Příspěvky uživatele - 33.198

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ujíždí nám zahrada, 15.9.2011 Obsahuje fotku
Ještě ten druhý obrázek.
Ujíždí nám zahrada, 15.9.2011 Obsahuje fotku
Co takhle poslat fotku, abychom si udělali obrazek. Pokud se hlína sype jen tak na svah porostlý vegetací, je třeba s ujížděním počítat. V případě, že je svah prudší, než 1:3, tak bych udělal před navážkou skrývku a tzv. svahové schody a teprve pak... celý příspěvek >
Zlomený angrešt, co s tím?, 3.6.2011
Zdravím všechny nadšené zahrádkáře. Při nedávném větru se ulomila horní část na stromkovém angreštu. Dá se to nějak spravit? Zlomený kmínek má v průměru cca do 1 cm. Je dva roky starý a zrovna se chystal rodit. Díky za odpovědi. M.
O jaký jde plevel?, 20.5.2011
Dobrý den. Tady zrejme byla chyba při zakládání trávníku. Správný postup měl být ten, že se na jaře počká co na pozemku vyroste a pak se to zniční totálním herbicidem. Nejlépe dobře biologicky odbouratelným. No a pak se teprve přistoupí k realizaci... celý příspěvek >
Snížení trávníku, 22.2.2011
Vykopat, odebrat, srovnat, doplnit vhodnou půdu a znovu vysít.
Flekatý trávník, 16.12.2010
A co travní plísně? Hnojení?
Zazimování a posílení anglického trávníku, 25.10.2010
Ty žluté fleky tam nejsou jen tak. Možná se objevila nějaká houbová choroba, nebo i jiný škůdce. Zkusit zjistit. Jinak bych doporučoval aerofikaci spolu s posypem (vrstva 5-10mm)trávníkovým substrátem, ještě bych ho doplnil vhodným pískem. Semínka... celý příspěvek >
Bílé kruhy v trávníku, 19.10.2010
A co ptáci? Nevyskytují se tam nějak častěji? V tom případě by to mohly být Tiplice. Ptáci je mají rádi. Jinak asi plíseň.
Bílé kruhy v trávníku, 24.9.2010
Připomíná mi to fleky po vyčůrání psem. Psí moč je opravdu agresivní na trávník, ale mohla by to být i některá z hobových chorob. Potom by mohl pomoct fungicid.
Doseti travy po - pred aplikaci selektivniho herbicidu, 27.8.2010
Dobrý den. Myslím, že lze použít obě varianty. Dosívat trávu můžete kdykoli, ale radši bych den dva počkal. Všechny pokyny najdete v přiložených letácích.
Co s posbíranými slimáky?, 16.8.2010
Zdravím. Zkusil jsem způsob, který jsem četl v nějakém recptáři a funguje skvěle. Slimáky prostě zalijete vařící vodou a jsou natotata mrtví. Pak už je klidně vyhoďte kam chcete. Můžou posloužit i jako návnada na další. Ale hezký pohled na ně není.
Kvalita trávníku, 11.8.2010
A nenapadlo někoho, že by mohlo jít i o napadení plísňovýmy chorobamy typu Kornatka, rez travní a korunková aj.? Já mám podobný problém a zkoumal jsem detailně stonky trav a myslím, že to je ono. Dokonce se to objevilo i na okrasných travách mimo... celý příspěvek >
Zahradní substrát vs. trávník, 5.8.2010
Taky se chystám na tento úkon. Literatura udává vrstvu 5-10mm. Při tomto výpočtu je každý mm vlastně litrem substrátu na m2. Takže na 10m2 je potřeba od 50-100l trávníkového substrátu.
Schnouci travnik, 5.8.2010
Zdravím. Taky jsem spálil hnojivem na třech místech trávník. Hnojil jsem Kristalonem a místo 2 odměrek jsem dal frajersky 3 a mám ted holé fleky bez trávy. Musím osít znova, takže opatrně s tím. Zalévat by se nemělo pokud nejsme schopní nalít na m2... celý příspěvek >
Zhotovení trávníku, 5.8.2010
Zdravím. Jsem rovněž mírně zkušený pěstitel trávníku a teď zrovna mám doma trávníček mladý zjara letošního roku. Jako hnojivo bych použil jakékoliv trávníkové hnojivo určené pro sezónu typu NPK. Na podzim pak hnojivo s více obsahem draslíku. Četl... celý příspěvek >
Další diskuze:  678  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika