Příspěvky uživatele - 177.218

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zámková dlažba a plevel, 4.10.2007
  Nálet mechů aj. je jiná věc, ale prorůstání plevelů není, dle mého, následkem špatně zašlapaného písku, nýbrž ošizeným podložím. Samotná struktura písku ve spárách pleveli nezabrání, ten umí prorazit i vrstvu asfaltu.
Kdy vysadit jahody?, 4.10.2007
Určitě nyní, i když myslím, že se měly sázet alespoň o měsíc dřív. První úroda bude proto zřetelně menší.
Jablko Gloster - sklovitá dužina, 4.10.2007
Jde o poruchu vodního režimu, která je častější u mladších hnojených a zalévaných stromů na obdělávané půdě nebo při střídání sucha a silných dešťů. Na starých neošetřovabných jabloní jsem skloivitost neviděl. Sám nevím, jak chorobě spolehlivě... celý příspěvek >
Hodnocení odrůd jablek, 4.10.2007
U strupovitosti nejde o slunečné nebo studené léto. Důležitá je kombinace teplot a ovlhčení stromů na jaře v době náletu spor. Napadené plody a listy s rozvinutou chorobou už nespálí žádné letní slunce.
Nakosaná jablka - malé dirky, 4.10.2007
Octomilky to určitě nejsou. Nemají ústní ústrojí uzpůsobené k porušení slupky, ani tenké. Přilétnou až k nakousanému plodu.
Ovocne mušky, 4.10.2007
Věříte, že díky pár dírkám ve fólii vyzrajete na octomilky? Možná pach piva v kuchyni ocení manžel
Broskvoň do vyšší nadmořské výšky, 4.10.2007
To, co píšete, je jistě pravda. Ovšem na pěstování brosvoní z pecek mám svůj názor a za ním si stojím. Přestože se od článku v Zahrádkáři dost liší. 
Hodnocení odrůd jablek, 4.10.2007
To je pravda. Kdyby byl každý rok jako tento, zhynuly by rezistenty na úbytě. Struopovitost nikde. Přitom loni byl rok natolik kalamitní, že napadeny byly i odolné odrůdy. Nepochybuji o tom, že příští rok se infekce zase objeví. Kde se ale najednou... celý příspěvek >
Kdy ořezat vlašský ořech, 4.10.2007
Jak vidno, kolik lidí, tolik názorů na vhodnost řezu. Obecně mám za to, že za zelena v době růstu se rány všech dřevin hojí nejlépe. Možná ještě důleřitější než termín  řezu je dodržovat pravidla poměru síly odřezaného a ponechaného dřeva,... celý příspěvek >
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika