 |
Slivovice - kvas, 5.12.2011 Jojo, ta velikost destilačního zařízení je fakt zajímavá :D Nicméně začínám být o jeho "mužství" čím dál tím víc převědčený: Helge Schmickl, promovierter Chemiker, gibt seit vielen Jahren sein Wissen in Seminaren für Hobbybrenner weiter.... celý příspěvek > |
 |
Slivovice - kvas, 4.12.2011 Jen takový "technický" dotaz: Není Helge Schmickl náhodou chlap? |
 |
|
 |
Odvětrání slivovice, 23.11.2011 Nikdo s tím nemá zkušenost? |
 |
Jablkovice - jak na ni?, 15.10.2011 Díky, Vám taky. To vynásobení jsem bral jako samozřejmost a tak jsem to zapomněl napsat... Takže cukernatost cca 13. Odrůdu bohužel neznám, ale jsou to menší zelené až zelenožluté jabka. Sem tam strup, nebo červ. Jelikož je nikdo nesbírá, tak... celý příspěvek > |
 |
Jablkovice - jak na ni?, 15.10.2011 Díky pánové.
Natrhal jsem pár jablek na zkoušku. Nastrouhal jsem je a vymačkal. Chtěl jsem změřit cukernatost, ale mám stupnici jenom do 10. Smíchal jsem teda díl moštu a díl vody(půl na půl) a vyšlo mi 6,5. Může se takhle měřit cukernatost? |
 |
Jablkovice - jak na ni?, 13.10.2011 Klidně povídejte dál... Každý názor vítám. |
 |
Jablkovice - jak na ni?, 12.10.2011 Dobrý den, dá se připravit mošt na jabkovicu i ze strupatých jablek, nebo se musí ořezat?
Vím o několika stromech kde rostou né moc pěkné jabka, nikdo je netrhá tak tam zůstavají až do zimy. Tak jsem uvažoval jestli má cenu se do toho pustit... |
 |
Slivovice - kvas, 5.10.2011 Díky moc.
Myslím, že se za dlouhých zimních večerů nudit nebudu ;-) |
 |
Slivovice - kvas, 4.10.2011 Mohl by někdo ze zkušených napsat tipy na kvalitní literaturu o kvasech, pálení, ovoci, koštování(to by mě hodně zajímalo;-)...
klidně i více kousků.
Díky. |
 |
Slivovice vs. calvados, 1.10.2011 Měl bych dotaz k slivovici:
čím je způsobeno řetízkování slivovice při jejim nalití do pohárku? Dá se podle toho nejak určovat kvalita nebo něco jiného? |
 |
|
 |
Vyčistění beček na kvas, 26.9.2011 Nechci zakládat nové vlákno tak to dám sem...
Mám možnost sehnat několik 10litrových plastových barelů od rostliného řepkového oleje. Chtěl bych je na převoz slivovice z pálenice domů. Pokud by bylo málo demižonů tak i na skladování(několik... celý příspěvek > |
 |
Špendlíky, 19.9.2011 Tak dneska vypáleno. Z cca 170l kvasu nateklo 12,5l 51,5% špendlíkovice. Voní krásně! V chuti ještě malinko ostrá, ale to snad vyvětrá...
Při měření cukroměrem před 3 dny jsme naměřili 2,5-3. Pro jistotu jsme zavezli vzorek do pálenice a tam... celý příspěvek > |
 |
Slivovice - kvas, 29.8.2011 Měl bych dotaz na zkušené zahradníky:
Když uzavřu kvas kvasnou zátkou(bublátkem) utvoří se "koláč"? Pokud ano je problém když se po dokvašení propadne do kvasu a neodstraní se?
S kvasy teprve začínám... |
 |