|
Příspěvky uživatele - 8.67
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Lantana - Libora, 17.9.2007 Dobrý den,
já našla až dnes na internetu, že ta naše krásná květinka je lantana. Máme ji od loňska, našli jsme ji v jednom zahradnictví a uprosili majitelku, aby nám dala 2 odnože, protože byla neprodejná. Nevěděli jsme, jak ji pěstovat,... celý příspěvek > |  | Břečťan, přísavník a jejich vliv na zdivo domu?, 16.9.2007 Ještě k přísavníku - kdo chce, aby se mu pnul po zdi, měl by si pořídit přísavník tříprstý. Jinak máme na u nás na Vysočině břečťan i přísavník a přes zimu nezmrznou. |  |
|  | Řešení soukromí od souseda - zástěna z popínavých rostlin?, 15.9.2007 Dobrý den,
my jsme nasadili na půl zahrady smrčky, dají se i tůje apod. Dnes je výběr velikostí, chce to však ze začátku hodně zalít, aby se ujali. Na druhou půlku jsme zasadili okrasné keře - dobrá je např. vajgélie, kolkvízie, komule, vysoký... celý příspěvek > |  | mšice na paprikách, 13.9.2007 Používám postřik FAST /ale i na muškáty/ - a mšice jsou do 2 dnů k.o. |  | co sázet teď - na podzim, 13.9.2007 Dobrý den,
nenapadá mě, co zasadit teď, aby to ještě vyrostlo a mělo květy. Asi bych to řešila tak, že bych zajela do zahradnictví nebo hypermarketu a podívala se, co jim kvete a přesadila na zahrádce co nejdřív, ať to stihne ještě zakořenit před... celý příspěvek > |  | Co stálezeleného k plotu z vlnitého plechu?, 12.9.2007 Co přísavník tříprstý? Ten se sám přisaje a je odolný a neopadavý. |  | Rychlerostoucí a odolný živý plot do 600 m.n.m. - z čeho?, 12.9.2007 Dobrý den,
taky máme už asi 4 roky smrky. Rostou velmi rychle, zastřiháváme na výšku cca 190cm. Bydlíme na Vysočině, máme taky plno sněhu, ale rostou pořád. Jen ze začátku hodně zalívat, aby se ujaly. |  | tavolník, 12.9.2007 Máme doma tavolník cca 70cm vysoký růžový. Necháváme ho a nestříháme, pořád je bohatý. Každopádně jsou různé výšky a barvy, ale na živý plot bych použila různé okrasné dřeviny a ne jen ten. Tavolník nekvete celé léto. V zahradnictví by vám poradili... celý příspěvek > |  | Přísavník pětiprstý (psí víno) - stříhání, 11.9.2007 Dobrý den,
také máme pětiprstý, z 1 šlahounku nám jich už vyrašilo asi dalších 7. Zasadili jsme ho a necháváme ho, nijak o něj nepečujeme. |  | Rozmnožování přísavníku - pozor na vegetativní rozmnožování, 8.9.2007 Nemohu posoudit, mě rostou velmi rychle a jsou zdravé. |  |
|  | Bouganvillea, 8.9.2007 Dobrý den,
chtěla bych si pořídit keř Bouganvillea, ale nevím, zda jej mohu nechat přezimovat venku. Nerada bych ho sázela do květináče, ale přímo do zahrady. Přezimoval by, kdybych na něj dala např. slámu a větvičky?
Děkuji za odpovědi
Soňa |  | Aloe vera, 8.9.2007 Já aloe používám na obličej - odlomím lístek a část - stačí cca 1 cm odkrojím, odloupnu slupku a potřu obličej. Zmizelo mi akné a černé tečky na obličeji. Poté pleť ošetřím krémem. Pozor na oči a oblast kolem rtů - aloe je velmi hořká. Zbytek aloe... celý příspěvek > |  | Co je to za květinu?, 8.9.2007 Jo jo, gumovník, máme ho doma, roste jako z vody. Až tady jsem si přečetla, že je jedovatý. To mléko, co vytéká mi ale puchýřky nezpůsobuje, jen nepříjemně leptá. |  | Aloe vera, 8.9.2007 Dobrý den,
já mám aloe v květináči doma, chová se jako kaktus, tzn. nepotřebuje mnoho zálivky a nedávno jsem ji přesadila jen do písku. Mělo by být na světlém místě, alespoň 1x v měsíci se doporučuje přihnojit hnojivem na kaktusy - já nepřihnojuji.... celý příspěvek > |  | slepici trus, 8.9.2007 Slepičí strus daváme do sudu cca 30l, slepici trus tak na 15cm naspod, dolejeme vodou a průběžně odebíráme - množství co odeberem ředíme také 1:10, protože vykvašené slepičince jsou velmi silné a mohli by při nižším ředění rostlinu zničit. Do sudu... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|