|
Nitra - letní odrůda hrušně, 25.12.2011 Zdravím. Měl bych dotaz na jaké podnoži stromky máte a jak jsou staré? Který měsíc ji sklízíte? Prosim vás o popis vybarvení plodu. Předem děkuji.
sadař vlada |
 |
Vrúble, 25.12.2011 Zdravím. Odebírat rouby nemusíte mít obavy a je na to nejlepší bezmrazí den. Naše ovocné stromy mají geneticky dané, že od prosince do konce ledna musí spát a tudíž je teplo neprobudí. Jsou tedy v hluboké dormaci. Horší je to od února kdy už stromy... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Deformace plodů - Zvonkové, 25.12.2011 Zdravím. Problém který se letos všude vyskytoval a vaše fotka je dukazem je poškození plůdků pozdním jarním mrazikem a na podzim letní teploty .Následkem tohoto tepelného šoku jsou plody deformované a následkem stresu stromku jsou plody sklovité... celý příspěvek > |
 |
Rubinola - praskání kůry kmenů, 25.12.2011 Zdravím. Praskáním kury Rubinola hodně trpí. Tento nešvar zdědila po Rubínu. Mě také většina Rubinol praká v kuře a to hlavně v předjaří. Jsou to mrazové desky. Je pravděpodobné, že Rubín a jeho děti špatně stahují vodu do kořenů a má pravděpodobně... celý příspěvek > |
 |
Nitra - letní odrůda hrušně, 25.12.2011 Zdravím.
Prosím Ty, kteří pěstují letní slovenskou odrudu hrušně NITRA, aby mi napsali jaké s ní mají pěstitelské zkušenosti a jak chutnají plody.
sadař vlada |
 |
Odrůda hrušně Nela, 25.12.2011 Zdravím. Odrudu NELA jsem měl na zkoušku jeden strom. Mě se jeví, že je více podobná na Nelisovu. Vytváří rozvolněnou korunu, větve jsou v tupých uhlech. Mrazům odolává dobře, vubec netrpí strupovitostí. Plody vytváří velké nepříliš pěkného tvaru... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Starkimson, 25.12.2011 Zdravím. Hrušeň odrudy Starkrimson je americky nazev a u nas synonimum pro odrudu CLAPPOVA ĆERVENA. Je to pupenová barevná mutace odrudy Clapova. To znamená, že má veškeré nároky totožné s mateřskou odrůdou. A pěkně to vypadá když je máte spolu... celý příspěvek > |
 |
Astra, 25.12.2011 Zdravim! Ja Hardyho máslovce nepotřebuji dělat reklamu ona se prosadí sama a já si myslím, že když je mezi nami více jak 100 let tak to svědčí samo o sobě. V Čechách prý strupatí tak nevím, aby jste mě potom neproklínal. Já mám pěstitelské zkušenosti... celý příspěvek > |
 |
Zákrsek, 25.12.2011 Dobrý den! To, že máte polokmen a nechcete ho tak tady je rada jednoduchá. Budete muset provést zpětné řezy a to tak : sestřihněte v unoru korunku na nejnižší výhon v korunce a i ten potom zakraťte na par oček. Stromek... celý příspěvek > |
 |
Banánové jablko?, 25.12.2011 Zdravím a přeji Vam vesele svatky. Ja si myslím, že se vším ovocem je to stejné jako s vínem a i vinaři se mezi sebou většinou ze srandy také handrkují, která odrůda je lepší. Já si myslím, že podnože určitě ovlivňují i chuťové vlatnosti... celý příspěvek > |
 |
|
 |