Příspěvky uživatele - 92.43

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Stavba udírny s grilem svépomocí, 11.2.2012
Čas jsem si našel, ale udit nakonec nebudu. Jelikož jsem měl prase napůl s bratrem, tak po rozumném zvážení a doporučení řezníka klobásy nebudou. Chce to totiž nasolit kostky na dva dny dopředu a potom teprve zamíchat prát a nabít střeva(i když jsem... celý příspěvek >
Meruňky Pincot a Kioto, 10.2.2012
Mrazy u nás nešly pod -20°C, myslím, že škody nebudu žádné. Uvidíme, na jaře se ukáže.
Meruňky Pincot a Kioto, 10.2.2012
Meruňka Pincot se mi velmi osvědčila, krásné plody, minimální propad a prvotřídní kvalita. Kioto jsem vysadil teprve na podzim. Ostravsko 323mnm.
Udírna, 7.2.2012
Moc pěkné, jen co je pravda. Zlaté české ručičky.
Udírna, 4.2.2012
Topím polínkama o maximální váze tak jedno kilo. Spíše na lehký oheň, než kouř, tak abych udržel požadovanou teplotu. Tah reguluji přes přívod vzduchu hoření (dvířka) a přes komínovou klapu. Komínová klapa je kromě poslední části uzení celou dobu... celý příspěvek >
Udírna, 4.2.2012
Pokud jsou prkna očouzená kouřem z udírny, tak to vadit určitě nebude. Já mám délku kouřovodu u zděné udírny sotva 70 cm, jiní mají zase délku i 4m. Je to různé, vyudit se dá dobře v každé udírně, stejně jako se dá v každé udírně maso pokazit.
Termín výsadby česneku, 4.2.2012
Slimákům česnek nechutná, nemějte obavy.
Stavba udírny s grilem svépomocí, 3.2.2012
Původně jsem chtěl taky vyložit vnitřek udírny dřevěnými palubkami, nakonec to zatím nebylo nutné. Uvidíme, příští neděli udím klobásy a pokud bude moc mrznout a nebude se mi dařit vyhřát udírnu, tak třeba změním názor...
Klobásy si budu dělat sám, z masa zabijačky :)
Tak většinou se udí v zimě :), oproti dřevěné udírně je nutné ze startu udírnu pořádně "rozpálit" (dobré dvě, tři hodiny, možno i smrkovým dřevem). Poté už se topí dle potřeby. Já budu příští týden v neděli udit klobásy (v sobotu jedu na... celý příspěvek >
Stavba udírny s grilem svépomocí, 2.2.2012
Ano, ptal jsem se na to já, nakonec mi byla doporučena ta malta z Polska. Loni jsem v krbu (grilu) topil nesčetněkrát, dvakrát jsem udil a zatím vše v pohodě. Pohledal jsem a netu a tady je název malty: Kreisel Pozmur - KL 130, Szary
Stavba udírny s grilem svépomocí, 30.1.2012
Ten pytel mám před očima, ale nevzpomenu si. V polské Castoramě tam ani nic jiného na lícové zdivo (mimo jiné koupeno taky v Castoramě) není. Lepil jsem s tím i šamotky. Martin
Jak naložit maso na uzení, 28.1.2012
Uzení kolen je docela alchymie. Ani ne tak samotné uzení, jako spíše prosolení. Jednou jsem zkoušel koleno s kostí a nebylo ani po čtyřech týdnech prosolené. Proto bych raději vykostil (nehledě na možnost zkažení nedosoleného masa od kosti). Někteří... celý příspěvek >
Stavba udírny s grilem svépomocí, 27.1.2012
Celé je to zděno na zdící a spárovací maltě pro lícové zdivo (koupeno v polsku v Castoramě, pytel za 80Kč), je to taková cementová malta s přidanou disperzí. Dobře se s tím pracuje, po zatvrdnutí je to tvrdé jako kámen. Po prvním zatopení se... celý příspěvek >
Wollemia nobilis - zkušenosti s pěstováním, 27.1.2012
Myslim, že filozofie o komerčním využití zahradníky nezajímá. Dovezli mi Wollemi jako spoluzavazadlo přímo z Australie, kde se dá koupit přes poštu na dobírku. Již dvě zimy ji mám v bytě na parapetě, pravidelně ji rosím a v létě je v zahradě pod... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika