|
Stiga Turbo 53 S BW Plus, Honda - zkušenosti, 27.6.2012 Pane Orlík díky za dobré názory. Jen dodám, že velká kolečka jsou dobrá věc. A pokud u nich odchází ložiska, tak za to nemůže velikost koleček, ale celkokově špatný návrh kola včetně ložisek. |
 |
Challenge AJ 92 - 16 HP vs. Expert 92.160 H, 22.6.2012 Tak pánové jak Wolfík a Challengík sečou? Podělte se se zkušenostmi.
Třeba sečení při couvání, ovládání, výkon, jak při mokru... |
 |
|
 |
Zahradní traktor na vysokou trávu, 21.6.2012 Výkyvné žací ústrojí do stran musí být, od 1m šířky zcela určitě. Jinak se mi žací ústrojí sice zvedne na hrbu, ale na druhé straně bude vysoké strniště. Podle mého "ošahávání" v supermarketu ho Starjet výkyvné nemá!!
Stiga, CastelGarden... ... celý příspěvek > |
 |
Zahradní traktor na vysokou trávu, 11.6.2012 Mě nejde o to jaký kopec to vyjede. Já ale musím jezdit v kopci po vrstevnici. Protože to pro další výsadbu v řadách taky po vrstevnicích nejde vzít kolmo z kopce a do kopce. Čili já vlastně nejedu většinou hodně do kopce, ale jedu příčně nakloněný.... celý příspěvek > |
 |
Zahradní traktor na vysokou trávu, 11.6.2012 Honda má dobré motory. OK. Briggs & Stratton má stejně dobré motory!! Možná i lepší. Honda už taky pochopila, že nenáročnost na údržbu je víc než technické finesy.
Ano beru poznámku diskutujícího xxx.xxx.19.98, že model Honda 2620 má profi... celý příspěvek > |
 |
Zahradní traktor na vysokou trávu, 8.6.2012 Budu trochu polemizovat. Myslím, že neplatí, že nejlépe sbírá jednonožové žací ústrojí. Obvodová rychlost je cca u všech nožů různých sekaček shodná. K délce nože jsou přizpůsobeny otáčky nože.
Třínožové žací ústrojí se používá u větších záběrů.... celý příspěvek > |
 |
Zahradní traktor na vysokou trávu, 31.5.2012 Honda motory jsou špica. Souhlas. Nedokážu však posoudit na kolik je třeba 17 koňová honda OHC lepší než 22 koňový Briggs&Strattonu Intek OHV. Oba dvouválce. Zde porovnávám Hondu HF 2417 HME s Mountfilem XT 220 HD (CastelGarden). Oba záběr... celý příspěvek > |
 |
4x4 u zahradních traktorů, 31.5.2012 Díka za odpověď. Je svatá pravda, že trávu foukat za sebe bez koše nahradí mulčování. Tedy pokud nechci anglický trávník. Jinak se ani nedá, když je přestavení na mulčování složité a chci část zahrady sbírat a část mulčovat. |
 |
4x4 u zahradních traktorů, 30.5.2012 Tak jsem tu diskusi prostudoval. John DeerX300R je dobrý stroj, ale na sečení mokré trávy či sběr listí to bohuželnení.
Ikdyž je téma 4x4, tak mě vychází jít do Hondy (bohužel nemá uzávěrku) nebo do Starjetu či Karsitu. Na Iseki a spol. nemám... celý příspěvek > |
 |
4x4 u zahradních traktorů, 30.5.2012 Díky za vysvětlení.
Píšete: "Navíc sběr trávy u JD je samostatná smutná kapitola".
Klidně to popiše! Co je u John Deeru špatné či dobré na sběru trávy s turbínou a jak pracuje. Myslím, že to zajímá nejen mě. Mně se zdá ten tunel u JD... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zahradní traktor na vysokou trávu, 29.5.2012 Děkuji za reakci. Cituji: "Asi to bude vypadat zaujatě, ale musím se Vás zeptat: děláte si legraci a nebo to myslíte vážně?"
Ano vše co jsem napsal myslím vážně! A chci diskutovat otevřeně o Hondě John Deeru (JD)atd. ať se to někomu líbí či... celý příspěvek > |
 |
Zahradní traktor na vysokou trávu, 28.5.2012 Tak už si to přiznejme, že Honda je dobrá. OK souhlasím.
Jenom jsemchtěl poznamenat, že Honda u svých zahradních traktorům už asi 3 roky nic nemodernizovala. A některá konkurence ji předběhla, což dokazují i zahraniční testy.
Lepší byly... celý příspěvek > |
 |
Starjet nebo Karsit?, 28.5.2012 Když už se tu probírá Starjet a Karsit.
To že se žací ústrojí zvedne při najetí na terénní nerovnost a to přes tzv. antiskalpovací kolečka je jasné.
Můj dotaz je, jestli se žací ústroje zvedne i tam, kde antiskalpovací kolečka chybí (např... celý příspěvek > |
 |
Zahradní traktor na vysokou trávu, 28.5.2012 Ano máte pravdu. Jen poznámku ve fabrice ggp-group.com v itálii se dělají Hondy, Stigy, Castel Garden (Mountfield), Dolmar. Solo...
Každá značka si tam pak dá svoji vychytávku či motor. Ale žací ústrojí je shodné!!! Honda jako jediná tam má ty... celý příspěvek > |
 |
4x4 u zahradních traktorů, 28.5.2012 A to nějaký zahradní traktor má? Jako ty půlené brzdy. Uveďte prosím konkrétní typ traktoru.
A jak ten pohon předních řiditelných kol funguje? To má hydromotor v každém předním kole nebo je jeden hydromotor s diferákem a pomocí hřídelí a kloubů... celý příspěvek > |
 |