|
Příspěvky uživatele - 141.32
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Série Top, 2.9.2013 Letos nám poprvé zaplodila Hanita. Zraje nyní, chuť výborná, plody jsou poměrně malé, jdou dobře od pecky, po dvouměsíčním suchu a následném dešti hodně popraskaly, nejvíc z asi deseti odrůd modrého ovoce. Nyní zraje i Toptaste, letos jde dobře od... celý příspěvek > |  | Díry na listech paprik, 29.8.2013 Zajděte do skleníku večer s baterkou a uvidíte. J. |  |
|  | Je tohle okurka?, 25.8.2013 Ano, asi to bude cukrový meloun, na ten jsem nepomyslela, cukrový meloun jsem nikdy nepěstovala, u nás by nerostl, zkoušela jsem pěstovat meloun vodní, ten má semínka podobná okurce, ale má výrazně odlišné listy od okurek. Semínko melounu by se mezi... celý příspěvek > |  | Je tohle okurka?, 25.8.2013 Nejde o okurku, jde o nějakou tykev. Pokud jste měla okurky roubované, půjde o podrůstající podnož. Pokud je máte ze semínek, byla příměs semínka tykve mezi okurky. Všimněte si listů, musí mít mírně odlišný tvar od listů okurek. J. |  | Je to plesen?, 20.8.2013 Mně ty listy přijdou spíše popálené po krajích, i když plíseń je podobná, vzhledem k počasí bych se spíše přikláněla k úžehu než k plísni. Prohlédněte pozorně stonky, pokud tam budou hnědé fleky jde o plíseň. Jiřina |  | Plíseň na rajčatech, 19.8.2013  Snímek paní Michaely mi nepřipadá na svilušky, plísen to též není. Vím, že u rajčat existuje spousta chorob, některé se u nás nevyskytují, jiné jen snižují výnos, ty mne až tolik nezajímají. Sama řeším jen plíseň bramborovou a apikální... celý příspěvek > |  | Nejchutnější okurky hadovky, 11.8.2013 Tak jsem letos zasela a naroubovala okurku La Diva. Roste jako divá, plodí ostošest. Sice na přebalu je anglicky napsáno nehořká, moje plody jsou nahořklé. Hořkost je pod slupkou a v části u stopky, někomu to vadí více, jinému méně. Nejraději bych ji... celý příspěvek > |  | Sklizeň rajčat 2013, 11.8.2013 Semínka Daterina mám získané zde na webu výměnou, zdroj neznám. Mám v rohu skleníku jednu rostlinu, druhou jsem podarovala. Rajče roste velmi slabě, v horkých dnech bylo pořád povadlé, jako by neumělo nasávat vodu ze země. Je na něm několik vijanů... celý příspěvek > |  | Okurky a tykvovité 2013 - sklizeň, 10.8.2013 Pro paní Renatu: Opisuji recept na patizonky z loni vydané knihy o zavařování zeleniny.
2500g malých patisonů, 470 g cibule šalotky, 350 g mrkve, 220 g červené papriky 100g česneku, 1 feferonka na jednu sklenici. Kopr.
Nálev : 3 l vody, 1 a... celý příspěvek > |  | Sklizeň rajčat 2013, 8.8.2013 Pro Mirka: Stále se zajímám o rezistentní odrůdy k plísni bramborové, (která u nás zatím letos není) Název odrůdy Fytoustojčivyj mi evokuje, že může mít odolnost k plísní bramboru, ta se jmenuje Phytoftora. Je tato moje dedukce správná či... celý příspěvek > |  |
|  | Sklizeň rajčat 2013, 7.8.2013  Přidávám několik fotek drobotiny ve skleníku. Teprve nyní máme dostatek rajčat na jídlo, některé venkovní odrůdy mi začínají zrát, odrůdy na zpracování mají všechny plody zelené a ještě kvetou. V chuti u mne a přátel, kteří dostali klonované... celý příspěvek > |  | Okurky a tykvovité 2013 - sklizeň, 6.8.2013 Loni jsem donesla podarovanou sklenku žlutých patizonků na společnou grilovačku, po patizonech se jen zaprášilo, chlapům velmi chutnaly, ani na mě nezbylo k ochutnání. Proto jsem se letos rozhodla vypěstovat a zavařit vlastní. Jinak tykvím a cuketám... celý příspěvek > |  | Okurky a tykvovité 2013 - sklizeň, 5.8.2013  Přidávám též fotky sklizně okurek a tykvovitých. Letos poprvé pěstuji žluté patizony za účelem zavařování drobných plodů v pikantním nálevu, dobře to chutná i vypadá. Jiřina |  | Sklizeň rajčat 2013, 4.8.2013 Také jsem včera po několika letech bez poškození apikální nekrozou objevila několik poškozených plodů rajčat s oválnými plody. Listy rajčat i půdu v okolí jsem polila konví s hodně naředěným vápenným mlékem, doufám, že to pomůže. Chlorid vápenatý... celý příspěvek > |  | Nemoc rajčete?, 31.7.2013 Ve vašem případě bych odstranila více postižené listy, dle předpovědi počasí nás nečeká období vhodné k šíření plísní. O plíseň bramborovou se nejedná, ostatní choroby většinou plody nezničí. Moc bych to neřešila. Chemii bych v současné době před... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|