|
Název rostliny?, 21.1.2008 Bez přiloženého obrázku to samozřejmě může být téměř cokoli, ale několikrát se tu řešil tento problém u celkem běžně pěstované rostliny jménem Synadenium grantii. Zkuste si to jméno v tomto fóru najít a uvidíte, jestli se jedná o tu samou... celý příspěvek > |
 |
pěstování bambusů, 21.1.2008 Rozhodně se nedá říci, že by bambusy pěstované u nás vyhledávaly vyloženě mokřadní místa. Takže nevím, nevím, jestli budou pro Vás to pravé. (Náročnost jednotlivých druhů najdete buď v knížkách anebo možná i na bambusářských stránkách).
Spíše bych... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Araucaria araucana (Blahočet čilský) - zazimování, 21.1.2008 Dost dobré! Řekl bych, že to jsou základy samčích šištic. (bez záruky)
Věk Vašeho blahočetu - cca 20 let?
A z jaké jste oblasti?
Vyzývám i ostatní, kdo se o výsadbu blahočetu chilského pokusili - byť neúspěšně - aby sdělili své zkušenosti: místo... celý příspěvek > |
 |
Poradíte prosím co je to za kytky, 21.1.2008 To třetí by měl být Hypoestes sanquinolenta (pokud si to dobře pamatuji). Český název asi nemá (anebo jsem se s ním nesetkal). Nenáročná rostlina, dobře se množící řízkováním. Možná ji budou napadat molice (kvůli měkkým listům). Josef. |
 |
Jak poznám šarku?, 18.12.2007 Nepatrně osvěty (ale opravdu jen maličko): tato choroba švestek (a meruněk) se jmenuje šarka (s krátkým "a"). Josef. |
 |
Leknín, 17.12.2007 Dělal jsem v sobotu na zahradě, čistil jsem jezírko od napadaného listí a lekníny od odumřelých listů a ještě na mne mezi těmi listy vykoukly dva leknínové květy. Ne sice rozkvetlé, ale přece jenom to byly takhle pozdní květy. jaké s tím máte... celý příspěvek > |
 |
Jaká je toto odrůda hrušně?, 14.12.2007 Nemůže to být třeba Křivice? Stará odrůda s typicky zahnutou stopkou? Josef. |
 |
kde sehnat Svídu?, 13.12.2007 Tak dobrá, zas tak moc se nestalo. Josef.
A abych se vrátil ke svídám: dva základní druhy: svída bílá s červenými výhony a svída výběžkatá se žlutozelenými výhony jsou opravdu běžně k sehnání téměř v každém zahradnictví.
Svída bílá má i... celý příspěvek > |
 |
čistá voda, 13.12.2007 Ano, trochu jsem si to pamatoval, ne přesně a dostal jsem se, kam jsem chtěl. Je to tam pěkně nafocené - zvlášť to jak bohatý kořenový systém rostliny utvoří. Já jsem dělal ostrovy větší (kari-síť 2*3m). Josef. |
 |
kde sehnat Svídu?, 13.12.2007 Je pravda, že ze stylistického hlediska by se to i tak dalo chápat, ale soudný člověk snad porozumí smyslu dané odpovědi. Josef. |
 |
|
 |
Krtek - a je to, 12.12.2007 A chválíte tak ty klešťové nebo trubkové anebo ještě jiné pasti? (Nemám přehled, jaké tam mají, ale o těchto typech byly výše v diskusi zmínky). Josef. |
 |
Zelená řasa v rybníčku, 11.12.2007 Moje řeč! Pěkný fundovaný názor. Ale myslím, že těch 200 l bude hodně málo; záleží samozřejmě na objemu hlavního jezírka a na průtoku čerpadla. Ještě by bylo dobré filtrační jezírko rozdělit na dvě zóny: 1 hrubá filtrace a sedimentace: tak aby... celý příspěvek > |
 |
Zelená řasa v rybníčku, 10.12.2007 Technika není vše. Znám člověka, který dal za UV lampu, filtry, čerpadla apod. cca 100.000,-. Nefungovalo to a tak všechno vypojil. Voda se sama vyčistila a byl pokoj.
Josef. |
 |
čistá voda, 7.12.2007 Ještě jsem chtěl dodat: kromě zastínění to pomůže i proti přehřívání jezírka.
A ryby se ve stínu pod ostrovem rády schovávají (podobně jako pod leknínovými listy).
Josef. |
 |
čistá voda, 6.12.2007 Dejte jezírko ne trochu, ale hodně času.
Řasy a sinice potřebují hodně světla. A než se rostlinky rozrostou, budou Vás řasy a zelená voda pořádně zlobit. (A ani filtraci a UV-lampě stoprocentně nevěřím).
Mé doporučení: zastínit jezírko a tím omezit... celý příspěvek > |
 |