|
Příspěvky uživatele - 82.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nová podnož pro slivoně a meruňky, 2.12.2012 Ano, ten slabý růst mi vyhovuje pro štíhlá vřetena. |  | Slivoň President, 2.12.2012 Druhý postřik proti pilatce by měl následovat asi za 10-14 dní.
Jestli stačí jedno ošetření či ne, se lehce přesvědčíte při opadu plůdků. Pokud pod stromem najdete větší množství plůdků s tmavým otvorem, tak ošetření bylo málo účinné. |  |
|  | Produkta a Karmína, 2.12.2012 Denár jsem nikdy nepěstoval. Od jeho pořízení mě odradila, mimo jiné, i diskuse, která zde proběhla někdy před 2-3 lety. A z ní tehdá jasně vyplynulo, že Denár si nezaslouží chválu, která se o této odrůdě kdysi šířila. |  | Gascoigneho šarlatové a Deliga, Nonnetit x Starking a Nabella, 2.12.2012 Shodou okolností jsem dnes Deligu opět jedl. A mohu jen potvrdit to, co jsem o ní napsal před měsícem.
Karmínu jsem dosud nepěstoval.
|  | Orion, 2.12.2012 Já vidím u Opálu hlavní problém ve zdrobňování plodů. Mám pětiletý stromek, třetím rokem docela slušně zaplodil, ale hodně plodů bylo drobných. Loňský květnový mráz zanechal na stromku 4 plody, ty byly spíš střední velikosti. Letošní mráz zanechal... celý příspěvek > |  | Slivoň President, 1.12.2012 Proti pilatce jedno ošetření málokdy stačí, hlavně u těch velkoplodých, třeba Althanova. Nějaké Zolone mám ještě doma také, ale více používám Reldan.
Puchrovitost je u nás záležitostí jen některých let, ve větší míře to bylo někdy před 6 nebo 8... celý příspěvek > |  | Slivoň President, 29.11.2012 Namísto veršů otázka. Co to Zolone proti monilii? |  | Pozdně zimní rezistentní odrůdy - hodnocení, 20.11.2012 U nás, v širší v rodině, v měsíci dubnu po chuťové stránce před Melroze jednoznačně vede Sirius i Goldstar. Melroze má lepší skladovatelnost oproti Goldstaru, ale Sirius se mu v tomto vyrovná.
Mně u Melroze vadí ta silnější slupka, trochu drhne v... celý příspěvek > |  | Nářadí Fiskars, 20.11.2012 Také souhlasím, že plastové hrábě Fiskars jsou kvalitní, mám s nimi letité zkušenosti. Totéž platí o zasouvacích pilkách, ale nůžky mají kvality nízké. |  | Zahradnické nůžky Fiskars - nic moc, 20.11.2012 Nůžky Fiskars jsou dnes podřadné kvality. Dříve to bývalo jiné. Někdy před 16 lety jsem koupil teleskopické nůžky Fiskars a stříhají dodnes bezvadně a k naprosté spokojenosti.
Před 4 lety jsem koupil v Baumaxu nůžky s převodem, za cca 1100 kč a... celý příspěvek > |  |
|  | Pozdně zimní rezistentní odrůdy - hodnocení, 19.11.2012 Fragrance - po dnešní ochutnávce zpřesňuji svou včerejší informaci.
Dužnina středně tuhá, jemná, ale moučnatá, téměř bez šťávy, sladké chuti. Plod začínal kolem jádřince mírně hnědnout, nevím, jestli to bude i u dalších plodů. Každopádně to je... celý příspěvek > |  | Pozdně zimní rezistentní odrůdy - hodnocení, 18.11.2012 Když jsme u hodnocení pozdnějších odrůd, tak jsem zapomněl na další holovouskou novinku- Andego. A zde zase musím říci, že jsem docela příjemně překvapen. Ale je to také první úroda, a tak nemohu nic říci třeba ke skladovatelnosti. |  | Pozdně zimní rezistentní odrůdy - hodnocení, 18.11.2012 Letos jsem sklidil svou první úrodu plodů Fragrance (menší košík) a - zatím zklamání. Plody nikoliv červené, ale žluté, jen s růžovým líčkem.
Při první degustaci začátkem listopadu dužnina byla měkká a moučnatá a jen trochu šťavnatá.Zítra budeme... celý příspěvek > |  | Pozdně zimní rezistentní odrůdy - hodnocení, 18.11.2012 Z pozdně zimních odrůd je pro mne abolutní špička v pořadí: Sirius, Goldstar, Otava, Opál a ke kvalitním ještě lze přičíst i Melroze (není to však rezistent).
Z 11 letého vřetene Goldstaru pravidelně sklízím 30 kg kvalitních plodů (mimo... celý příspěvek > |  | Angold, 16.11.2012 Já si myslím, že likvidovat Váš Angold by bylo velice předčasné. Navíc se do vaší polohy velmi dobře hodí. Ohledně chuti to je, jak píší p. Vysloužil a Mitwoch, tedy není to špička, ale také žádný propadák. Chuťově je lepší a také lépe skladovatelný,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|