|
Co vaše réva? (2012), 16.2.2012 Dovolil jsem si založit novou diskuzi pro tento rok.
Dnes ráno jsem se mrkl na zahradu a za pomocí nůžek zkontroloval hlavy, nové i starší, podotýkám že žádnou ochranu proti mrazu jsem nedělal. Stav celkem kopíruje loňský rok, drtivá... celý příspěvek > |
 |
Papriky - klíčivost semen, 26.1.2012 Nejde ani tak o to že každý může mít svůj osvedčený postup při výsevu ale o zklamání z toho že ten osvědčený postup najednou "nefunguje", nebo funguje jen na některá semena. Čím více se člověk snaží semínka opečovávat tím je to horší a myslím že... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Salát, 23.1.2012 Jakých teplot dosahuje půda a vzduch u Vás ve skleníku této době, děkuji. |
 |
Obrácené otevření okna ve skleníku, 20.1.2012 Srovnával jsem hliníkové skleníky zasklené polykarbonátem, a rovněž jsem srovnával kupní sílu. |
 |
Obrácené otevření okna ve skleníku, 20.1.2012 Cituji: Cena vždy velmi úzce souvisí s kvalitou a užitnou hodnotou.
A proto je ten stejný výrobek prodávaný v česku o dosti dražší! A co se týče párků, když je dražší tak je z masa? |
 |
Krtek - a je to, 19.1.2012 Zdarvím Vás Wimpi, a měl jste tam ty žluté nebo červené praporky? Bez nich to možná není to pravé ořechové .
Krtek mne na zahradě štve stále více, naposledy podryl čerstvě vysazený česnek. Z těch pastí co jsou zde uváděny se mi jeví jako... celý příspěvek > |
 |
Předosevní příprava semen rajčat, 19.1.2012 Již několikrát jsem se na netu setkal s postupy ošetření semen před výsevem. Tady je jeden z nich.
Příprava semen pro výsadbu by měla začít temperováním. Tento postup je důležitý aby rostliny dobře snášely náhlé výkyvy teplot (teplé dny a studené... celý příspěvek > |
 |
Odrůda rajčete, 19.1.2012 Lunární kalendář v ruštině je tady.
Jenkotemankote, chybička se vloudila, je to 2011.
|
 |
Kde sháníte semena rajčat a okurek?, 19.1.2012 Mini San Marzano - to bylo napsáno na podlouhlé krabičce zabalené v celofánu, byl tam jeden dlouhý trs, cena za stejné množství ale byla dvojnásobná (co bych pro ty semena neudělal), koupeno v sobotu bile. Malých odrůd tam měli asi pět druhů.
Měl... celý příspěvek > |
 |
Kdy zasit papriku, rajce, okurky, 19.1.2012 Pan Meisl pěstuje krásné papriky ale..., on není zahrádkář-kutil jako my. Jako velkopěstitel bych si taky nedovedl představit ruční piplání s každou rostlinou, kelímky zaberou více místa atd., nemluvě o pěstování paprik ve foliových tunelech nebo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Odrůda rajčete, 19.1.2012 Ještě ne, odrůdy které jsou určeny ven na záhon, vysévám začátkem března. Balkonové a některé květináčové už budu o víkendu pikýrovat. |
 |
Rubus neglectus - malinoostružiník, 19.1.2012 Roste jako ostružina a tak se k němu chovejte. Já ho měl pár let ale místo něj mám ostružiny a maliny. Vykopal jsem ho protože mi na něm vadilo pár vlastností. Mmj. tuhý střed plodu, a hlavně to že nad zrajícími plody musíte doslova stát a čekat na... celý příspěvek > |
 |
Odrůda rajčete, 19.1.2012  Snímek rostliny výše v diskuzi je z 31.7. a tyto snímky jsou ze 6.8., kde je Srdce (asi je to růžová varianta) ve společnosti jiných odrůd. Řekl bych že ke zrání nepotřebuje nějaký delší čas, leda v případě že by dloho rostlo do hodně velikých... celý příspěvek > |
 |
Rajčata Kumoto, 19.1.2012 V Bille mají plody Kumato v prodeji. |
 |
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 18.1.2012 A rajčata jste vyséval ve stejnou dobu jako podnože?
Něco z Japonska.
|
 |