|
pomozte mi s Rubínem, 24.7.2007 Z vaší fotografie není patrna výška. Ikdyž něco naznačuje ten plot za stromkem. Pokud se jedná o stěnu, je třeba zavést větve po drátech s odstupem např. 30 cm. a po nich zavést kosterní větve stěny z kterých budete ohýbat letorosty vždy do... celý příspěvek > |
 |
Třešeň - štíhlé vřeteno, 15.7.2007 Pěstování třešní jako štíhlá vřetena samozřejmě lze. Nutno použít zakrslé podnože P-HL-A, P-HL-B, P-HL-C, toto však má několik nevýhod:
a) vyšší pořizovací nákladyb) v běžných školkách nedostupné ... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Burlat, 5.7.2007 Burlat je bezesporu výborná polochrupka. Seženete ji teměř v každé ovocné školce. Pokud by pro Vás nebyla dostupná mohu Vám na podzim přenechat. Mám je naroubovány na slabě vzrůstných podnožích vhodných do zahrádek. MIlan... celý příspěvek > |
 |
Jak na krtky, hraboše a hryzce?, 29.6.2007 Vážení dovolte mi příspěvek na toto téma likvidace hryzce atd. Do letošního jara mi hryzec zlikvidoval na jedné ze svých zahrad přes 70 ovocných stromků. Bojoval jsem s ním marně dva roky. Nakoupil jsem elektronické plašiče za několik tisíc korun.... celý příspěvek > |
 |
Výsadba ovocných stromků do jetele a trávy, 2.5.2007 Při tomto způsobu pěstování rozhodně nepoužívejte M9. Volte... celý příspěvek > |
 |
Výsadba ovocných stromků do jetele a trávy, 30.4.2007 I na sebeúrodnější půdě v trávníku jabloně naštěpované na podnoži slabší než MM 106 nemají šanci kvalitního růstu a dobré ůrody. MM 106 je tzv. nejslabší trávníkovou podnoží v podnožové řadě z běžně... celý příspěvek > |
 |
pomozte mi s Rubínem, 23.4.2007 Zkuste ze stromkem zacloumat a přesvěčte se zda nejsou kořeny částečně užrány... celý příspěvek > |
 |
Pilatka svestkova, 19.4.2007 Je většina oblastí, kde pěstovat slivoně bez zásahu proti Pilatce nelze. Mám určité odrrůdy u kterých když chemicky nezasáhnu tak se nedočkám jediného plodu. Ošetřit doporučuji zvláště letos po tak mírném zimním... celý příspěvek > |
 |
slíva Ontario a Washington, 18.4.2007 Ontario se ještě ve školkách množí. Mám jednoleté stromky, mohu Vám na podzim přenechat. Plody Ontaria jsou větší než Oulinská, řekl bych že i sladší, ovšem má velkou nevýhodu v tom, že při dozrávání jsou plody silně napadány vosami.... celý příspěvek > |
 |
odrůda Katinka, 16.4.2007 Katinka není příliš velká . Chuťově bych řekl určitě lepší průměr. Je výborná na sušení. Plody jsou tvrdší ,neroztékají se. Mám kolegu, který jich vysadil v sadu asi 15 kusů před asi šesti lety.Stromy mají nádherný růst a hojně plodí. Po... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zakládám malý sad, poraďte s rozložením stromků., 13.4.2007 Pro úplnost dodávám, že toto se týká jabloní.... celý příspěvek > |
 |
Zakládám malý sad, poraďte s rozložením stromků., 13.4.2007 Vzhledem k rozměrům uvažovaného sadu navrhuji vzdálenost v řadách 3m a vzdálenost mezi řadami 5m. Vše na podnoži MM106. Za předpokladu,že to bude sad a tazatel nebude chtít pěstovat nic pod stromy. Toto je... celý příspěvek > |
 |
Pokud nemáte dostupné ptactvo, nebo jste pohodlný, 12.4.2007 Když ledek tak určitě vápenatý. Amonný při častém používání působí velmi kysele, což není pro trávník dobré. Považuji za dobré použít i siran amonný a jednou za rok lehce vápnit. U siranu je ta výhoda, že uvolňuje dusík pozvolně a to cca 3... celý příspěvek > |
 |
Nemoc stromů, 10.4.2007 Většinou se to stává u přehuštěných výsadeb. Jestliže ovšem máte souseda, který se o porost nestará tak je to neštěstí v každém případě a líheň všeho. V další řadě je to odsířením elektráren. U nás v ústeckém kraji je to zvláště výrazné. Osvědčilo se... celý příspěvek > |
 |
Višeň, 9.4.2007 Jako stolní odrůda je vhodná Favorit. Chuťově osvěžující , velice vzhledná, zdravého růstu a dá se velmi dobře tvarovat. Pro výrobu ( kompoty .....) a co do úrodnosti se domnívám že nebyla doposud překonána Morela... celý příspěvek > |
 |