|
Ujíždí nám zahrada, 15.9.2011  Ještě ten druhý obrázek. |
 |
Ujíždí nám zahrada, 15.9.2011  Co takhle poslat fotku, abychom si udělali obrazek. Pokud se hlína sype jen tak na svah porostlý vegetací, je třeba s ujížděním počítat. V případě, že je svah prudší, než 1:3, tak bych udělal před navážkou skrývku a tzv. svahové schody a teprve pak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zlomený angrešt, co s tím?, 3.6.2011 Zdravím všechny nadšené zahrádkáře.
Při nedávném větru se ulomila horní část na stromkovém angreštu. Dá se to nějak spravit? Zlomený kmínek má v průměru cca do 1 cm. Je dva roky starý a zrovna se chystal rodit.
Díky za odpovědi.
M. |
 |
O jaký jde plevel?, 20.5.2011 Dobrý den.
Tady zrejme byla chyba při zakládání trávníku. Správný postup měl být ten, že se na jaře počká co na pozemku vyroste a pak se to zniční totálním herbicidem. Nejlépe dobře biologicky odbouratelným. No a pak se teprve přistoupí k realizaci... celý příspěvek > |
 |
Snížení trávníku, 22.2.2011 Vykopat, odebrat, srovnat, doplnit vhodnou půdu a znovu vysít. |
 |
Flekatý trávník, 16.12.2010 A co travní plísně?
Hnojení? |
 |
Zazimování a posílení anglického trávníku, 25.10.2010 Ty žluté fleky tam nejsou jen tak. Možná se objevila nějaká houbová choroba, nebo i jiný škůdce. Zkusit zjistit. Jinak bych doporučoval aerofikaci spolu s posypem (vrstva 5-10mm)trávníkovým substrátem, ještě bych ho doplnil vhodným pískem. Semínka... celý příspěvek > |
 |
Bílé kruhy v trávníku, 19.10.2010 A co ptáci? Nevyskytují se tam nějak častěji? V tom případě by to mohly být Tiplice. Ptáci je mají rádi. Jinak asi plíseň. |
 |
Bílé kruhy v trávníku, 24.9.2010 Připomíná mi to fleky po vyčůrání psem. Psí moč je opravdu agresivní na trávník, ale mohla by to být i některá z hobových chorob. Potom by mohl pomoct fungicid. |
 |
Doseti travy po - pred aplikaci selektivniho herbicidu, 27.8.2010 Dobrý den.
Myslím, že lze použít obě varianty. Dosívat trávu můžete kdykoli, ale radši bych den dva počkal. Všechny pokyny najdete v přiložených letácích. |
 |
|
 |
Co s posbíranými slimáky?, 16.8.2010 Zdravím.
Zkusil jsem způsob, který jsem četl v nějakém recptáři a funguje skvěle. Slimáky prostě zalijete vařící vodou a jsou natotata mrtví. Pak už je klidně vyhoďte kam chcete. Můžou posloužit i jako návnada na další. Ale hezký pohled na ně není. |
 |
Kvalita trávníku, 11.8.2010 A nenapadlo někoho, že by mohlo jít i o napadení plísňovýmy chorobamy typu Kornatka, rez travní a korunková aj.? Já mám podobný problém a zkoumal jsem detailně stonky trav a myslím, že to je ono. Dokonce se to objevilo i na okrasných travách mimo... celý příspěvek > |
 |
Zahradní substrát vs. trávník, 5.8.2010 Taky se chystám na tento úkon. Literatura udává vrstvu 5-10mm. Při tomto výpočtu je každý mm vlastně litrem substrátu na m2. Takže na 10m2 je potřeba od 50-100l trávníkového substrátu. |
 |
Schnouci travnik, 5.8.2010 Zdravím.
Taky jsem spálil hnojivem na třech místech trávník. Hnojil jsem Kristalonem a místo 2 odměrek jsem dal frajersky 3 a mám ted holé fleky bez trávy. Musím osít znova, takže opatrně s tím. Zalévat by se nemělo pokud nejsme schopní nalít na m2... celý příspěvek > |
 |
Zhotovení trávníku, 5.8.2010 Zdravím.
Jsem rovněž mírně zkušený pěstitel trávníku a teď zrovna mám doma trávníček mladý zjara letošního roku. Jako hnojivo bych použil jakékoliv trávníkové hnojivo určené pro sezónu typu NPK. Na podzim pak hnojivo s více obsahem draslíku. Četl... celý příspěvek > |
 |