|
Hraboši a brambory, 24.2.2011  Dobrý večer. Já nejsem zahradník ale strojvedoucí v důchodu a nebráním se jakékoliv logické změně. Bydlel jsem ve vesničce 1 000m.n.m. a starousedlíci normálně pěstovali brambory. Já jsem taky pěstoval v hlíně a nic.Tak jsem se kouknul jak to... celý příspěvek > |
 |
Podlaha ve skleníku - hlína nebo dlažba, 24.2.2011  Dobrý večer. Stando na fotkách je krásně patrná centrální cestička 32 cm hluboká. Skleník je pojat jako záhon písmena U. Podlaha cestičky je tvořená vrstvou 5 cm betonu a pod tím vším je sečité králičí pletivo. Celý pěstební prostor jsem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hraboši a brambory, 24.2.2011  Dobrý večer. Mám zkušenos, ale je třeba ji ověřit i v dalších sezonách. Pěstuji brambory v čerstvě nakosené a hodně našlapané trávě bez hlíny 20 až 30 cm nad terénem. Ty potvory kousavé jsou všude mají vytvořené centrální chodby v ose... celý příspěvek > |
 |
Předpestováni salátu, 18.2.2011  Tondo, zítra se podívám. Ještě přiložím jednu fotku. Na tomto snímku je jasně poznat rozdíl ve velikosti, když danou sazeničku ještě přiklopím krabičkou od zavináčů. Vše je ve skleníku 764m.n.m. Zdeněk |
 |
Předpestováni salátu, 18.2.2011  Zimní salát vysévám na podzim /konec září/ do nevytápěného skleníku. Sazeničky salátu potom rozsadím a nechám přezimovat. Když je teplo salát si rozmrzne a roste - mráz mu nevadí. Po těchto zkušenostech jsem dneska opět vysel zimní slát. Dále... celý příspěvek > |
 |
Recept na substrát, 16.2.2011 Dobrý večer. Hlína - substrát 1/1/1 rašelina/nebo jehličnatá hrabanka/, krtinec, písek. Potom hnojivo co v tomto substrátu roste. Zdeněk |
 |
Výtěžnost fazole, 15.2.2011 Dobrý večer. Neuvedl jste kde to budete pěstovat. Fazole becoky /velké asi 3 cm kropenaté modro bílé popínavé/ na jedné rostlině 10 - 12 lusků s 4 -5 semeny. Severní Morava -jílovitá těžká půda, hodně kompostu. Usušené semena i na jídlo... celý příspěvek > |
 |
Samočinná vodní fontána, 12.2.2011 Jsou různé věci nad kterýma člověk žasne, ale stále postrádám princip té fontánky. Co vlastně objevli? Ještě mě napadlo jestli nepoužívají trkač. Toto zařízení pracuje na principu zemské přitažlivosti, kdy větší hmota vody vytlačí menší hmotu vody do... celý příspěvek > |
 |
Co je to za houby na zahradě?, 11.2.2011 Jenom půl hektaru, ale na práci to stačí. Zdeněk |
 |
Houby z lesa na zahrade, 11.2.2011  Tak ty fotky to je síla. Celé jsem to přečetl a taky přidám foto. Nazval jsem to houbové šílenství. Zdeněk |
 |
|
 |
Co je to za houby na zahradě?, 11.2.2011  Mě roste tato houba na zahradě i v zimě. Zdeněk |
 |
Ak se zbavit pařezu, 11.2.2011  Strom o průměru 150 cm? Viz foto - taky řešení. Ale mákl jsem si. Potom jem se na "pařez" díval šest roků z kuchyně. Zdeněk |
 |
Předpěstované brambory bez mandelinky, 8.2.2011 Sadbu kterou zasadíte vynásobte 4 až 5 a jste v obraze. Jedna zasazená hlíza vyprodukuje 4 a více nových brambor , pokud do toho nezasáhne jiný negativní vliv. Pěstuji také brambory v 750 m.n.m. Abych dosáhl lepších tepelných podmínek pro... celý příspěvek > |
 |
Přehnojený trávník, 8.2.2011 Jsem docela překvapen jaké máte problémy s trávnikem. Já trávnik sekám 4 x ročně a nehnojím. Zásadně nepoužívám herbicidy.Tráva je jako fík. Posekanou trávu nechám dost zavadnout a navážím ji do budoucích řádků. Příští rok do toho nasázím... celý příspěvek > |
 |
Doporučili byste mi tenhle skleník?, 5.2.2011  Pane Vondráček máte pravdu, když srovnáváte sklo a polykarbonát. Já jsem nikdy nevlastni skleník až nyní. Dal jsem přednost tomuto. Důvodů je několik. Bezúdržbová a tepelná vlastnost tohoto skleníku. Dále výrobce garantuje 10 letou záruku... celý příspěvek > |
 |