|
Jaký malotraktor na 1 ha?, 30.8.2013 Jsem již rozhodnutí pro Ereso. Mám možnost koupit dvouválec, v pojízdném stavu, bez nařádí a nebo čtyřválec s korbou, vlečkou, nosičem, pluhem, sekačkou a radlicemi. Jsou nějaké zásadní rozdíly mezi těmito traktory mimo výkonu? |
 |
Nemoc višně, 16.7.2013 OL = ochranná lhůta ve dnech (uvedeno na obalu, pro každý postřik je jiná) |
 |
|
 |
Jaký malotraktor na 1 ha?, 8.7.2013 Joo, tak ereso mě taky napadlo. Cenově by to vyšlo asi nejlíp. Já s tím párkrát jezdil, když jsme dělali sena. Pravda 3,5t vlečku se senem to taky dom odtáhne, sice žádná závratná rychlost, ale tak seno se nedělá každej den. Les mám asi 3 km, tam by... celý příspěvek > |
 |
Jaký malotraktor na 1 ha?, 7.7.2013 Obdělávám asi 0,2 ha orné (záhony+pole), 0,3 ha luk na seno a nějaký les. Doposud jsem vše zvládal frézou MS 06 a osobákem s vlečkou. Při jarní orbě jsem zničil motor, proražený motor, zadřená klika díky ztrátě oleje. Nový Briggs 5 HP vyjde asi na 10... celý příspěvek > |
 |
Co je s třešněma II?, 25.6.2013 Myšlenka je to dobrá, ale v přírodě to funguje jinak. Pták zobne vždy ten nejzralejší plod bez ohledu na to, jestli je v horní nebo dolní části stromu. |
 |
Spring blush, 24.6.2013  Již pěkně vybarvená velmi raná meruňka Tsunami - foto z dnešního dne 24.6.2013 (lokalita jižní Morava) |
 |
Grace Star, 14.6.2013 Já bych spolehlivě plodící vzrostlý strom raného Burlatu nekácel a soustředil se na ochranu proti ptactvu třeba pomocí plašiče na ptáky. Nový stromek samosprašné pozdní Lapins doroste do slušné úrodnosti za mnoho let a místo ptactva budete mít v... celý příspěvek > |
 |
Nahnutá Fuji, 10.6.2013  Já podobně dopadl se slivoní r. 2006, která se při silném větru a promočené půdě svalila. Důvodem byly značně ožrané kořeny od hryzců. |
 |
Třešeň nebo sladká Višeň - hledám vhodnou odrůdu, 4.6.2013 Můj táta občas vzpomíná na to, kdy jako kluci kolem r. 1950 chodili za peníze trhat třešně na aleje. Po aleji chodil v době zrání hlídač a během trhání prý museli zpívat nebo si hvízdat, aby nemohli jíst ovoce. Na aleji nad jeho rodnou vesnicí rostly... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 19.5.2013 To může být zobonoska ovocná nebo jablečná.
|
 |
|
 |
Květopas, 15.5.2013  Nic si z toho nedělejte paní, nejste sama, komu květopas zlikvidoval část úrody, ale něco určitě zbude. Já si včera jeho dílo alespoň vyfotil. |
 |
Starý ořešák má prasklý kmen, 13.5.2013 Kdybych já měl takový velký strom u domu a ohrožoval by majetek můj nebo cizí a mohlo by nastat i nebezpečí ohrožení životů, tak bych ho zavčas odstranil. Současný stav mně připadá trochu riskantní. Nejsem odborník na záchranu starých stromů, ale u... celý příspěvek > |
 |
Starý ořešák má prasklý kmen, 13.5.2013 Pošlete fotku celé koruny stromu, tedy z větší dálky, případně i včetně okolních objektů. Nevznikla ta prasklina úderem blesku? |
 |
Ví někdo o ryngli/slívě zvané paví oko?, 8.5.2013 Za svého mládí někdy kolem r. 1975 rostla na zahradě u mých prarodičů na Vyškovsku vámi uvedená ryngle. Babička mně vždy říkala, ať jsi jdu natrhat Paví očka. Váš uvedený popis odpovídá mým vzpomínkám a toto prázdninové ovoce bylo pro mě nejmilejší a... celý příspěvek > |
 |
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 30.4.2013  Kardinál žíhaný |
 |