|
Příspěvky uživatele - 224.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Postrik proti pilatce, 17.5.2012 Já používám SOLO 475, ruční, zádový, s membránou, 12l a s teleskopickým nástavcem 120/230cm, takže v pohodě zvládnu stromy i přes 4m výšky. |  | Postrik proti pilatce, 17.5.2012 Pro Ondru: z principiálních důvodů. Hezké. Tak to Vaše řešení zkuste a po pár sezónách nám tu sdělte, jaké máte úspěchy. A nemyslím to nijak špatně.
|  |
|  | Postrik proti pilatce, 17.5.2012 No, já když jsem kupoval kus švestkové aleje, tak prodejce mi tvrdil, že tam každý rok švestky asi zmrznou, protože nikdy nic neměly. On prodejce jen neznal pilatku. A sousedovi po tom, co on neměl ani švestku a mě se pod nimi prohýbaly větve, musím... celý příspěvek > |  | Postrik proti pilatce, 17.5.2012 To záleží na opadu okvětních lístků a v 650 mnm mi opadly už minulý týden. Takže ano. Přirozeně to ovšem záleží na odrůdách, neboť nekvetou ve stejnou dobu a na poloze stromů, příp. nadmořské výšce, takže v nížinách se mohlo stříkat možná už před... celý příspěvek > |  | Odplevelení pod stromky, 16.5.2012 Dělám to skoro úplně stejně. S rozdílem, že mulčuji i pod vysokými košatými stromy. Ono to má své výhody: předně nemusím dělat do země díry k pohnojení, ale přihnojím rovnou do míst, kam mulčuji a mám jistotu, že živiny tráva nesebere a dále nemusím... celý příspěvek > |  | Fotky vaší sklizně 2012 - od ředkviček po melouny, 16.5.2012  Skleník plný květáků. Na ředkvičky místo nezbylo. Sklizeň začne do týdne. |  | Pozdní jarní mrazy, 16.5.2012  Takhle to dopadlo v Jižních Čechách 14.5. ráno. Nafoceno 650mnm |  | Pozdní jarní mrazy, 14.5.2012 V 8,35 v Č. Bu. zataženo a +2,8. Jdu zatopit v kamnech. |  | Pozdní jarní mrazy, 14.5.2012 Tak dnes v 5,00 ráno: H. K. +6,6st., Brno +7,9, Olomouc +7,9, Ostrava +6,7, Liberec +3,3, Praha +2,2 a Č.Bu. -0,2 a přízemní -4st. Ještě že jsem včera přikryl, co se dalo.
|  | Rajcata - z jednoho dve, 13.5.2012 Každoročně mi nějaké ty zálistky uniknou pozornosti a narostou trochu víc. Mám dobrou zkušenost, že zálistky okolo 10cm vysoké stačí odlomit a zasadit do země do polostínu ve skleníku, či fóliáku a do 2 týdnů zakoření. Takto vypěstované nové rostliny... celý příspěvek > |  |
|  | Kvetoucí roub, 12.5.2012 Nádhera, ale v mém případě, viz foto, bych neměl šanci. |  | Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 12.5.2012 V Č. Bu. budou na meruňkách Karola a Maďarská plody jen v počtu kusů. Broskvoně Springcrest, Earliglo, Redhaven, Fairhaven, Cresthaven, stejně jako všechny ostatní stromy, ze slivoní převážně Zelené renklódy, odkvetly a nasadily výborně. Chemii jsem... celý příspěvek > |  | Kvetoucí roub, 12.5.2012  Také mě vykvetly rouby, tentokrát Rubínu. Použit také jednoletý letorost řezaný v únoru a roubovaný v dubnu za kůru na vysokokmen a kopulací na M9. Při odběru roubů se pupeny rozhodně nejevily jako květní. Nezbývá mi, než vyštípat květy. |  | Ktera potvora prosim dela na zahone chodbičky nadzvedle nad uroven zahonu, 12.5.2012 No, já jsem se ho tehdy zbavil tak, že brzy na jaře, zhruba týden jsem mu intenzivně rozhrabával všechny jeho pracně vybudované nory a spižírny, mimochodem v jedné takové byla úhledně složená otýpka kořínků svlačce, až jsem ho zřejmě vyhladověl tak,... celý příspěvek > |  | Jak se zbavit vos?, 12.5.2012 Vosa je velmi užitečný hmyz. Pokud ale založí kolonii přímo nad Vaším vchodem do obydlí, jde pak koncem léta užitečnost jaksi stranou. Právě teď vosy, které přežily zimu, zakládají nové roje a na Vás, kteří už jste někdy problém s vosím hnízdem v... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|