|
Nezabúdli ste na sýkorky?, 15.2.2012 U nás se sojky stěhují z lesů do měst, i ornitologové si stěžují, že vytlačují drobné pěvce. Jen kolem v naší ulici jsem jich loni napočítala šest. Lída
|
 |
Nezabúdli ste na sýkorky?, 15.2.2012 Ona sojka preferuje masovou stravu v době hnízdění, to je schopná rozporcovat dospělou sýkorku - viděla jsem na vlastní oči - a že další tři sýkorky lítaly okolo a řvaly, jí bylo úplně jedno. Pomoc sýkorce už bohužel nešlo :-(((. Od té doby je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co se starou zeminou z květináče, 15.2.2012 Také - vysypu na záhon u domu... Lída |
 |
Nezabúdli ste na sýkorky?, 14.2.2012 Jé, vy tam máte hýly - já je viděla 1x v životě :-))) ! Lída |
 |
Nezabúdli ste na sýkorky?, 13.2.2012  :-)))...ještě jsem zapomněla - asi před třemi roky mi v truhlíku s muškáty na tom okně v kuchyni vyvedl mladé lejsek šedý (toho jsem neznala, ale podle knížky to byl on), tehdy jsem mobilem přes sklo fotila "seriál" od vajíček až po vylétnutí ... celý příspěvek > |
 |
Nezabúdli ste na sýkorky?, 13.2.2012 Tihle mi lítají na okno v kuchyni na sídlišti. Sojky a straky tu jsou také, ale na krmítku nebyly a na zahrádce za městem je navíc ještě strakapoud a žluna (ale ti mi tam spíš obírají břízu). V létě navíc rehci, uhelníčci a sedmihlásci... Loni jsem... celý příspěvek > |
 |
Nezabúdli ste na sýkorky?, 13.2.2012 To máte Mirku pravdu, když je silný mráz, tak nepřiletí. Jinak pravidelně před devátou ráno - hrdličky, kosi, brhlík, koňadry, modřinky, vrabci, zvonci, čížci, pěnkavy, stehlík - jenom mlynaříky jsem letos ještě... celý příspěvek > |
 |
Nezabúdli ste na sýkorky?, 12.2.2012 Už toho letos sežrali pěkných pár kilo, začínám vždycky krmit v listopadu :-)) Lída |
 |
Červený mech nebo lišejník na jabloních, 12.2.2012 To jen máte čistý vzduch, stromům to neškodí! Lída |
 |
Začiatočník, 12.2.2012  No já myslela tohle - že je zbytečně vysoké (ten kryt), když se stejně po vyklíčení musí sundat. Vysévám do misek od nanukáče... Lída |
 |
|
 |
Ruská zima, 12.2.2012 HK -město- dnes : ráno -18°C, v poledne -10°C... na zahradě za městem bývá o dva stupně větší mráz... :-((( Lída |
 |
Stopy - kuna nebo kočka?, 11.2.2012 Není vidět do ťapek - jinak takhle bývají rozložené stopy kočky (mám 4ks) :-))) Lída |
 |
Začiatočník, 11.2.2012 Ty miniskleníčky jsou na nic. Pro výsev zbytečně vysoké a vzejitým rostlinkám by tam bylo teplo a ještě by jim ten kryt bral zbytek světla... To je tak výrobek pro výdělečnou činnost obchodníka =... celý příspěvek > |
 |
Plnokvětý jaterník - podléška, 10.2.2012 Zkuste zahradnictví Kotek a K+K zahradnictví, obě nabízejí růžovou plnokvětou. Lída |
 |
Začiatočník, 10.2.2012 Pokud dáte rajčata před zmrzlými, tak je stačí v případě mrazíků kolem nich obalit novinový papít a nad rostlinou stáhnout provázkem ke kolíku. Dělával to tak kdysi táta, já je dávám až po... celý příspěvek > |
 |