|
Poradíte mi s identifikací rostlin?, 24.6.2012 kakost
štěničník
devaterník
chrpa žlutá
šťavel růžkatý
mléč?
denivka zlatá
kakost
kokořík přeslenitý
Lída
|
 |
Zásilková zahradnictví, 23.6.2012 Také jsem od něj měla pěkné rostliny. Lída |
 |
|
 |
Žluté fleky na listech, 23.6.2012 Walter má pravdu, ale hrušeň vám neumře, jen může být příští rok oslabená vzhledem k tomu, že té rzi má podle fotky opravdu dost. Letos s tím už nic neuděláte, stříkat budete až příští rok těsně před kvetením. A nelekněte se, z těch flíčků ještě... celý příspěvek > |
 |
Cypřišek hrachonosný - proč hnědne?, 21.6.2012 Tak je vidět, že dělá pokroky ! Počkejte, jak se rozjede, můj začal nevíc růst tak po 3-4 letech. Teď má šířku cca 80cm a výšku asi 30-35cm... Lída |
 |
Ovocné keře, 21.6.2012 Zadejte si vlevo do vyhledávání třeba "rybíz množení" a vyjedou vám vlákna diskuzí, kde se o tom už psalo, počtěte si. Lída |
 |
Stromy a keře na úpal, 21.6.2012  Asi bych dozadu k domu dala trošku větší keře, mezi ně šoupla pro oživení nějakou travinu a před ně nepravidelně nižší a malé keříky, sem tam okrasnou trávu a nějaký velký kámen, případně trvalku. Přední hrana záhonu by byla pěkná zvlněná...
Budu... celý příspěvek > |
 |
Stromy a keře na úpal, 20.6.2012 Ještě - jaké to místo má rozměry? |
 |
Rozmnožování růží, 20.6.2012 Když dokvétá květ na stonku, který stříháte, tzn. od června do září, někdy zakoření i říjnové řízky. |
 |
Stromy a keře na úpal, 20.6.2012 Jakou máte zem? Máte možnost pravidelné závlahy - nejen po vysazení? Chcete různé výšky keřů? |
 |
Svestka neroste, 20.6.2012 Dusíku má stromek asi dostatek, pisatel uvádí "tmavě zelené listy". Ještě je otázka, zda byl stromek (sázený zjara) dostatečně zastřižený?? Lída |
 |
|
 |
Nieco mi zere jahody, 20.6.2012 Slimáci - sbírat... |
 |
Svestka neroste, 19.6.2012 Hnůj by neměl být přímo ve styku s kořeny, dává se pod stromek a kořeny se zasypávají zemí smíchanou s kompostem. A nesmí být čerstvý, jinak pálí. Lída |
 |
Neznámá rostlina - bezkvětá, 19.6.2012 Begonia rex. Nyní se pěstují spíše pestrolisté varianty. Nemá hlízu, jen kořeny, množit lze listem- buď s kouskem řapíku zasadit do poloviny do země, nebo žiletkou proříznout zespodu listu na několika místech žilky, položit na substrát a zatížit... celý příspěvek > |
 |
Prosím pomozt s identifikací plevele, 18.6.2012 Asi jste si ho tam dosel sám. Bohužel trávu v trávě žádným selektivním herbicidem nezničíte. |
 |
Sousedské poměry, 18.6.2012 Podle Občanského zákoníku soused nesmí nad míru přiměřenou obtěžovat pachy, hlukem apod... Zkusila bych se předběžně zeptat nějakého advokáta na jeho názor - vám přece nevadí umístění jeho "kompostu" (správný kompost navíc nesmrdí), ale zápach hnoje,... celý příspěvek > |
 |