|
Příspěvky uživatele - 88.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Odrůda Meruňky Leala, 26.6.2013 Nějak jsem ji v minulosti přehlížel, a podle jména si myslel, že to zase bude nějaká tuctová z Ameriky, jako Lejuna.Zajímam se od té doby, co jsem zjístil, že pochází z "nějakého" původního českého semenáče.Zvýšenou sladkost, která přebíjí leckteré... celý příspěvek > |  | Odrůda Meruňky Leala, 25.6.2013 Zajímala by mě intenzita růstu v závislosti na druhu podnože.Která podnož je pod ní nejlepší.Chci ji na malou zahradu, respektíve na normální zahradu s malým prostorem. |  |
|  | Hnědé konce letorostů u švestky, 25.6.2013  Někdy je docela složité z psaného textu porozumět, jak to ten autor vlastně myslel.Jestli to bylo mýšleno jako invektivum, máme se hned urazit, nebo to bylo jen přátelské šťouchnutí do zad kamaráda?Scott Fahlman který před třiceti léty přectavil... celý příspěvek > |  | Biobit, Madex, 24.6.2013 Letos v zimě jsem se na internetu vzdělával i v biologické ochraně rostlin proti škodlivému hmyzu v jádrovinách i peckovinách (pilatky,obaleči), kde mě zaujal Biobit XL.Přípravek obsahuje bakterii Bacillus thuringiensis. Působí proti housenkám... celý příspěvek > |  | Čačanská rodná, Katinka, 24.6.2013 Abych pravdu řekl pane Mikeši, neumím si to vysvětlit, ani potvrdit, zda se jedná o šarku, či né.Loni se mi tyto skvrny objevily na Čačanské rodné, jen na jediné větvi ve větším rozsahu také, jinak na celém stromu, a jeho listí ani jedna difůzní... celý příspěvek > |  | Hnědé konce letorostů u švestky, 23.6.2013 Mám na své zahradě více slivoní, proto dobře rozpoznám napadení mšicí od jiného predátora.Do dnes jsem nevěděl,jen typoval na nějakého vlnovníka.Navíc mšice jsou vždy dobře viditelné na spodní straně listů,a pochybuju,že by si samy dobrovolně zničily... celý příspěvek > |  | Hnědé konce letorostů u švestky, 22.6.2013  Mšice bych vyloučil, protože by byly vidět na spodních stranách listů.Na svých švestkách taky objevuju tyto zkadeřelé listy na koncích výhonů, a na spodní straně listů žádné mšice nejsou.Ještě než jsem zahájil vyhledávání, jsem typoval na vlnovníka,... celý příspěvek > |  | Obaleč švestkový - 1. generace, 21.6.2013 Opravdu nevím, zda se jedná o obaleče švestkového, nebo o jiný škodlivý činitel, který nabodává nyní ještě nezralé, zelené švestky.Ten "někdo" naruší slupku švestky, a v místě performace vytéká klejotok, který pak zaschne-typické smrkance.Po... celý příspěvek > |  | Chrudimská, 20.6.2013 Už je to dávno, co jsem roztrhal poslední dětské střevíčky, ale na pohádku v televizi se někdy příležitostně podívám.Nebráním se tomu, protože většinou na rodíl o reálného světa děj na konci pohádky končí dobře, a šňůrka děje, která vede příběhem nám... celý příspěvek > |  | Obaleč švestkový - 1. generace, 20.6.2013 Nepřijde mi nijak divné, že nakladené vajička není podrobným zkoumáním letorostů, větviček,i listí v koruně nijak vidět.Procházím se po zahradě několikrát za den, a i když se snažím, tak nikdy nevidím od vylíhnutí žádnou larvu pelášit , aby už už... celý příspěvek > |  |
|  | Obaleč švestkový - 1. generace, 19.6.2013 Máte pravdu v tom, že se mšice většinou nacházejí na listech, a částech na koncích výhonů, kde jsou listy nejštavnatější.V menší míře se nacházejí i v prostředku koruny, proto je dobré zasahovat proti mšicím, jakožto hlavnímu přenašeči vysoce... celý příspěvek > |  | Jsou to plané výhony?, 19.6.2013 Vizuálním zjíštěním se ujistěte, kde je místo srůstu podnože a ušlechtilé odrůdy.Pravděpodobně to bude deset centimetrů nad kořenovým krčkem.Nechte růst nejvýše dobře prosperující výhon, a ostatní odstraňte. |  | Obaleč švestkový - 1. generace, 19.6.2013 Až teprve včera jsem zaznamenal klasické "smrkance"-tedy klejotok,který vytéká z nabodnutých plodů Katinky.Bylo by možné, že by kvůli permanentnímu špatnému, deštivému počasí,které panovalo (kdy obaleči asi nelétají)to byla TEPRVE první... celý příspěvek > |  | Čačanská rodná, Katinka, 19.6.2013  Dnes mám v úmyslu tyto nadité žoky přivázat provázkem k terminálu, protože jak dnes, tak i později hrozí při větším větru zlomením větví.Nahoře v koruně je zahuštěno podstatně více.Plody se budou samozřejmě ještě zvětšovat.
|  | Jakou odnož pro Rubín na polokmen 600 m.n.m, 19.6.2013 Kdysi dávno jsem koupil dva stromky Rubínu v době, kdy jsem ještě nevěděl o podnožích zhola nic.Jeden byl na M9,a druhý na A2.Ten co byl na A2 bujel o stošest.Za sezonu narostly výhony i v délce okolo jednoho metru.Na malou zahradu s kvalitní zeminou... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|