|
Rajče Conqueror F1, 7.10.2012 Jak správně napsal pan Mirek, tak se jedná o rajčata typu Roma, tj. rajčata především na konzervaci a zpracování. Nějakou supr chuť v syrovém stavu asi nelze očekávat- bude podobná jako matka (Roma). Na sáčku se semeny je napsáno rezistentní vůči... celý příspěvek > |
 |
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 2.10.2012 Dle toho mála co lze na internetu zjistit, měla by ta rajčata R.A.F být determinantní (keříčková). Je tomu tak nebo jinak a Vy jste je pěstovala jako tyčková?
... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jaká rajčata pěstujete, 30.9.2012 Jak jsem četl v materiálech Sema, tak Bejbino F1 je rajče se zpomalenou tvorbou etylenu (LSM) na rozdíl od Supermarketových rajčat (LSL), které vůbec nemají v genech tvorbu etylenu. To znamená, že červené Bejbino po vybarvení již neroste, dále... celý příspěvek > |
 |
Jaká rajčata pěstujete, 30.9.2012 Ale rajčata Riesentraube a Currant jsou úplně jiná kategorie než jsou rajčata Supermarketová. Jsou to rajčata (tzv. dědictví) nehybridní, víceméně nijak více jak jedno století nešlechtěná, jen udržovaná. Myslím si, že u menších rajčat je... celý příspěvek > |
 |
Jaká rajčata pěstujete, 30.9.2012 Letos jsem si koupil v zahradnictví jedno rajče rybízové a jedno hroznové (obě no name). Ani jedno z nich nedozrávalo v celých vijanech, takže jsem je musel protrhávat.Když jsem tato rajčátka jedl na zahradě byla dobrá, ale když jsem je donesl domů... celý příspěvek > |
 |
Jaká rajčata pěstujete, 29.9.2012 Také mám ten dojem. A mimo jiné loni mně Pollicino praskalo a letos vůbec. Ne že bych po tom praskání toužil, ale z nějakého důvodu to asi bude. Že by tak to Pollicino SEMO vylepšilo, tomu nevěřím.
... celý příspěvek > |
 |
Jaká rajčata pěstujete, 29.9.2012 Pro mne víceméně sezóna již skončila a tak bych se vyjádřil i k rajčatům u kterých jsem své jistě subjektivní hodnocení ještě neuvedl:
Start F1- mé nejoblíbenější rajče se širokým spektrem použitelnosti. Letos hodně plodů se žlutým límcem (u nás... celý příspěvek > |
 |
Vytápění skleníku, 27.9.2012 Nechápu, proč se divíte těm co nemají skleník ani zasklenou verandu, že chtějí mít rajčata co nejdřív. Třeba se také chtějí pochlubit, že už sklízí rajčata.Ve třetí dekádě dubna je většinou takové počasí, že rajčata v pohodě rostou ve volné půdě.... celý příspěvek > |
 |
Vytápění skleníku, 27.9.2012  Pochopitelně se nejedná jen o rostliny v nádobách´ale i rostliny volně vysazené.Přikládám ještě jeden ilustrační obrázek obdobného zařízení. Myslím si, že by mělo jít vyrobit něco obdobného i v českých podmínkách, prakticky na... celý příspěvek > |
 |
Vytápění skleníku, 26.9.2012 Je to plastová ohrádka (k individuální ochraně jednotlivých rostlin) do které se nalije voda, která má efekt akumulační, při nižších teplotách izolační a pokud mrzne (horní část se stáhne jako do indiánského Tee Pee a po zamrznutí funguje jako iglů.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vytápění skleníku, 25.9.2012  A co takhle kozy coat? Asi to funguje, ale jak to v našich podmínkách vyrobit a z čeho.
Mr Big |
 |
Jaká rajčata pěstujete, 24.9.2012  Dnes jsem likvidoval všechny rostliny rajčat se jmény San Marzano. Na druhém obnrázku jsou odleva SM Gigante, SM Corzaro, San Marzano 3, SM Lampadina a SM nano. Pokud bych měl hodnotit tyto druhy, potom bych to vyjádřil takto:
Gigante- opravdu... celý příspěvek > |
 |
Výsadba peckovin, 22.9.2012 Teď na podzim budu rušit jeden strom višně, jednu broskev, jednu meruňku a jednu švestku. Tyto stromy chci nahradit jednou meruňkou, jednou broskvoní a dvěma švestkami, Budu je sázet na stejná místa jak byly původní peckoviny. Mám je nějakým způsobem... celý příspěvek > |
 |
Béžová netkaná folie, 13.9.2012 Zajímá mne, zda někdo máte zkušenosti se zimní béžovou netkanou textilií (30g/m2) při ochraně rostlin přes zimu a v předjaří.
Mr Big |
 |
Co z rajčat - kečup, pomádu nebo omáčku?, 13.9.2012 Tak jsem si včera usmažil plátky ze dvou rajčat v trojobalu (česnek v mouce, pálivá paprika ve strouhance). Špatná zpráva- vůbec mně to nechutnalo, bylo to nakyslé. Spravil jsem si chuť mladými cuketami. Dobrá zpráva pro mne a moje blízké-... celý příspěvek > |
 |