|
Jabloň nechce rodit, 3.3.2007 Ano máte pravdu. Mé názory jsou tak trochu ovlivněny prostředím. Tzn. nadmořská výška cca 200m. A hlavně mám vždy na mysli tzv. zahrádkářské pěstování, kdy zahrádkář zasadí stromek a kolem něj pěstuje zeleninu, nebo dnes udržovaný trávník.... celý příspěvek > |
 |
Roubování, 2.3.2007 Vážení zahrádkáři, přečtěte si prosím příspěvek pana Vysloužila. Je tím řečeno vše. Jasně a srozumitelně. Každý způsob roubování má své výhody i nevýhody. Záleží co roubuji a kdy roubuji. Není však možné souhlasit s názorem že způsob kopulací je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jabloň nechce rodit, 28.2.2007 Vážení kolegové, dlouho jsem váhal, ale dovolte mi pár osobních poznatků k odrůdě JONATHAN. Tuto odrůdu jsme měli vysazenou u mého otce na zahradě již před více jak 30ti lety na neznámé podnoži. Úroda byla průměrná, téměř každoroční. Velkým problémem... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Braeburn, 27.2.2007 Vážený pane, dejte pozor na novou výsadbu! Užral Vám kořeny hryzec. Přišel jsem mimo jiné v loňském roce o 72 šestiletých stromků. Mnoho diskutujících se zde dotazuje, na likvidaci krtka. Jsem přesvědčen, že se o krtka nejedná, nýbrž o hryzce !!!... celý příspěvek > |
 |
Odroda Elstar, 26.2.2007 Odrůda Elstar vznikla samostatným křížením nikoliv jako... celý příspěvek > |
 |
Odroda Elstar, 26.2.2007 Odrůda ELSTAR pochází pravděpodobně z Holandska. Vznikla křížením GOLDEN DELICIOUS x INGRID MARIE. Tuto odrůdu jsem pěstoval ve tvaru stěny na podnoži M 9. Je vrůstnější. Plody byly středně velké, po ruční probírce nadprůměrné. Barva plodů je... celý příspěvek > |
 |
Sušička na ovoce, 24.2.2007 Vážení přátelé, rád bych získal kontakt na výrobce větších sušiček na ovoce. Mám na mysli kapcitu cca 10kg ovoce a více na jedno naplnění. Případně i názor na sušení ovoce v běžně dostupných sušičkách, které jsou v prodeji v maloobchodě,... celý příspěvek > |
 |
základní zásady po hobby pěstování sadby, 12.2.2007 Vážení zahrádkáři. Domnívám se, že je jednoduché pro každého aby si vypěstoval zeleninovou sadbu sám . Dovolte mi několik poznatků. Je velice nutné aby si každý zahrádkář vyhotovil na své zahrádce pařeniště. Může být zcela jednoduché a může být... celý příspěvek > |
 |
neznámé jablko, 20.1.2007 Můžete prosím upřesnit, kde se nacházela vašeho dědečka zahrada? Případně jména jeho zahradních sousedů? Na losech vlastníme zahradu již 46 roků. |
 |
neznámé jablko, 19.1.2007  Domnívám se, že se jedná o odrůdu Croncelské. Uveďte lokalitu v Lounech.
Milan Boštička - Louny |
 |
|
 |
Dutina v jabloni ve které se drží voda, 19.1.2007 Nejlepší rada na odstranění dutiny ve starém ovocném stromu je následovná:
1. V tomto období odebrat kvalitní rouby.
2. Zakoupit kvalitní podnož.
3. Naroubovat nový stromek.
4. Starému stromu s úctou poděkovat.
5. Vykopat a použít dřevo na... celý příspěvek > |
 |