|
Co jsem si to zasadil?, 9.10.2010 Budete na ni ještě dlouho vzpomínat, na ní platí pouze herbicidy. |
 |
Odruda merunky Pinkcot, 3.10.2010 Letos mi porvé zaplodila, ochutnali jsme pár plodů a musím konstatovat, že z konkurenčních odrůd Veecot, Bergeron a Darina je Pinkcot nejchutnější. Tedy alespoň letos... Já meruňky pěstuji ve sponu 4 m. |
 |
|
 |
Proč opadávají plody?, 9.7.2010 Je to přirozený jev u meruněk, který je letos umocněn výrazným ochlazením a dešťovými srážkami v květnu. Sám jsem dopadl podobně, plody drží jen Pincot a také slušně Bergeron. Darina a Veccot shodily snad úplně vše... |
 |
Bergeron vs. Veharda, 9.7.2010 Tak hlavně kvůli jílovité půdě, údajně nejsou tak náchylné na klejotok a mrtvici. |
 |
Dřevěná lavička - výroba, 6.7.2010 Nic si z toho nedělejte, ve výrobě laviček a zpracování dřeva jste machr. |
 |
Sklizený česnek - co teď s ním aby dlouho vydržel, 6.7.2010 Po usušení hezky ztvrdnou, samozřejmě na uskladnění vyberete to nejlepší s úrody. |
 |
Jak to vypadá s úrodou broskvoní?, 6.7.2010 Nejen u Prahy, myslím, že to postihlo celou republiku. Broskví bude málo a u nás na severní moravě bude málo ovoce obecně. Dlouho trvající deště a povodně zarazily růs plodů a ty hromadně opadly... |
 |
Sklizený česnek - co teď s ním aby dlouho vydržel, 6.7.2010 Každý to dělá jinač, pro trvanlivost je asi nejlepší vytvoření "kytic", kdy po zaschnutí stonku (zhruba za měsíc) a očištění palic, zastřihnete stonky na 25 cm a dáte na suché a větratelné místo palicema nahoru do nějaké dózy (zavařovací... celý příspěvek > |
 |
Bergeron vs. Veharda, 6.7.2010 Asi bych doporučil Bergeron, mám podobné podmínky jako Vy, pouze jsem o sto výškových metrů níže...
Letos měly meruňky krásně nasazené plůdky, po deštích však většina plůdku spadla. Drží pouze Bergeron a možná ještě lépe Pincot. Proto... celý příspěvek > |
 |
Uchycení roštu v krbu, 11.6.2010 V mém případě budu zdít šamotky v topeništi po jednotlivých šárech s mezerou cca 1 cm, šamotka nebude vyspárována až po hranu cihly, ale spárovačka bude zapuštěna cca 1 cm.
Vzniknou tak vodítka pro zasunutí roštu. Zdít je však třeba... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dřevěné pražce jak ošetřit?, 6.6.2010 Vážený pane, ti co to "kritizují" ví co říkají... To, že to vypadá pěkně a je to levné, ještě neznamená, že je to v pohodě... Karcinogeny do vlastní zahrady bych určitě nechtěl. |
 |
Jaké palubky na na zahradní domek, 1.6.2010 Určitě by tlouštka pro exteriér měla být minimálně 19mm, doporučuji stejně jako pan nade mnou hladký povrch, zadní strana by měla být profrézována (nebude se tak kroutit). |
 |
Odrůdy meruněk, 31.5.2010 Třeba slivoňové podnože lépe snášejí vlhkost a jílovou zem, což meruňkový semenáč přímo nesnáší... |
 |
Nemocná jabloň, 31.5.2010 Strupovitost na listech, květopas na nerozkvetlých květech.
Martin |
 |
Odrůdy meruněk, 31.5.2010 Ještě dlouho Velkopavlovickou žádná novošlechtěná odrůda nepřekoná, alespoň v chuti... Do okrajových oblastí však není vhodná, proto školkaři nabízejí různé odrůdy na různých podnožích. Je nutno vyzkoušet... |
 |