejím uschnutím - je to hned, jakoby zničeho nic - furt byla dobrá a najednou je suchá na troud. Proto jsem napsal pozor na zálivku. Josef.
Myrta v zimě, 20.11.2007
Přežije bez větších problémů. Pozor na zalévání, suchý vzduch, mohou se vyskytnout mšice a puklice. Dostatek světla! Případně lehce zastřihnout větvičky. Josef.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika