Příspěvky uživatele - 78.10

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vytvořme společnou nazorovou degustaci starých odrud, 6.2.2012
Což takhle Grávštýnské? Překvapuje mě že nikdo nezmínil tuhle lahodnou odrůdu... Idáální konzistence, vůně, chuť... Zmínil bych ještě starou švýcarskou odrůdu Gustavovo trvanlivé, opravdová chuťovka, kterou málokdo zná. Potom samozřejmě Major, když... celý příspěvek >
Mulčování pod stromy, 2.2.2012
Rozhodně nemulčovat u mladých stromů v oblastech, kde žije hryzec vodní. Mulč působí na něho jako magnet, stáhne se pod něho a dokáže zlikvidovat i poměrně vzrostlý strom. Někdo kvůli hryzcům doporučuje mulč odstranit na zimu, já ho u mladších stromů... celý příspěvek >
Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit, 29.1.2012
Ten popis docela sedí na krajovou odrůdu Opavska Major. Rouby nejsou problém.            Ondra
Staré odrůdy jabloní, 29.10.2011
Jeden z nejlepších podzimáků a vhhodný do vyšších poloh je Malinové holovouské, navíc je to naše národní odrůda.
Hrušeň Solanka, 13.9.2011
Což takhle septoriová skvrnitost? Strupovitost to nebude, takhle se neprojevuje, navíc Solanka strupovitostí opravdu netrpí. A spála snad taky ne, to by to mělo usychat od shora. Je to každopádně zvláštní, skoro to vypadá jako by byla zasažena... celý příspěvek >
Šarka švestek, 8.9.2011
Samozřejmě, pevná víra a zapálení je základ. Jen ta víra nesmí zabránit poznání pravdy. Jako třeba ta víra v pravokořennost. Jo mohu mít štěstí a zasadím si odkopek, který bude bohatě plodit. Znám i takové. Ale je mnohem pravděpodobnější že ty... celý příspěvek >
Šarka švestek, 5.9.2011
Možná je to nesprávný názor, ale kdybych tady u nás u opavy řešil napadnutí stromu šarkou, mohu se z pestováním slivoní rozloučit. napaden je tu totiž prakticky každý strom a co si budeme, zdaleka ne pro všechny odrůdy má přítomnost viru v pletivech... celý příspěvek >
Je to strupovitost?, 19.7.2011
Taky se přikláním k mrazovému fenoménu. U nás (OPavsko) nejvíc tím postižen James Grieve.            Ondra
Ovoce a mráz, 9.5.2011
U nás (Opävsko) byly 2 noci po sobě mínus 2, kupodivu to daly zdá se věechny ovocné druhy až paradoxně na angrešt. Vyrašené ořechy pomrzly, ale některé jen velice lehce. Narašená réva to taky odnesla. Přesto na tu hrůzu vcelku... celý příspěvek >
Krusta, 3.5.2011
Taky máme dosti těžkou zeminu, osvědčilo se mi semena po vysetí zamulčovat senem, nebo slámou. Zalít a uamulčovat, uděláme tím něco jako inkubátor. Mikroklima, kde nejsou tak extrémní podmínky jako na volné půdě, navíc odpadá problém pravidelného... celý příspěvek >
Choroba jabloně, 6.4.2011
Stejně jako užiteční živočichové, není třeba dělat nic.            Wolfi
Díry v kůře na jabloních a třešni, 4.4.2011
Zdravím Tak na jabloni se jedná o netriovou rakovinu, což je houbová choroba, která se vyskytuje hlavně na jabloních, které rostou na zamokřených , či těžkých půdách půdách. Je to problém, v případě že se jedná o napadení kmínku,... celý příspěvek >
Hruška do 190 m n.m.?, 1.7.2010
Mno, rez je opradu metla současného hruškovnictví. Zda existuje nějaké odolnější odrůda mi není známo. Větve se holt při větší úrodě zlomí, existují podpěry. Jinak vašim požadavkům prakticky dokonale vyhovuje Wiliamsova čáslavka- málo vzrůstná,... celý příspěvek >
Jmelí, 26.2.2010
Zdravím Zajímalo by mě, co si myslíte o současné invazi jmelí na jabloně. U nás na Opavsku, není problém vidět staré jabloně, které jsou zelené i v zimě, já sám jsem v posledních 2 letech ustřihl dobře 20 větvíz jabloní s mladým jmelí, přitom kdysi... celý příspěvek >
Hrušeň na křížaly, 16.7.2009
souhlas s panem Kafkou, Spinka je na suseni opravdu vytecna. Ondra
Další diskuze:  111213  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika