Rubus neglectus - malinoostružiník

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 133.163 (?)
19.1.2012 9:11

Roste jako ostružina a tak se k němu chovejte. Já ho měl pár let ale místo něj mám ostružiny a maliny. Vykopal jsem ho protože mi na něm vadilo pár vlastností. Mmj. tuhý střed plodu, a hlavně to že nad zrajícími plody musíte doslova stát a čekat na zralost a pak s nimi hned šup do pusy, strašně rychle měkly a než se v misce dovezly domů tak z nich bylo blato.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 50.2 (?), 19.1.2012 8:10, zobrazeno: 7721x

Koupila jsem před 3 lety tento malinoostružiník s logem český výpěstek, reg.č. SRS 5329.

Slunná stanoviště, mírně kyselé a propustné půdy, dorůstá 2 m. Plody dozrávají v druhé pol. července vzhledem připomínají ostružiny, chutí a vůní však maliny.

Z malých šlahounků mi vyrostly 2m a více dlouhé jemně trnité šlahouny, takže je nutná opora. Bohužel ještě neplodil. A já nevím, zda-li nechat i v další době keřík bez údržby nebo nějak prostříhávat... Zkušenosti mám pouze s malinami, které rodí na jednoletém dřevě a taktéž ostružinami plodícími na jednoletém dřevě. U beztrného ostružiníku nechávám šlahouny v celé délce a stříhám pouze suché.

Všem děkuji za radu, Lenča.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 133.163 (?), 19.1.2012 9:11

Roste jako ostružina a tak se k němu chovejte. Já ho měl pár let ale místo něj mám ostružiny a maliny. Vykopal jsem ho protože mi na něm vadilo pár vlastností. Mmj. tuhý střed plodu, a hlavně to že nad zrajícími plody musíte doslova stát a čekat na zralost a pak s nimi hned šup do pusy, strašně rychle měkly a než se v misce dovezly domů tak z nich bylo blato.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Kúdel alebo teflónová páska?13.10.2025
Kotel Sam Bio 910.10.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?2.10.2025
Robotická sekačka na chalupu1.10.2025
Nestabilní pH v bazénu1.10.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz