|
Třásněnky na uskladněném česneku, 11.1.2014 Problem trasnenek nebude dle meho nazoru ve fazi skladovani, ale ve fazi pestovani. Pri teplem letnim pocasi se rychle rozmozuji. Pokud se Vam na zahrade vyskytuji, tak asi nebude v teplem lete stacit postrik meciku. Cesnek jiz delsi dobu... celý příspěvek > |
 |
Leze česnek, 10.1.2014 Zima s minimalni snehovou pokryvkou byla 2006-2007, dobre si na to vzpominam, bylo obdobne jako ted az do jara. J.R. |
 |
|
 |
Odrody naších dedov a pradedov, 10.1.2014 Za 250 let budou amarouny... J.R. |
 |
Odrody naších dedov a pradedov, 9.1.2014 To je jiste zajimave tema, proc je tak rozsiren jednotvárný goldenovský sortiment, ale neustale opakovani, ze za vse muzou velci pestitele a obchodnici mi prijde ponekud jednotvarne. J.R. |
 |
Zimní postřik jádrovin Nitrosanem 25, 9.1.2014 Postrik v predjari nedelam. Reldan je spis insekticid nez akaracid. Z akaracidu pouzivam Sanmite a Vertimec. Loni na jare se mi na nove vysazene hrusni taky projevil vlnovnik, provedl jsem postrik Sanmite a brzo byly listy v... celý příspěvek > |
 |
Expanzní likvidátor hryzců - krtků Kieferle W2. Je učinný?, 9.1.2014 Proc myslite, ze past Super cat efektivnější, než ostatní klešťové pasti? Trubkovou past krtek ucpe (u mne ve 100%), ale klestova past se ucpat neda (pouze predcasne spustit), opatrnejsi ci zkusenejsi krtek se ji snazi obvykle podlezt (coz... celý příspěvek > |
 |
Expanzní likvidátor hryzců - krtků Kieferle W2. Je učinný?, 9.1.2014 Neni to tim, ze Super cat je past na hraboše a na hryzce, ale nikoliv na krtky ? Na krtka je 'klasicka' klestova past - k ni muze krtek taky prijit z obou stran - a ani do ni neni jednoduche krtka chytit. J.R.
|
 |
Opadání plodů meruňky, 7.1.2014 Zajdete do nejakeho zahradnictvi (zahradkarskych potreb, popr. hobbymarketu), kde prodavaji hnojiva a postriky na rostliny. Kupte si siran draselny (obsahuje draslik), nejake pevne komplexni hnojivo (Cererit, Hydrokomplex) a tekute hnojivo na... celý příspěvek > |
 |
Byľomor a Krasoň ostružinový, 7.1.2014  Calypso - registrovano pro malinik/ostruzinik - Blattläuse (Aphidina), Himbeerkäfer (Byturus urbanus) - Wartezeit 14 Tage.
Mospilan - registrovano pro malinik/ostruzinik - Himbeergallmücke (Lasioptera rubi), Himbeerrutengallmücke (Resseliella... celý příspěvek > |
 |
Byľomor a Krasoň ostružinový, 6.1.2014 Podivam se na to, je to 2x vice nez davam a maliny rostou hodne (vic jak 2m), mozna prihnojim. Proc nechcete pouzit ten Mospilan? J.R. |
 |
|
 |
Byľomor a Krasoň ostružinový, 4.1.2014 V agromanualu jsem nasel - Bejlomorka ostružiníková - Hostitelské rostliny - Maliník, ostružiník.
Mospilan 20 SP - před květem do balonového stadia květu a po sklizni - OL 49 dni - max. 2x - 0,25 kg a 200 az 1000 l na hektar - tj. 2,5g... celý příspěvek > |
 |
Byľomor a Krasoň ostružinový, 4.1.2014 Ostruzin mam par, malin o neco vice, hnojim je stejne jako jahody - 60g dusiku (v cistych zivinach) na 10m2, prvni polovinu do sklizne, druhou polovinu po sklizni. Takze pri cca 10% obsahu dusiku cca 600g granulovaneho hnojiva na 10 m2 rocne,... celý příspěvek > |
 |
Jabloň Goldstar a Aneta, 2.1.2014 Ma nekdo zkusenosti s jabloni Petra? J.R. |
 |
Hnojení stromů - stopové prvky, 26.12.2013 Prakticke zkusenosti s upravou pitne vody nemam, na Vasem miste bych si nechal (zdarma) vypracovat nejakou zakladni nabidku na 'cisticku' ci 'upravnu' vody od nejake firmy (lepe 2-3 firem). Asi to levne nebude, taky 'upravny' vypadaji dost... celý příspěvek > |
 |
Ochrana před škůdci třešní a višní, ale i jiné úrody ovoce, 22.12.2013 Na jare jsem vysadil kanadskou boruvku Rubel, puvodni prirodni odrudu. Nechal jsem na ni jen par plodu, na hodnoceni je velmi brzy, ale chuti se velmi blizila nasim boruvkam. Vcelku pekny popis 21-ti udajne nejlepsich odrud vcetne... celý příspěvek > |
 |