Příspěvky uživatele - 179.203

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Podnož a odrůda do suché půdy, 30.10.2012
Mě se osvědčil myrobalán. Nasázet (nejlépe semenáčky) a teprve po pořádném zakořenění (2-4 roky) naroubovat. Nemusíte se bát dlouhého čekání na úrodu, stromky po přeroubování rostou neuvěřitelně rychle.
"záhadné" oschnutí, 19.9.2012
Letos mi uprostřed prázdnin během několika dnů podobně odešly dva keříky révy vinné... ale podle těch fotek bych si tipnul, že sousedovi se nelíbí ten smrk.
Co vaše réva? (2012), 10.9.2012
Také u mě v polabí hrozny rychle dozrávají a ptáci ve spolupráci s vosami a sršni decimují úrodu. Vzhledem k tomu, že teď nebudu pár dnů doma a nemohu čekat na optimální dozrání, z většiny úrody bude letos pálenka. Přes víkend jsem dal do kvasu skoro... celý příspěvek >
Kdy si mám nachystat rouby a kdy je nejlepší čas na roubování meruněk?, 7.9.2012
Já jsem letos rouboval za kůru meruňku na kmen o průměru 20cm) nancyské renklody. Až do začátku srpna rouby přežívaly skoro bez přírůstku, potom začly velmi rychle růst. Obávám se, že dřevo nebude mít čas vyzrát
Cosi jako švestka, 28.8.2012
U nás toho roste spousta, jako podnož jich mám pár na zahradě. I když většinou bývají trochu menší a kyselejší než žluté myrobalány, největší rozdíl je v barvě plodů. Já si myslím, že to je myrobalán.
Háčky do udírny, 17.8.2012
Kolega "229.11" je z levného kraje.  23Kč za 1m je super cena, pokud je to včetně DPH. Za takovou cenu se sežene maximálně průměr 4mm.  Tyčka 5mm bývá kolem 30-40Kč/ks.
Co je to za slivon?, 17.8.2012
Přidat do kvasu k mirabelkám nebo švestká to jde, protože myrobalán neovlivní chuť ani vůni. Ale právě proto je škoda myrobalán míchat. Pokud máte nervy na sklízení velkého množství myrobalánů, udělejte si pálenku čistou, myrobalánovou. Budete mile... celý příspěvek >
Třešeň a meruňka na stejném stromě, 24.5.2012
Mám na myrobalánech naroubované na jedné podnoži švestky, mirabelky a meruňky. Letos se mi na dvou stromcích neprobudila meruňková část. Asi to není náhoda, strom si vybere vždy tu snadnější cestu růstu.
Minaret, Marlen, Svatava, 13.4.2012
Minarety byly v plném květu, ale každý strom byl mrazem vzatý jinak. Řekl bych, že přežilo tak 0-20%. Nejlépe u mě dopadla Leala, tam odhaduji přežití tak 80-90%.
Minaret, Marlen, Svatava, 11.4.2012
Minaret - zatím jsem pouze ochutnal vzorek (velmi dobrý), na první opravdovou úrodu čekám už druhým rokem. Po loňské totální nule čekám, zda to letos bude lepší. Marlen - sázel jsem letos, takže zkušenosti žádné.
Redukce koruny meruňky, 15.3.2012
Koruna je hodně hustá, hlubokým řezem se jen podpoří další zahušťování. Já bych se zaměřil jen na prosvětlení koruny a nenutil bych strom zůstat malý.
Jak zakopat slivovici, 2.3.2012
Já zakopávám veškerou svou pálenku hlouběji, zhruba 3m pod zem. Abych demižony a láhve bez problému našel,  vykopanou díru (asi 2,5x6m) jsem vybetonoval ztraceným bedněním a udělal do ní pohodlné schodiště. 
Prefabrikovaný sklípek na víno, 13.2.2012
Efektní to je, prostorově úsporné také,  ale tím pozitiva končí. Bez chladící jednotky tam slušnou teplotu neudržíte a o ceně ani nemluvím...
Chování palíren při destilaci, 2.2.2012
Já jezdím do pálenice více než 50km od domu a vyplatí se to. Tuto sezonu jsem zkusil révu vinnou a právě dnes jsem dostal SMS, že vínovice je hotová. 
Dvouleté rouby, 27.12.2011
Poslední roky už kromě třešní a révy roubuji vše ze stromu na strom, takže i na jádroviny musím hodně brzo. Sice je u toho zima, ale odpadají starosti s uchováváním nařezaných roubů.
Další diskuze:  1,  2  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika