|
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 17.1.2012 Roubování rajčat je prý složitější než melounů nebo okurek, pokud ovšem rajče vydrží tohle , tak se není čeho obávat. |
 |
Kde sháníte semena rajčat a okurek?, 13.1.2012 San Marzana jsou standardy na sušení, Napoli, Rio gr. a Gar. del. neznám (možná pod jiným názvem), Gold Roma mne velmi zklamala, protože oproti vyobrazení narostla do hodně větších rozměrů a navíc hodně praskala (to už je o hodně lepší Orange... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Odrůda rajčete, 13.1.2012  Rajčat tohoto typu je hodně odrůd, růžová, červená, žlutá, oranžová i bílá, pak jsou Volí srdce atd., jeho využití je hlavně na grilování a pečení, možná na protlak. Já vyřadil hodně odrůd s velkými plody ale Býčí srdce je jedno z mála které budu... celý příspěvek > |
 |
Nádrž na dešťovou vodu II, 12.1.2012 V případě ztraceného bednění nepřipadá nátěr v úvahu, to by musel být monolit. |
 |
Nejchutnější okurky hadovky, 11.1.2012 Skleníkovky, aby nedosáhly nadměrných velikostí, je asi potřeba zavčasu sklízet což jsem mnohdy nestíhal. Co se týče kroucení dlouhých salátovek, může být způsobeno velkými výkyvy teplot? Tady jsem se zase dočetl o deformaci plodů z důvodu opylení... celý příspěvek > |
 |
Vyplatí se v dnešní době stavět skleník nebo koupit hotový?, 10.1.2012 Je fakt že já měl sklo gratis. |
 |
Vyplatí se v dnešní době stavět skleník nebo koupit hotový?, 10.1.2012  Ještě jsem vyštrachal jeden snímek. |
 |
Obrácené otevření okna ve skleníku, 10.1.2012 Zajímavé, každopádně klasicky otevírané okno se otevře více díky spádu střechy.x
Jen tak pro zajímavost, 3m skleník zasklený polykarbonátem vyjde cca na 16 tisíc, zhruba stejně velký z hliníku a polykarbonátu vyjde v Německu na 300 EUR!!! Jak... celý příspěvek > |
 |
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 5.1.2012 Tady máte nějaké video (jelikož je z ameriky tak počítejte s tím že to bude dlouho okecávat než řízne) a ještě jednu krátkou animaci a pár obrázků.
|
 |
Melounoviště 2011, 15.12.2011 Některé cukety je mají taky hodně vykrajované, ale meloun má listy zaoblenějí, samozřejmě že záleží i na odrůdě. Některé melouny mají listy skoro nevykrojené nebo taky hodně "ostré" vykrajování, někdy je to jako s Vostorgem |
 |
|
 |
Melounoviště 2011, 15.12.2011 A co cukety, ty jste nemlsali? |
 |
Melounoviště 2011, 15.12.2011 Musíte pecky z melounů házet na kompost už po zmrzlých a ne v září, to Vám rostliny pak nepomrznou a dočkáte se i plodů, leda že byste měl ten kompost někde blíže rovníku!!! |
 |
Melounoviště 2011, 14.12.2011 Napíšu, ale až tak během vánočního volna. |
 |
Co do petrolejové lampy, 14.12.2011 Tak to by mne zajímalo v trošku jiném smyslu. Vytvořil jsem pomocí polykarbonátu na schodišti do sklepa chráněný prostor pro přezimování citrusů a petrolejka mne napadla jako jedna z možností "ovlažení" prostoru aby teplota neklesla k bodu mrazu. Jak... celý příspěvek > |
 |
Rajčata Kumoto, 6.12.2011 Že se jedná o odrůdu která vydrží skladování je poznat již na rozříznutém plodu. Když se na něj podíváte tak uvidíte že větší část "slupky" tvoří světlá dužina. To je cena za pevnost a trvanlivost plodu, naopak ubírá na chuti. |
 |