|
Příspěvky uživatele - 166.118
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak sklidit první plody rajčat co nejdříve, 18.6.2012 Asi jsem to nepopsal dost srozumitelně v úvodu. Západní Čechy, 450mnm. Skleník nevytápěný (3,70x7,5m ani vytápět nejde), lze jen zmírňovat dopady jarních mrazíků, v případě nebezpečí sazenice v kelímcích či květináčích krátkodobě uskladním v garáži.... celý příspěvek > |  | Jak sklidit první plody rajčat co nejdříve, 16.6.2012 Každý to pytlíkujeme, jak umíme a nakonec, když se urodí všechno najednou, tak nevíme, co s tím. Proto bych raději deset rajčat denně, ale už teď a až do vánoc.
|  |
|  | Jak sklidit první plody rajčat co nejdříve, 16.6.2012 Prosím, čtěte pozorně. Píšu " na záhon v témže skleníku", tedy nikoliv venku a i předtím je uvedeno, že pěstuji jen a jen ve skleníku (těch pár zbytků letos v kýblech, vystrčených asi před týdnem ven nepočítám). A zatím opravdu nesklízím, doufám, že... celý příspěvek > |  | Jak sklidit první plody rajčat co nejdříve, 15.6.2012 Samozřejmě to budu zkoušet dál, což už dělám dost dlouho. Výškový rozdíl 200m je zhruba 14 dnů zpoždění vegetace. Malé sazeničky za chladného počasí ve skleníku zfialoví a zchlupatí a do květu se jim moc nechce. V teplém prostředí nemám místo, navíc... celý příspěvek > |  | Jak sklidit první plody rajčat co nejdříve, 15.6.2012 Klasická tyčková rajčata odrůd Toro, Tornádo, Start F1, Stupické atd., výsev v půlce března, po přepikýrování do půllitrových kelímků dopěstování v nevytápěném skleníku, koncem dubna na záhon s netkanou černou textilií v témže skleníku. Pokud hrozí... celý příspěvek > |  | Pěstování rajčat, 8.6.2012 Ve Vašem skleníku je na obrázku druhé zleva rajče s podlouhlými oválnými plody, což je pro mne zajímavý tvar. Mohu se zeptat o jakou odrůdu jde? Děkuji. R. |  | Prosím o radu - ořezané jabloně, 7.6.2012 Volání o pomoc nemohu nechat bez povšimnutí. Žádná fotografie, jen popis, nejsou známé podnože ani odrůdy - není dost údajů, které mohou být velmi podstatné. Takže můj názor je bez záruky.
Rozvětvení prodlužujících a postraních větví ("košťata"):... celý příspěvek > |  | Soudečkové tyčkové rajče do skleníku - jakou odrůdu?, 6.6.2012 Jen doplňuji. Velikost plodů je patrná na rajcata tečka eu, kde jsou obrázky spolu krejčovským metrem. |  | Soudečkové tyčkové rajče do skleníku - jakou odrůdu?, 4.6.2012 Pěstuji rajčata už dlouho pouze ve skleníku a zásadně na jeden výhon - řidší porost lépe odolává plísni. Výsledkem je, že většina tyčkových odrůd má už výšku více než 150 cm a brzo polezou okny ven, nebo je budu všelijak tvarovat. I Stupické už je... celý příspěvek > |  | Soudečkové tyčkové rajče do skleníku - jakou odrůdu?, 4.6.2012 Samozřejmě zkoušel. Pěstuji je v omezeném počtu - předností je tenká slupka a velmi dobrá chuť, naopak má i dost nectností, takže nejsem jeho fanda. Rozdíl mezi skleníkovým a "neskleníkovým" jsem nepozoroval, každý rok koupím to, co právě mají. Letos... celý příspěvek > |  |
|  | Keříčkové rajče do skleníku?, 24.5.2012 Víceméně jako doplněk či pokus pěstuji společně s dvaceti tyčkovými rajčaty ve skleníku i pár keříčkových. Zkouším Salus, Denár, Dianu buď volně na černé netkané textilii nebo v kýblu, kde se výhony tolik nesklánějí k zemi. Vypadá to na velmi ranou... celý příspěvek > |  | Soudečkové tyčkové rajče do skleníku - jakou odrůdu?, 21.5.2012 Typ dobrý, děkuji. Jen kamenná prodejna v Bratislavě je pro mne "z ruky", asi 450 km, ale nějak to zkusím. R. |  | Soudečkové tyčkové rajče do skleníku - jakou odrůdu?, 20.5.2012 Díky za každou radu. Jen "chce to pár odrůd vyzkoušet" už asi není aktuální, z toho, co je na trhu, jsem už většinu vyzkoušel. Ještě neznám odrůdu Garden¨´s light, i když není soudečková, měla by mít menší plody - příliš velká rajčata nemám rád.... celý příspěvek > |  | Soudečkové tyčkové rajče do skleníku - jakou odrůdu?, 19.5.2012 Vycházel jsem z údajů výrobce - Semo. Ten i na obalu označuje Bejbino jako koktejlové. Vygůgloval jsem i zkušenosti jiných, kde je uváděn při dobré agrotechnice průměr plodu AŽ 4CM, což znamená, že většina plodů je výrazně menších. Ale respektuji... celý příspěvek > |  | Soudečkové tyčkové rajče do skleníku - jakou odrůdu?, 18.5.2012 Proč soudkové? Jen tak, líbí se mi jak velikostí, tak tvarem. Je také doporučováno v mnoha receptech, ovšem bez udávání odrůdy.Tyčkové - jen proto, že do skleníku jsou keříčková zřejmě nevhodná, Na ranném bych netrval, na vhodnosti pro přímý konzum v... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|