Příspěvky uživatele - 8.42

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Usychání špiček/větví stromů, 21.5.2012
Neobjevilo se to minulý pátek? Pokud ano, sežehl to pozdní mrazík.
Existuje popínavá růže?, 18.5.2012
To snad paní prodavačka nemyslela vážně, čím by asi tak obrostl zámek šípkové růženky? :) Existují dva typy pnoucích růží - climbery a ramblery. Climbery jsou pevné, dřevité, o konstrukci se pouze opírají, ale mají vlastní stabilitu. Ramblery... celý příspěvek >
Založení trávníku, 18.5.2012
Pokud nemáte možnost zalévat při každém zaschnutí povrchu, nový výsev by pravděpodobně dopadl stejně. Lepší bude, když dáte trávě příležitost odnožovat pravidelným sekáním.
Venkovní Ibišek syrský, 17.5.2012
Je to dost pravděpodobné, ani mně nepřežily a nejsem zdaleka sám
Barevné listnáče, 17.5.2012
Ze žlutých keřů je spolehlivý brslen Euonymus fortunei 'Emerald 'n Gold', hezká je také tavola Physocarpus opulifolius 'Dart's Gold'. Nenáročný je tavolník Spiraea japonica 'Golden Princess', ale ten je žlutý jen na jaře, později tmavne.
Je toto zdravé rajče?, 6.5.2012
Je krásně zelené, není vytažené, celkově vypadá dobře. Ale ten krček je nějak zúžený, nebo se mi to jen zdá? To by mohlo znamenat houbové napadení. Jinak samotná tmavá barva krčku nic špatného neznamená.
Jabloň - má cenu zachraňovat?, 5.5.2012 Obsahuje fotku
Mám tu jeden stromek na odpis, ale chtěl bych si to nechat potvrdit od zkušených. Zasazen na podzim, odrůda Merkur na M26, na jaře vyrašil, ale výhony brzy uschly. Má barevné změny na větvích, předpokládám, že jsou způsobeny mrazem. Po vykopání... celý příspěvek >
Brslen, 1.5.2012
Pokud máte vlastní matečnou rostlinu, nejspolehlivější metoda množení je hřížením - ohnete větvičku k zemi, někde uprostřed ji zahrábnete do země, něčím připevníte, aby se neuvolnila, a za několik měsíců máte sazenice.
Likvidace zbytků postřiků, 27.4.2012
Čistě kvůli sobě. Prostě mám nějaké zbytky a chci se jich zbavit. Nechci být přehnaně úzkostlivý, vím, že na návodech k použití se píšou někdy až přehnané věci, ale zase nechci způsobit nějaké škody. Takže pokud se tu dovím "Ano, běžně se to nosí do... celý příspěvek >
To mě právě zajímalo, jestli to do toho sběrného dvora opravdu lidi nosí. Padly tu už dva alternativní návrhy - vylít na pole, silně naředit a vylít do kanalizace. Takže tak samozřejmé to asi není.
Mě ani tak netrápí zákon, ale mám litr roztoku insekticidu a fungicidu po moření cibulí a nechci způsobit v okolí ekologickou katastrofu. Takže jsem se ptal kam s tím?
Chtěl bych se zeptat, co děláte se zbytky různých postřiků, zejména těch, které by mohly způsobit větší škody (insekticidy, fungicidy, herbicidy). Předpokládám (a doufám), že to nikdo nesplachuje do záchodu, ale asi s tím také nikdo nechodí do sběrny... celý příspěvek >
Co je to za plevel a jak se ho zbavit, 26.4.2012
Řekl bych, že se jedná o Jitrocel prostřední (Plantago media). Je dvouděložný, takže pomůže selektivní herbicid. Vysekat nejde, protože je nízký, mimo dosah listu sekačky.
Velké díry bez hromádek - jak na tohoto škůdce?, 26.4.2012
Pravděpodobně hryzec, boj s ním je obtížný
Oskeruse, 24.4.2012
Jako roub nemůžete použít celou korunku, leda jednotlivé výhony. Ale potom přijdete o kmen, bude to takový keř. Raději počkejte, až sám obrazí u báze nebo zasaďte něco jiného
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika