Smil písečný

host - 59.9 (?)
14.11.2012 18:50

Ano pěstuje se obtížně, potřebuje slunečnou polohu s písčitější nebo štěrkovitou půdu. Víc vlhké stanoviště a dlouhodobé deště mu nesvědčí. 

Ani mi se jej nepodařilo trvale udržet. Je nutné mít v záloze zásobu osiva,  pokud máme štěstí, že kytky vykvetou a urodí se semena. Nutno je v suchém stavu skladovat v nepropustném obalu v mrazáku, ať nestratí klíčivost. Vyséval jsem již na podzim a vzešlé sazeničky v kontejnérkách předpěstoval. Ty pak opatrně bez poškození kořenového systému - balu vysadil v létě na trvalé stanoviště.

Doporučuji si jej opět v Markvarticích objednat,  budou-li ho zrovna k dispozici mít.  Semena posílají poštou.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 180.10 (?), 4.10.2011 21:34, zobrazeno: 6159x

Prosím o sdělení jak se dá úspěšně pěstovat smil písečný a kde se dá na Moravě sehnat. Kdysi jsem ho měla z Markvartic, ale po 3 letech mi uhynul nevím proč a do Markvartic 270 km se již bez auta nedostanu. Je na Moravě nějaký úspěšný pěstitel, který by mi poradil s pěstováním a případně se podělil o případné přebytky? Děkuji Kateřina

host - 180.10 (?), 26.6.2012 21:29

Smil potřebuje propustnou, suchou, kyselou a písčitou půdu. Zda ho někdo úspěšně pěstuje na zahrádce nebo v botanických zahradách nevím? Bude to Kateřino asi velmi těžko pěstovatelná léčivka   Cyril Janda

host - 59.9 (?), 14.11.2012 18:50

Ano pěstuje se obtížně, potřebuje slunečnou polohu s písčitější nebo štěrkovitou půdu. Víc vlhké stanoviště a dlouhodobé deště mu nesvědčí. 

Ani mi se jej nepodařilo trvale udržet. Je nutné mít v záloze zásobu osiva,  pokud máme štěstí, že kytky vykvetou a urodí se semena. Nutno je v suchém stavu skladovat v nepropustném obalu v mrazáku, ať nestratí klíčivost. Vyséval jsem již na podzim a vzešlé sazeničky v kontejnérkách předpěstoval. Ty pak opatrně bez poškození kořenového systému - balu vysadil v létě na trvalé stanoviště.

Doporučuji si jej opět v Markvarticích objednat,  budou-li ho zrovna k dispozici mít.  Semena posílají poštou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci20:57
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz