Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nová podnož pro slivoně a meruňky, 2.12.2012
Ano, ten slabý růst mi vyhovuje pro štíhlá vřetena.
Slivoň President, 2.12.2012
Druhý postřik proti pilatce by měl následovat asi za 10-14 dní. Jestli stačí jedno ošetření či ne, se lehce přesvědčíte při opadu plůdků. Pokud pod stromem najdete větší množství plůdků s tmavým otvorem, tak ošetření bylo málo účinné.
Produkta a Karmína, 2.12.2012
Denár jsem nikdy nepěstoval.  Od jeho pořízení mě odradila, mimo jiné, i diskuse, která zde proběhla někdy před 2-3 lety. A z ní tehdá jasně vyplynulo, že Denár si nezaslouží chválu, která se o této odrůdě kdysi šířila.
Gascoigneho šarlatové a Deliga, Nonnetit x Starking a Nabella, 2.12.2012
Shodou okolností jsem dnes Deligu opět jedl. A mohu jen potvrdit to, co jsem o ní napsal před měsícem. Karmínu jsem dosud nepěstoval.
Orion, 2.12.2012
Já vidím u Opálu hlavní problém ve zdrobňování plodů. Mám pětiletý stromek, třetím rokem docela slušně zaplodil, ale hodně plodů bylo drobných. Loňský květnový mráz zanechal na stromku 4 plody, ty byly spíš střední velikosti. Letošní mráz zanechal... celý příspěvek >
Slivoň President, 1.12.2012
Proti pilatce jedno ošetření málokdy stačí, hlavně u těch velkoplodých, třeba Althanova. Nějaké Zolone mám ještě doma také, ale více používám Reldan. Puchrovitost je u nás záležitostí jen některých let, ve větší míře to bylo někdy před 6 nebo 8... celý příspěvek >
Slivoň President, 29.11.2012
Namísto veršů otázka. Co to Zolone proti monilii?
Pozdně zimní rezistentní odrůdy - hodnocení, 20.11.2012
U nás, v širší v rodině, v měsíci dubnu po chuťové stránce před Melroze jednoznačně vede Sirius i Goldstar. Melroze má lepší skladovatelnost oproti Goldstaru, ale Sirius se mu v tomto vyrovná. Mně u Melroze vadí ta silnější slupka, trochu drhne v... celý příspěvek >
Nářadí Fiskars, 20.11.2012
Také souhlasím, že plastové hrábě Fiskars jsou kvalitní, mám s nimi letité zkušenosti. Totéž platí o zasouvacích pilkách, ale nůžky mají kvality nízké.
Zahradnické nůžky Fiskars - nic moc, 20.11.2012
Nůžky Fiskars jsou dnes podřadné kvality. Dříve to bývalo jiné. Někdy před 16 lety jsem koupil teleskopické nůžky Fiskars a stříhají dodnes bezvadně a k naprosté spokojenosti. Před 4 lety jsem koupil v Baumaxu nůžky s převodem, za cca 1100 kč a... celý příspěvek >
Pozdně zimní rezistentní odrůdy - hodnocení, 19.11.2012
Fragrance - po dnešní ochutnávce zpřesňuji svou včerejší informaci. Dužnina středně tuhá, jemná, ale moučnatá, téměř bez šťávy, sladké chuti. Plod začínal kolem jádřince mírně hnědnout, nevím, jestli to bude i u dalších plodů. Každopádně to je... celý příspěvek >
Pozdně zimní rezistentní odrůdy - hodnocení, 18.11.2012
Když jsme u hodnocení pozdnějších odrůd, tak jsem zapomněl na další holovouskou novinku- Andego. A zde zase musím říci, že jsem docela příjemně překvapen. Ale je to také první úroda, a tak nemohu nic říci třeba ke skladovatelnosti.
Letos jsem sklidil svou první úrodu plodů Fragrance (menší košík) a - zatím zklamání. Plody nikoliv červené, ale žluté, jen s růžovým líčkem. Při první degustaci začátkem listopadu dužnina byla měkká a moučnatá a jen trochu šťavnatá.Zítra budeme... celý příspěvek >
Z pozdně zimních odrůd je pro mne abolutní špička v pořadí: Sirius, Goldstar, Otava, Opál a  ke kvalitním ještě lze přičíst i Melroze (není to však rezistent). Z 11 letého vřetene Goldstaru pravidelně sklízím 30 kg kvalitních plodů (mimo... celý příspěvek >
Angold, 16.11.2012
Já si myslím, že likvidovat Váš Angold by bylo velice předčasné. Navíc se do vaší polohy velmi dobře hodí. Ohledně chuti to je, jak píší p. Vysloužil a Mitwoch, tedy není to špička, ale také žádný propadák. Chuťově je lepší a také lépe skladovatelný,... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika