|
Příspěvky uživatele - 88.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co je s Hagantou, 19.7.2013  Docela příznačný nadpis.Ani tak nepotřebuju poradit, proč mi nyní na Hagantě koncem července vykvetla dvojice květů, hned vedle zeleného plodu, ale pro zajimavost jsem to tady musel dát.Už v minulosti mi například ke konci léta vykvetlo několik... celý příspěvek > |  | Nemoc višně, 18.7.2013 Většina,nebo někteří čekají na mladých,tříročných stromcích i přes na pohled bohatší kvetení větší úrodu.Je to v celku pochopitelné,ale někdy najivní.Mě letos mladé, asi čtyřleté třešně taky bohatě kvetly, ale úroda byla kvantitatívně ,nepoměrně... celý příspěvek > |  |
|  | Živý plot z jabloní a hrušek, 18.7.2013 V poslední době je velmi moderní rakytník řešetlákový.Pokud máte pro tvorbu živého plotu více místa, tak místo jabloní bych poradil rakytník.Není přímo určen pro živý plot, ale rozhodně lepší než jabloňová stěna.Podle mého názoru je to užitečná... celý příspěvek > |  | Tohle je take kaderavost?, 18.7.2013 Mám podobný názor, tedy v tuto dobu u takto zeslabeného stromku není jisté, že by po zastřihnutí, a přihnojení vyhnal nové výhony, a když už by se tak stalo i vlivem razantního přihnojení, nebyl by předpoklad, že by narostlé dřevo mladé broskvoně do... celý příspěvek > |  | Meruňka Tsunami, 18.7.2013 Mě zůstaly po dvou uhynulých meruňkách taky dvě života schopné slivoňové podnože (wang., Wawit).Protože mám ale málo místa, přesadil jsem je tam, kde nepřekážejí.Jednu jsem po vykopání ještě rozdělil na dvě.Až dostatečně zakoření, a získám nějaké... celý příspěvek > |  | Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 17.7.2013  Vybarvené plody Radky se nabízejí samy, a lákají svou červenou barvou k ochutnání.Chvályhodné jak málo sluníčka letos stačilo k intenzívní červeni.Já mohu nabídnout jen jeden nezralý plod Lemedy.Zato bez kapky postřiku proti čemukoli.
|  | Redwin, 17.7.2013 Asi omylem se plody Radky ve vlákně Lejuna Lerosa a spol nápadně podobají plodům Redwinu. |  | Redwin, 17.7.2013 Máte moc pěknou úrodu meruněk letos pane Vysloužile,ale nemáte taky nějakou fotečku Vašeho Redwinu?Jsme trochu zvědaví, pochlubte se. |  | Meruňka Tsunami, 17.7.2013 Meruňky, které odešly na mrtvici, často nebyly na stanovišti dlouho, proto nepředpokládám velký úbytek živin.Dočetl jsem se, že to bývá z většiny problém mladších stromků, než starších.
U mě se bohužel musí stromky meruněk spokojit s místem, na... celý příspěvek > |  | Aka odorda hrusky je na tejto fotke?, 16.7.2013 U vás AB dozrává nějaká zimní odrůda už v augustě???Zkuste to upřesnit.
Jak už bylo řečeno v této fázi je to jen hádaní z ruky, ale připojím se.Podle směru uštů by to mohla být Avrašská.Silná stopka mi zase připomíná Clappovou.Clapovou mám,zítra... celý příspěvek > |  |
|  | Tohle je take kaderavost?, 16.7.2013 Vaše slova pane Wimpi potvrzují mou domněnku, že nedostatečně zakořeněnému stromku prvním rokem na stanovišti chyběly ostatní živiny, které jste jim hnojivem dodal.Pokud by šlo čistě o chlorozu, stačilo by přidat JEN vhodnou formu železa-nejlépe v... celý příspěvek > |  | Roubování, 16.7.2013 Nemusí jít o šarku.Může se jednat o nedokonalou výživu roubovance.Stromky přijímají živiny i listy, a pokud je jich na stromku málo, nebo nedostatečně živené, tak by mohlo jít o výživu.Další roky možná ukážou, zda se to upraví, nebo jde o šarku. |  | Tohle je take kaderavost?, 16.7.2013 Takže aby jsme to neměli jednoduché, tak se připojím s jiným názorem.
Myslím, že se čistě, jednoznačně o chlorozu nejedná, ta se projevuje na listech zesvětláním, v těžší fázi žlouknutím žilnatiny.Nemohu ale vyvrátit, že je tam lehčí... celý příspěvek > |  | Meruňka Tsunami, 16.7.2013 Pěkné.Alespoň vzorek úrody na jednoročním stromku.Snímek může být staršího data. Pozoruhodná je absence strupovitosti,a výskyt monilie jen na prasklině plodů.Nahnilý plod v pozadí bude asi na jiném stromku.
|  | Choroba ovocného stromu?, 16.7.2013 Jabloň Stella opravdu existuje.Byla vyšlechtěna z odrůdy Rubín.V hornobělských zkušebnách s ní mají zkušenost.Byla dokonce zařazena do elitní "hornobělské pětadvacítky".Její pěstitelské vlastnosti jsou rozporuplné.Hlavně plodnost není uspokojivá,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|