Příspěvky uživatele - 255.70

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak se jmenuje tento stromek?, 28.8.2011
Petro, děkujeme, to je ono, ale ani jsme si tuto laskavost nezasloužili :-) Josef.
Co je to za stromeček?, 28.8.2011
K původnímu dotazu chci ješte doplnit, že "Trostův trpaslík" Vám jistě neporoste nijak rychle a do velkých rozměrů Vám taky nenaroste. Tedy pokud, Petro, nejste taková smolařka, že by Vám i trpaslík vyrostl :-) Podpořit ho však trochu... celý příspěvek >
Co je to za keřík?, 28.8.2011
Tady se taky pokusím doplnit přesnější určení. Mohlo by se jednat o jeřáb Koehneův - Sorbus koehneana. (Má i odrůdy se žlutými, oranžovýni, červenými a karmínovými bobulkami). (Ale možná jiný, ze 100-150 druhů a dalších stovek odrůd :-)... Josef.
A ještě dodám (ale to jen spekuluji), že by se mohlo jednat o kompaktnější odrůdu (s menší korunkou) ambroně východní - Liquidambar styraciflua Gumm Ball. Josef.
Zdeňku, já jsem si zprvu taky říkal, že to je některý z javorů a jak asi tak můžeme určit, který ze 150 druhů a tisíců odrůd javorů to může být. Něco mi v tom nesedělo. A pomohly mi předchozí dva dotazy a úvaha: jsou to velmi zajímavé a velmi... celý příspěvek >
Jenom to ještě upřesním: tzv. "černý jeřáb" ve skutečnosti není jeřáb (rod Sorbus), ale temnoplodec - rod Aronia. :-) (jeřábům ovšem je blízce příbuzný). Josef.
Jeřabina je plod jeřábu: stejně, jako jsou třeba desítky druhů různých jabloní s různě velkými a různě zbarvenými jablky a jablíčky, tak jsou i desítky druhů jeřábů s různě velkými, různě tvarovanými a různě zbarvenými jeřabinami. Josef.
Myslím, že to je ambroň. Josef.
Jeřáb. :-) Josef.
Co je to za stromeček?, 28.8.2011
Zrovna jsem to chtěl napsat. (Ale chtěl jsem napsat jen "bříza", aby to bylo ještě dramatické, až se to bude někomu zdát naprosto nepravděpodobné :-). Josef.
Název květiny, 28.8.2011
Souhlasím s hajan: sadec konopáč - Eupatorium cannabinum. Hezký je i usušený do suché vazby apod. Josef.
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika