|
Příspěvky uživatele - 83.26
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Lze využít drtič větví i na ovoce?, 19.9.2007 Neradím to zkoušet. Jednak proto, že jablka podrtíte buďto na plátky, na kaši nebo na větší kousky (podle druhu drtiče) - všechno snižuje výtěžnost šťávy. Drtič na větve není ošetřen - jeho nože a kovové části - před účinkem ovocných... celý příspěvek > | | Pěstování starých odrůd jabloní na nízkých tvarech, 17.9.2007 Nelze dát jednoznačnou odpověď. Oba příspěvky mají pravdu. Nelze taky jednoznačně oddělit staré a nové odrůdy (od kdy jsou nové?). Cením si pěstitelů starších odrůd, jinak skutečně jich moho z našich zahrad zcela zmizí. Výhodou... celý příspěvek > | |
| | vlašské ořechy, 17.9.2007 Hořknutí ořechů je většinou způsobeno žluknutím tuků - proces urychluje vyšší teplota, přítomnost vzduchu a světla. Vyloupané žluknou rychleji. | | vyhnívání stromu, 17.9.2007 Žádná výplň - beton, sádra, pěna... není ideální - neřeší totiž příčinu vyhnívání stromu. Ta může být různá - věk stromu, špatný zdravotní stav, nevhodné stanoviště. Ochrana před zatékáním může proces zpomalit, neodstraníme-li však... celý příspěvek > | | Jaký druh švestky na slivovici?, 10.9.2007 Tak to jsou opakovaně nejlepší reference na Těchobuzickou. Mám jednu, trochu kaciřskou myšlenku ohledně vhodných švestek na pálení. Mám totiž pocit, že na slivovici jsou vhodné švestky prakticky všechny - pokud jsou zdravé, dobře vyzrálé... celý příspěvek > | | kosa, 10.9.2007 Myslím, že to bylo dřív než před 10 lety (ono to letí), já mám ten naklepávač z hluboké totality. Pravda, kosa se nezvlnila, ale ani extra dobře nevykula. Po dvou pokusech jsem jej odložil a vrátil se ke staré "babce". | | Jak na kvas z hrušek?, 10.9.2007 Kyseliny jsou většinou netěkavé, takže kvalitu pálenky negativně neovlivní. Kvasy z kyselejších plodů jsou obvykle (kupodivu) méně náchylné na octovatění. Ač se to nezdá, ovoce s více kyselinami mívá často i více cukru. Dokazují to koňakové... celý příspěvek > | | rajčata papriky, 10.9.2007 V tuto dobu není ten pravý čas. Obecně se vysazují sazenice těchto plodin na volný záhon v době, kdy nehrozí ranní mrazíky. Všechny tyto druhy jsou na mráz citlivé. Rajčata a papriky jsou navíc náročné na sumu teplot a délku vegetačního období, ... celý příspěvek > | | Špendlík, 10.9.2007 Myslím, že v zahradnictví by Vám měli nabídnout ryngli konkrétního jména odrůdy než podle barvy plodů. | | kosa, 10.9.2007 Možná je to taky tím, že před 50 lety se nevozily kosy ze silného, ale nekvalitního plechu z Číny... Taky nedám dopustit na starou kosu. | |
| |
|
|
|
|