|
Štěpování révy - stratifikace, 6.4.2014 Baví mne to a je to již i mým koníčkem, není problém technické zázemí, ale...
Mohu se ještě dotázat, jakým způsobem jste štěpoval, jak jste fixoval spoj a trochu více popsat umístění roubovanců při stratifikaci? Mě se zatím nikdy... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2014, 6.4.2014  Záleží kolik stupňů tam máte. Sluníčko jim v této době ještě neublíží, jen pozor na noční pokles teploty. Já mám rajčata venku již nějakou dobu, jak přísadu tak i v květináčích, v případě ochlazení je skryji do skleníku. Mám venku i citrusy, kiwi, v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co je sazeničkám?, 6.4.2014 Taky jsem měl něco podobného a jednou z příčin byly molice, druhou šoky při přesazování a teplotní stres. Udržujte jen vlhký substrát a umístěte někam kde nebude rostlinka zatěžována hodně rozdílnými teplotami, případně ještě zkontrolujte kořínky zda... celý příspěvek > |
 |
Jarní postřik, 4.4.2014 Chtěl jsem poumývat jabloně a hrušně Oleoekolem,+ ale když jsem zjistil že mladičké lístečky jsou jak "řešeto" tak jsem Oleoekol nechal být a ošetři Calypsem. Hrušně už mají část květů rozvitých, jabloně sem-tam některý. Musím se přidat k názoru... celý příspěvek > |
 |
Tumbling Tom Red, 31.3.2014 Sazeničky máte velmi pěkné , nechte je v kelímkách až do doby výsadby na místo. Zhruba 14 dnů po přepikýrování (rostlinky po obnovení kořínků viditelně porostou) můžete začít opatrně přihnojovat. |
 |
Kedy vysádzať sadenice papriky do nevykurovaného skleníka?, 30.3.2014  Včera jsem dal do skleníku již kvetoucí papriky, okurky a mám tam i rajčata, vše v květináčích a kelímcích, několik rajčat jsem dal do květináčů již i ven. Ráno byly papriky i okurky povadlé, stejně tak jako citrusy (Citronečník trojlistý), naštěstí... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 27.3.2014  Dopiju kafe a jdu vysadit nějaká rajčata do květináčů, mám je ve skleníku na otužování a jedou jako divé. Raní teploty jsou ve skleníku sice nízké, ale oproti loňskému létu mnohdy jen o čtyři stupně nižší, tehdy bývalo v noci běžně 8-10°.
Ještě... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2014), 27.3.2014  Krom nějakých italů a bulharů již raší vše, vypadá to zatím že réva (narašené pupeny) předvčerejší poklesy teplot přežila.
PS: do jakého stádia narašení mohu použít Sulku abych pupeny nepoškodil? Díky |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 27.3.2014 To je celkem běžný jev, zvláště u substrátů černé barvy. Zalívejte pokud možno do podmisek, špejlí můžete povrch substrátu narušit, případně ošetřit povrch zeminy přípravkem (např. Previcur). |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 26.3.2014 Tipl bych to na hodně dusíku a nedostatek živin pro vytváření květů, možná vlhko a velké střídání teplot. Něco je posáno i tady. |
 |
|
 |
Česká rajčata, 24.3.2014 Nemáte náhodou fotku takhle bohatě plodícího keříčku? |
 |
Zastavení růstu paprik, 24.3.2014 Nechejte zeminu jen lehce vlhkou, vypadá to že kořínky uhynuly, případně je ještě možné že je zlikvidovaly larvičky mušky smutnice. Ty se dají lupou na koříncích vypozorovat. |
 |
Problém pri skladovaní Granny Smith, 24.3.2014 Granny Smith mi spálilo slunce a před koncem roku vypadaly ve sklepě podobně jako ty Vaše. Tři týdny na ně pražilo slunce až je spálilo a následně pršelo, nedivím se jim že takhle skončily. Tahle odrůda asi potřebuje stálé a delší teplo ke správnému... celý příspěvek > |
 |
Zastavení růstu paprik, 24.3.2014 Paprikám trvá zhruba 14 dnů než po přesazení obnoví růst, pozor ale na ten přemokřený substrát aby kořínky neuhnívaly. Můžete se opatrně podívat zda mají kořínky nové přírustky. |
 |
Zastavení růstu paprik, 24.3.2014 Kdy jste je přepichoval? Pozor na přemočený substrát, jeví se mi jako hodně mokrý nebo se mýlím? |
 |