|
Příspěvky uživatele - 220.205
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zakalená slivovice, 17.12.2010 Neumím si představit, že by v nějaké palírně odstavovali proces při 15%, běžně se destilace přerušuje při 43% nebo podle přání zákazníka, což je správnější, obecně nejsem přítelem této technologie neboť i při 43% se může dostat do destilátu dokap a... celý příspěvek > |  | Jak na kvas, 16.12.2010 Pokud bych mohl vyjádřit svůj názor na mytí či nemytí ovoce před naložením do kvasu, tak tedy: Především bych rád poděkoval panu doktoru Vysloužilovi za trpělivé vysvětlování svého názoru. Ačkoliv spolu často nesouhlasíme, cítím to naprosto stejně.... celý příspěvek > |  |
|  | Refraktomer vs. zbytkovy cukr, 13.12.2010 Oba způsoby jsou vhodné pro určení konce kvasného procesu před odjezdem do palírny, ale opravdu si nemyslím, že by hustoměr poskytoval přesnější výsledky. Značnou nevýhodou hustoměru, právě v porovnání s refraktometrem je potřeba nemalého objemu... celý příspěvek > |  | Společný kvas švestky s broskvoní?, 11.12.2010 Myslím, že s tímto názorem lze jen souhlasit a zvláště pak s posledním odstavcem. Jen bych to rozšířil na všechny ovocné destiláty, proč jen meruňkovici a broskvovici? Otázka je, jak se to tak někdy může stát? Není to zase tak složité. Tomuto... celý příspěvek > |  | Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?, 10.12.2010 Ještě k těm benzpyrenum. To je skutečně sloučenina , která je podobně jako ethylkartbamat podezřelá jako prekursor rakoviny, ale benzpyren, tedy molekula, která je tvořena antracenem s anelárně připojeným naftalenem se v destilátech věru... celý příspěvek > |  | Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?, 10.12.2010 A to Vám řekl kdo, že se dokap ve slivovici časem změní ve voňavé složky? Slivovice je bohužel destilát, který je nejvíce ohrožen dokapovými složkami a málokterá palírna si s tím ví rady a teď mám na mysli zvláště ty, které jedou na epruvetu,... celý příspěvek > |  | Zamyšlení nad přípravou kvasu, 10.12.2010 Děkuji, ale hruška hold dala skvělé plody, prostě Williams byly druhé, ale to se často nestává.P.Š. |  | Společný kvas švestky s broskvoní?, 8.12.2010 Uznávám, že jsem přečetl pouze první stránku vyhledávače "příprava kvasu", ale skončilo to 3:3 pro odstraňování a neodstraňování pecek z broskví při přípravě máče. Nezdá se mi, že by na tuto problematiku byl i mezi publikujícími odborníky... celý příspěvek > |  | Zdravotně nezávadné těsnění destil kotle - skleněná šnůra?, 8.12.2010 Pokud je snad někdo ze čtenářů majitelem těsnící šňůry z PTFE, čili polytetrafluorethylenu (-CF2-CF2-), nelze nic jiného, než-li blahopřát a tiše závidět. Je to to nejlepší a nejodolnější těsnění. Rozkládá se až při 260 °C což se pro běžného... celý příspěvek > |  | Zamyšlení nad přípravou kvasu, 7.12.2010 No, je to taková divná věc, která by se neměla stávat, ale stává se to. Jde o to, že došlo k drtivému rozdílu hodnocení dvou vzorků hruškovic. S hruškovicí vyrobenou v roce 2007 jsem na soutěži destilátů v Sudoměřicích nedaleko Strážnice získal v... celý příspěvek > |  |
|  | Společný kvas švestky s broskvoní?, 6.12.2010 Promiňte, ale kvas bez pecek? To rozhodně ne, pecky prostě do kvasu patří a neumím si představit, že bych připustil opak. Do destilace máče už ne! Problém destilace (chcete-li pálení broskvového máče) je pálení máče, který se velmi rád připaluje... celý příspěvek > |  | Zamyšlení nad přípravou kvasu, 5.12.2010 Děkuji, ale fakt jsem nikdy nejlepší nebyl. Zdraví Petr Šlosar |  | Zamyšlení nad přípravou kvasu, 4.12.2010 Trefa do černého, ale i takové věci se stávají. Posuďte tento výsledek s Florou 2009 a Sudoměřicemi 2008 (identocké vzorky). Více se k tomu říci nedá, ale jeden by si hlavu ukroutil. Ale od další konfrontace za rok v září mě to neodradí, tak jde... celý příspěvek > |  | Zamyšlení nad přípravou kvasu, 4.12.2010 Dík, ale věřte mi, že se za odborníka opravdu nepovažuji, mám jen vyhraněné názory, to ano. Zmínil jste letošní Floru. S výsledky jsem hrubě nespokojen a samozřejmě to skončilo protestem a dalším zasláním vzorků destilátů pořadateli... celý příspěvek > |  | Zamyšlení nad přípravou kvasu, 2.12.2010 Jistě jsou i složitější mechanismy, jako existence azeotropních směsí, ty ale nehrají zásadní roli.
Pane doktore, v tomto názoru se fatálně mýlíte. Azeotropie je naprosto zásadní jev, kterého kdyby nebylo, tak my, milovníci dobrých ovocných... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|