|
Rajčata pro sezónu 2014, 12.11.2013 Momentálně mám za oknem nějaké klony druhé generace (Sladkaja děvočka, Finik oranževyj, Philova, Philovita a Pollicino (Tomatoberry se mně nějak nepovedlo). Dále mám dvě rostlinky podnože pro roubování, také na klonování. Pro různé pokusy například... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 12.11.2013 Loni jsem nakoupil skoro všechno co měli nehybridní od Neoseedu a pět odrůd společně s paní RenatouRenii na tom estonském serveru. Pro letošní rok počítám jednak s pěstováním českých rajčat- 13 odrůd jsem již nakoupil v obchodě, osm dalších počítám... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 11.11.2013 Na estonském webu nenakupuji, ale protože nikdo z nakupujících nereaguje tak tady je alespoň jejich webová stránka.
Mr Big
|
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 1.11.2013 Také počítám s pěstováním rajčat v kbelících od barev 30 litrů- zatím jich mám dvacet (je to vlastně odpad, kterého se malířská firma ráda zbaví). Bohužel skleník nemám. V těch kbelících budu pěstovat hlavně Principe Borghese a různá rajčata z... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 31.10.2013 Rybízová rajčata (a částečně také cherry) nejsou moje nejoblíbenější. Proto, že na zahradu mám daleko, a když tam jsem tak jen dělám a trhat stovky drobných rajčat se mně nechce. Nikdo z rodiny (z těch co mají rajčata rádi) na zahradu nechodí, a já... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 31.10.2013 Tak u mne to bylo s keříčkovými odrůdami úplně jinak. Všechny odrůdy uzrály z 90 % do konce srpna. Pochopitelně jsou pozdnější než cherry rajčata, ale ve srovnání se skupinou San Matrzano jsou zase podstatně ranější. Ono vůbec všechny rajčata z... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 31.10.2013 Jak se připravujete na sezónu 2014. Chystáte se pěstovat nějaká nová, zajímavá rajčata? Kde budete objednávat jejich semena. Máte nějaké nápady jak prodloužit pěstební sezónu venkovních rajčat nebo zabránit tvorbě catface u biftekových... celý příspěvek > |
 |
Houby v trávníku, 27.10.2013 Souhlasím
Mr Big |
 |
Nákup semen pro pěstování zeleniny, 24.10.2013 Pokud bych nakupoval v České republice přes internet, tak bych kupoval na dobrasemena.cz. je to vlastně internetový obchod napojený přímo na mého nejoblíbenějšího dodavatele semen SEMO Smržice. Semena přes internet nakupuji jedině ze zahraničí, česká... celý příspěvek > |
 |
Papriky - 2013, 19.10.2013 Opravdu krásná úroda.
Mr Big |
 |
|
 |
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 9.10.2013  Po mrazech začátkem října jsem vytrhal všechny rostliny rajčat s výjimkou těch které jsem měl vysazeny k testování odolnosti k plísni bramborov é: Philova, Philovita a Phantasia. Všechny vytrhané odrůdy (včetně Vitelly) byly mimo poškození mrazem... celý příspěvek > |
 |
Jaký je to hřib?, 5.10.2013 Já si myslím, že internet není nejvhodnějším místem ke získávání znalostí o houbách, i když ve Vašem případě o nic nebezpečného pravděpodobně nejde.
Mr Big |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 29.9.2013 Já jen k těm Šejků jsou to první rajčata, která chytnou plíseň bramborovou. Z tohoto ohniska se plíseň šíří na ostatní keříčková. Definitivně s touto odrůdou končím.
Mr Big |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 28.9.2013 Taky jsem včera začal sklízet všechna rajčata a likvidovat rostliny. Ty slibované teploty kolem 20 °C asi nebudou a tak žádné rajče na rostlině nezčervená. Pro vytvoření červeného barviva Lycoprenu je totiž potřeba teplota nad 16°C a ta v Brně nebude... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 26.9.2013 Uff, to je nádhera. To máte také pouze pro rodinu?
Mr Big
|
 |