|
Příspěvky uživatele - 59.9
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Smil písečný, 14.11.2012 Ano pěstuje se obtížně, potřebuje slunečnou polohu s písčitější nebo štěrkovitou půdu. Víc vlhké stanoviště a dlouhodobé deště mu nesvědčí.
Ani mi se jej nepodařilo trvale udržet. Je nutné mít v záloze zásobu osiva, pokud máme štěstí,... celý příspěvek > |  | Podražec křovištní, 14.11.2012 Na semena se zkuste zeptat v Planta Naturalis - Markvartice u Sobotky. Na jejich stránkách je seznam nabízeného osiva i kontakty.
V pěstování mají mnoho druhů a před lety jsem v jejich katalogu, který mi posílali na vyžádání domů,... celý příspěvek > |  |
|  | Králící a kukuřice, 14.11.2012 Není problém v samotné kukuřici, ale době sběru. Nutno ji z pole co zbyla po sklizni sebrat co nejdřív, protože, jak jsem viděl, tak před zaoráním je plocha ošetřena postřikem - nezkoumal jsem ovšem čím přesně, to by se musel směrovat dotaz na... celý příspěvek > |  | Uncaria tomentosa - kočičí dráp, 14.11.2012 Má někdo informaci, jestli se tato jihoamerická léčivka v živém stavu někde v Česku vyskytuje? Tím myslím v bytě nebo skleníku pěstuje. |  | Louka - je třeba ještě posekat?, 5.10.2012  Posekat a odstranit hmotu, jinak se v tom velmi rádi usadí a namnoží hraboši, kteří plochu zdevastují. Vysečením se podpoří i rozvoj letos vzešlých mladých rostlin. Na jaře přehrábnout, pobránovat, dokud flóra nezačala rašit. |  | Meruňka z pecky, 14.9.2012 Pecka venku od léta ležící vzejde i z povrchu země, když je ve vlhku a nedojde k vysušení, než zakoření, ovšem skutečnou hrozbou všech klíčících jader ovocných druhů dřevin jsou mnohonožky, kterých může místy být velké množství a jsou schopné... celý příspěvek > |  | Jak a kdy ostříhat Kioto?, 14.9.2012 Chtělo to upravit již v loňském roce a v letošním jen ohnout a vyvázat nové přírustky, které po zdřevnatění se opět odvážou. Některý ten letorost by se mi hodil na očkování - i teď bych to mohl udělat, ale asi již dávno došlo k sestřihu. |  | Květnatá louka, 25.7.2012  Je to vše úplně jinak, takto - z toho, co se tu popisuje, se kvalitní květnatá louka nevypěstuje.
Nemůžu podrobně vysvětlovat příčiny, jen bodově napíšu : 1. Lépe je vysévat v polovině července, i teď se ještě dá.
2. Semen od... celý příspěvek > |  | První broskvoně dozrávají, 24.7.2012 Letošní úroda mých raných broskví odrůdy Luna, je již spotřebována. Obral jsem minulý týden.
Žel jsem plody nenafotil, ale byly pěkně do červena vybarvené, broskvově sladké i šťavnaté a oproti minulým rokům, nebyla žádná... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|