Příspěvky uživatele - 119.49

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Mulčovací kůra u ovocných stromů, 17.4.2009
Mulčovací kůra u ovocných stromů není příliš vhodná, nebotˇ poskytuje snadný úkryt škůdcům a parazitům, okyseluje půdu, odebírá dusík v horní vrstvě atd.Toto se negativně projevuje zejména u mladých stromů. Vhodnějším materiálem do konce srpna je... celý příspěvek >
Založení korunky - pro p. Vysloužila, 13.4.2009
Vážení, toto je velmi nešťastná debata. Navrhuji však přibrzdit na arogantnosti. Takže při výsadbě nového stromku, a to zejména při jarní výsadbě je razantní řez velmi nutný, velmi nutný je u peckovin, nemluvě u broskvoní. Při klasických tvarech při... celý příspěvek >
jakou vzdálnost mezi švestkami při sadbě?, 4.4.2009
No vidíte, to je přesná rada, takto to vysaďte a nemůžete nic pokazit.            Milan Boštička
Jaká odrůda Vám teď chutná?, 3.4.2009
Fuji, Granny ----------------------------- J - TE - H   ve stěně Najdared, Sirius ----------------------- M 26 rovněž ve stěně Zbytek MM 106 v nové výsadbě 2m od sebe v řadě. Mutace Jonagoldů se značně liší v uchovatelnosti, rovněž na... celý příspěvek >
Jaká odrůda Vám teď chutná?, 3.4.2009
V současné době mám ve sklepě tyto odrůdy: Otava - dužnina velice tvrdá, šťavnatá, dá se říci týden od týdne lepší a lepší.Nevýhoda je mírně zavadlý povrch. Vyžadovala by ještě větší vlhkost při uskladnění. Jonagold - King - jestliže se jí ihned ze... celý příspěvek >
Jablon red delicius, 28.3.2009
Pro tuto vlastnost jsem před dávnými lety Starkrimsony vykopal. Už asi tři roky mne zvyklává odrůda Red Cap. Začátkem letošního roku jsem byl u pěstitele, který má asi 200 kusů této odrůdy. Byla to katastrofa. V této době byla dužnina naprosto... celý příspěvek >
Jaký nůž na roubování?, 28.3.2009
Přátelé. Jestliže se v ovocných školkách roubují tisíce podnoží často pomocí brigádníků, tak žadný majitel nedá do vybavení pracovníka nože, kde hodnota jednoho kusu je nad například 500Kč. Znám školkaře, opravdu odborníky, kteří roubují noži, které... celý příspěvek >
slíva Ontario a Washington, 23.3.2009
Odrůdy to jsou řádně staré. Washington nemohu hodnotit zcela z vlastní zkušenosti, ale Ontariu se u nás dokonce daří velmi dobře. Pamatuji se, že do marmelády se ani nepřidával cukr. I já jsem ho před třiceti lety zrušil jako starou nemoderní odrůdu... celý příspěvek >
Zkušenosti s elektrickou ruční pilou Narex, 16.3.2009
Spotřebuji asi dvě až tři elektrické pily za rok. Řezají s nimi pracovníci více či méně zodpovědní. Šel jsem cestou nejlevnějších. Byla to katastrofa.Některé řezaly opravdu řádově hodiny. Vrátil jsem se znovu k NAREXU. V současné době dělají pilu o... celý příspěvek >
Meruňka na balkoně, 12.3.2009
Pane Horáku, není to doufám ta hrušeň a meruňka co zde předkládáte na fotografii? To bych si pak myslel, že z nás chcete dělat blbce a vypadalo by to jako ty reklamy na pnoucí jahody.           ... celý příspěvek >
Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 8.3.2009
Dobrý večer, jen k tomu dodám, že musíte dát pozor, aby se vám nepřeplnilo album, nebo dojde k tomu, že budete nahrazovat odrůdy, které jste u sebe ještě neochutnala, což je můj případ. Na druhé straně to má tu výhodu, že máte pořád mladé... celý příspěvek >
roubování, 8.3.2009
Gumičky jsou asi 5mm široké a můžete si koupit různé délky. Jejich obrovská výhoda je to, že se sami asi do třech měsíců povolí a rozpadnou se. Na podzim v porostu nenajdete ani zbytky. Dokonale přitlačují řezné plochy a odpadá tak pracné... celý příspěvek >
roubování, 6.3.2009
Pozor při kopulaci přece pod pásku nic nevoskujeme.            Milan Boštička
roubování, 6.3.2009
No nevím pane Berane jestli můžete být chytřejší, tomu jsem poněkud neporozuměl, ale roubování narašenými rouby při dodržení uvedených zásad je možné, ovšem nenarašenými je lepší jak jsem již uvedl. Zvětšení styčné plochy při anglické kopulaci Vám... celý příspěvek >
roubování, 5.3.2009
Rozhodně s Vámi nemohu souhlasit. Takže úspěšně roubovat narašenými rouby lze za předpokladu, že podnož je více probuzena jak roub. V praxi to znamená, že např. pokud chceme roubovat v ruce, umístíme podnože cca týden před roubováním do teplé... celý příspěvek >
Další diskuze:  678  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika