|
Bariera proti slimakum ze sousedni neudrzovane zahrady, 19.4.2013 Nač se hrbit? Trávu vyrůstající kolem plůtku byste paní Lído vyžínala vyžínačem nebo křiviňákem. Pokud jej nemáte, nadělí Ježíšek (= manžel). Ať za nás pracují stroje! |
 |
Bariera proti slimakum ze sousedni neudrzovane zahrady, 19.4.2013 Pár kusů bez problému vyrobí každý klempíř. Na větší sérii by to chtělo: strojní nůžky (k nastřihání pásů z tabulí plechu), ohraňovací lis (ohyby), a ještě nějaký další malý lis s lisovacím nástrojem, kterým by se vykously ty okraje. A pak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Bariera proti slimakum ze sousedni neudrzovane zahrady, 19.4.2013 No vida, jak jednoduché! |
 |
Bariera proti slimakum ze sousedni neudrzovane zahrady, 19.4.2013  Tuhle jsem tak přemítal o těch plzácích, jak jim efektivně zabránit v přístupu na pozemek. Prý nesnáší dotyk s mědí a tudíž nepřelezou předmět s měděným povrchem. Pak by stačilo kolem chráněného pozemku do země zapustit na sebe navazující pásy... celý příspěvek > |
 |
Máte někdo zkušenost s odrůdou Ligol?, 19.4.2013  Dneska jsem si u nás v obchodě ke svačině koupil jablka Ligol, země původu - Polsko. Byla z nabízeného sortimentu nejlevnější a nevypadla vůbec špatně. Nečekal jsem od jablka nějaký chuťový zázrak - a ejhle, příjemné překvapení. Štavnaté,... celý příspěvek > |
 |
Myší ouško, 18.4.2013  Myší ouško... |
 |
Stříkám teď sírou - není to šílenost?, 17.4.2013 Nezkazil, dokud jsou očka uzavřená a nelezou z nich zelené lístky, je to bez problému. Před střikem je vhodné odrbat kůru na kmíncích. |
 |
Lišejník na angreštu, 17.4.2013 A co takhle postřik mědí? (např. Champion, Kuprikol). A nebo zelenou skalicí? |
 |
Postesknutí, 17.4.2013 Na rýč ornice a pod tím "beton"? To znám. Mrazová kotlina? To taky. …Takže soucítím. |
 |
Duo švestka od Bakker, 17.4.2013 Ať si vlci vyjou, karavana jede dál. |
 |
|
 |
"Nádor" na kořenech, 17.4.2013 Vážený pane Komžíku. Vaše stanovisko velmi oceňuji, chválím a děkuji. Takový vstřícný přístup nebývá zvykem. Bylo by však vhodné, kdybyste ve firmě přijali určitá organizační opatření, aby se podobné stromky nemohly k vašim dealerům dostávat. Myslím... celý příspěvek > |
 |
Střih jabloně - je správně?, 15.4.2013 Možnost přiroubování na ponechané pahýly tu jistě je, ale je otázkou, jestli se do takové operace pustí majitel stromu, který si nebyl jistý ani vlastními schopnostmi provádět běžný udržovací řez? Takže když bych pominul tuto jistě zajímavou... celý příspěvek > |
 |
Řez hrušně konference, 12.4.2013 No jo, vy to nějak ostřiháte podle grafického plánku nějakého klávesového rádce zde, dejme tomu, že slušně, ale co dál??? Co budete dělat dál? Vždyť přece tímto prvým výchovným řezem péče o tvar koruny stromku nekončí, ale naopak... celý příspěvek > |
 |
Řez hrušně konference, 12.4.2013  Tak já jsem se tedy pokusil něco naznačit. Na prvním obrázku je vidět, že "virtuální" stromek po řezu bude mít terminál a čtyři kosterní větve. Doufám, že ty, které jsem vybral, jsou ve skutečnosti obvodově rovnoměrně rozmístěny. (Zadní větvička je... celý příspěvek > |
 |
Zkušenosti se zahradnictvím Limbach, 11.4.2013 No, asi budete mít pravdu chlapi. Jak tak na to koukám důkladnějc,... jsem to nějak přecenil. To by musely být na tom spodním patře i nějaké větve druhého řádu, ale tam žádné nejsou. |
 |