|
Příspěvky uživatele - 224.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rubín - mravenci a mušky nebo mšice, 29.5.2012 Mšice jsou okřídlené i bezkřídlé. Tak např. z přezimujících vajíček se na jaře líhnou bezkřídlé, které mají několik dalších bezkřídlých i okřídlených generací. K dotazu: ano, okřídlené mšice létají z hostilele na jiného hostitele. Bezkřídlé svého... celý příspěvek > |  | Padanie nezrelych zltych plodov + piliarka, 29.5.2012  Plody na slivoních, které mi zničil mráz, vypadají poněkud jinak, zůstaly zelené až tmavě zelené a postupně hnědly a černaly, nevyvíjely se a spadly. Jádra byla hnědá a hnila. Zatímco světle žluté plody jsou přirozený propad po nadměrné... celý příspěvek > |  |
|  | Pomuzete s identifikaci rostliny?, 28.5.2012 Ano, Štětka planá. |  | Padanie nezrelych zltych plodov + piliarka, 28.5.2012 Už se to tu řešilo mnohokrát, postřik proti pilatce je nejvhodnější po opadu cca. 80% okvětních lístků. Nemělo by pak nějakou dobu pršet. K druhé otázce: je to přirozený propad plůdků, ale to, jak bude velký, může opravdu ovlivnit nedostatek vláhy... celý příspěvek > |  | Krtek - a je to, 25.5.2012 Souhlasím, nejlepší je na krtky klešťová past. Nejlépe líčit alespoň tři pasti najednou a líčit je do průchozích děr, tj. kde pod krtincem vedou na obě strany. Musí se ale opatrně z nich vyhrabat všechna hlína, jinak by jí krtek nahrnul před sebou do... celý příspěvek > |  | Jakou sekacku, zn. spolehlivost, 24.5.2012 Ještě, než se rozhodnete, zjistěte si, kde má sekačka výpustný otvor oleje, zda má regulaci otáček a jak jednoduše jde odejmout a znovu nasadit sběrný koš, dále zda má dostatečně dlouhé madlo, pokud jste člověk vyššího vzrůstu, a hlavně kolik sekačka... celý příspěvek > |  | Jak ochránit jahody před ptáky?, 24.5.2012 Síť je pružná a musí se roztáhnout. Přes jahody je volně položená, na okrajích je ve výšce jahodníků uchycená skrz oka klacíky zapíchnutými do země. Prodává se pod názvem Síť proti ptákům.
|  | Jak ochránit jahody před ptáky?, 23.5.2012  Třeba takhle. Pod tuto síť si kos nedovolí ani brzy ráno, když je všude ještě klid. |  | Přesazené rajčata, co dále?, 23.5.2012 No, tak to rozdělte na dvě části a budou Vám stačit kusy menší.Pokud jste rajčata nedávno přesadil a předtím jste je na slunce nadával, pak si na přímé slunce musí zvyknout, to může tak okolo tří dnů trvat. Takže bych je zpočátku trochu... celý příspěvek > |  | Přesazené rajčata, co dále?, 23.5.2012 Klidně by stačilo 5cm, ale když máte 10, tak proč ne. Igelit raději silnější, třeba kus parozábrany nebo velký igelitový pytel. Něco, co by se při hýbání s květináči hned neprotrhlo. určitě vás něco napadne. |  |
|  | Bilance 18.5 - mráz, 23.5.2012 Mě by zajímalo, v jakých polohách vznikaly mrazové škody. V jiné diskusi jsem ukazoval fotky kompletně zmrzlých ořechů, třešní, slivoní a jehličnanů v Jižních Čechách v 650mnm už 14.5. Kupodivu, na tom samém místě 18. mráz nebyl, ale v nižší poloze u... celý příspěvek > |  | Padlí na rezistentních odrůdách angreštu, 23.5.2012 Vzhledem k tomu, že k tomuto tématu vznikla dosti široká diskuse, pokusím se jí dát samostatný prostor. Abych nemusel každoročně několikrát opakovat postřik proti padlí na angreštu, rozloučil jsem se, byť nerad, s odrůdami citlivými na padlí a... celý příspěvek > |  | Přesazené rajčata, co dále?, 23.5.2012 K těm miskám: okolo květináčů udělejte rám z dřevěných latěk a do něj položte velký igelit, třeba z nějakého obalu, s přesahem přes rám, prostě takovou mělkou vaničku. |  | Angrešt - co to je?, 23.5.2012 Dík za podporu, také si myslím že by pan PP mohl být konkrétnější. Rád se poučím, kterou rezistentní odrůdu je nutné ošetřovat, protože jí přesto napadá padlí.
|  | Namrzlá rajčata, 21.5.2012 Je mi líto Vás všech, co jste přišli o rajčata a jinou zeleninu. Sleduji Vaší diskuzi na téma pomrazového ošetření vývarem cibule. Od počátku jsem byl k takovému opatření skeptický, ale nechtěl jsem oponovat. Jak už jsem tu někde psal, rajčata... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|